Čo si myslíte o účelovom krížení afrických cichlíd?

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Čo si myslíte o účelovom krížení afrických cichlíd?

Poslaťod Karlowatz » Ned 03. Jan 2010 17:19:56

Ide tu najmä :cash :cash :cash
Obrázok užívateľa
Karlowatz

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Rostratus » Ned 03. Jan 2010 18:17:22

Súhlasím s tebou Karlowatz. Keď príde na trh "novinka" dosť ľudí si ju chce zaobstarať, lebo zrovna takúto rybu ešte nikto nemá. Po čase ju bude mať veľa ľudí a už nieje taká atraktívna a stane sa z nej pomerne bežná ryba.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Junaksk » Pon 04. Jan 2010 14:06:36

s casti suhlasim a s casti nesuhlasim. krizenim sa chce dosiahnut vylepsenie istej vlastnosti povedzme odolnosti voci niektorym chorobam to je to by som povedal pôvodne krizenie ale v sucastnosti ako ste povedali ma to marketingovy efekt cize je to fajn biznis.
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod Srp » Ned 17. Jan 2010 16:06:07

Aldebaran píše:v podstate suhlasim s kofolou(alebo kofolom? :D)
Samotne krizenie si myslim ze nie je dobry napad, na druhej strane cielavedome krizenie casto vytvori novy druh, ktory vacsinou ludia casom prijmu za samostatny a chovaju a slachtia ho dalej(ako spominana fire fish).

Pokial sa takyto trend nerozsiri na vsetky ryby, myslim, ze par umelo vyslachtenych druhov som schopny akceptovat. Najdolezitejsie je, aby sa taketo umele druhy uz dalej s nicim nekrizili, a samozrejme, aby sa nedostali do volnej prirody.

Krizenim nevznika novy druh
Srp

Poslaťod Srp » Ned 17. Jan 2010 16:06:47

jusko píše:Názory budú fakt rozne - napr.čo keď si američan zoberie číňanku a majú spolu deti?

American a Cinanka patri k jednomu druhu Homo sapiens ;)
Srp

Poslaťod jovan » Ned 17. Jan 2010 17:03:08

Myslím, že keď je kríženie v rámci rodu,je to v poriadku.Veď aj v prírode sa to deje.Vznikajú rôzne formy daného druhu.Napr discusy je preukázateľné že sa Heckel kríži z Axelrodi.V akváriách sa Heckle nechcú medzi sebou páriť ,a z druhou rybou idú do trenia ako divé.Ktovie prečo. :?:
Obrázok užívateľa
jovan

Images: 0
Has thanked: 4 times
Been thanked: 35 times

Poslaťod Stero » Štv 21. Jan 2010 17:34:17

jovan píše:Myslím, že keď je kríženie v rámci rodu,je to v poriadku.Veď aj v prírode sa to deje.Vznikajú rôzne formy daného druhu.Napr discusy je preukázateľné že sa Heckel kríži z Axelrodi.V akváriách sa Heckle nechcú medzi sebou páriť ,a z druhou rybou idú do trenia ako divé.Ktovie prečo. :?:

No ja som niečo podobne zažil včera vo svojom Aq keď sa Samec Fire Fish vytieral o samicou Aulonocara red flesh. Cele to trvalo snáď aj pol hodiny a samica má dnes plnú tlamku ikier tak som zvedavý čo z toho bude. Ale asi ju nechám vypustiť mladé do Aq aj keď môže byť zaujímavé čo by bol výsledok.
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

Poslaťod jovan » Štv 21. Jan 2010 18:28:30

Stero píše:
jovan píše:Myslím, že keď je kríženie v rámci rodu,je to v poriadku.Veď aj v prírode sa to deje.Vznikajú rôzne formy daného druhu.Napr discusy je preukázateľné že sa Heckel kríži z Axelrodi.V akváriách sa Heckle nechcú medzi sebou páriť ,a z druhou rybou idú do trenia ako divé.Ktovie prečo. :?:

No ja som niečo podobne zažil včera vo svojom Aq keď sa Samec Fire Fish vytieral o samicou Aulonocara red flesh. Cele to trvalo snáď aj pol hodiny a samica má dnes plnú tlamku ikier tak som zvedavý čo z toho bude. Ale asi ju nechám vypustiť mladé do Aq aj keď môže byť zaujímavé čo by bol výsledok.

Ak sa naskytne takáto príležitosť treba ju využiť,keď už nie na kšeft , tak aspoň pre poznanie... :talk
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod jovan » Štv 21. Jan 2010 18:32:00

Srp píše:
jusko píše:Názory budú fakt rozne - napr.čo keď si američan zoberie číňanku a majú spolu deti?

American a Cinanka patri k jednomu druhu Homo sapiens ;)

A mulati sú najkrajší ľudia na svete,otázkou je či majú aj dobrý genetický predpoklad k ďalšiemu životu,resp.či je miesto pre takýchto jedincov v evolučnom procese. :?:
Obrázok užívateľa
jovan

Poslaťod Stero » Sob 23. Jan 2010 14:10:53

No čo sa týka mutantou tak neviem neviem ale je pravda že by k takémuto "evolučnemu" križeniu mohlo dôjsť aj vo voľnej prírode a tak som teda samičku odlovil do pôrodničky a uvidím čo to napokon bude (dúfam že nie Alien) :hug
Obrázok užívateľa
Stero

Images: 24
Has thanked: 41 times
Been thanked: 62 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 17 hostia