Aldebaran píše:v podstate suhlasim s kofolou(alebo kofolom? )
Samotne krizenie si myslim ze nie je dobry napad, na druhej strane cielavedome krizenie casto vytvori novy druh, ktory vacsinou ludia casom prijmu za samostatny a chovaju a slachtia ho dalej(ako spominana fire fish).
Pokial sa takyto trend nerozsiri na vsetky ryby, myslim, ze par umelo vyslachtenych druhov som schopny akceptovat. Najdolezitejsie je, aby sa taketo umele druhy uz dalej s nicim nekrizili, a samozrejme, aby sa nedostali do volnej prirody.
jusko píše:Názory budú fakt rozne - napr.čo keď si američan zoberie číňanku a majú spolu deti?
jovan píše:Myslím, že keď je kríženie v rámci rodu,je to v poriadku.Veď aj v prírode sa to deje.Vznikajú rôzne formy daného druhu.Napr discusy je preukázateľné že sa Heckel kríži z Axelrodi.V akváriách sa Heckle nechcú medzi sebou páriť ,a z druhou rybou idú do trenia ako divé.Ktovie prečo.
Stero píše:jovan píše:Myslím, že keď je kríženie v rámci rodu,je to v poriadku.Veď aj v prírode sa to deje.Vznikajú rôzne formy daného druhu.Napr discusy je preukázateľné že sa Heckel kríži z Axelrodi.V akváriách sa Heckle nechcú medzi sebou páriť ,a z druhou rybou idú do trenia ako divé.Ktovie prečo.
No ja som niečo podobne zažil včera vo svojom Aq keď sa Samec Fire Fish vytieral o samicou Aulonocara red flesh. Cele to trvalo snáď aj pol hodiny a samica má dnes plnú tlamku ikier tak som zvedavý čo z toho bude. Ale asi ju nechám vypustiť mladé do Aq aj keď môže byť zaujímavé čo by bol výsledok.
Srp píše:jusko píše:Názory budú fakt rozne - napr.čo keď si američan zoberie číňanku a majú spolu deti?
American a Cinanka patri k jednomu druhu Homo sapiens
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia