Kedze sa nam podarilo konecne prestahovat z panelaku do rodinneho domu, nastal cas vymenit povodne 420l akva za nove, kedze povodne svojimi rozmermi moc v novej obyvacke nesedelo. Povodny zamer bolo nove akva s objemom cca 1000l , ale samozrejme zamer bol zamietnuty , takze som musel pristupovat ku kompromisom Nakoniec sme dospeli k objemu 513l a rozmerom 100/35x100/35x65-hrubka skla 10mm. Tento objem musi zatial na nejaku dobu postacit. Snad ked sa podari po case ked deti vyrastu a uvolni sa izba, tak si ju zaberiem na velke akva .
Urcite niekoho zarazi pouzite sklo 10mm hrube pri vyske 65cm. Tiez som sa bal ze to je malo, ale po par telefonatoch s panom, ktory mi akva lepi, ma uistil ze to staci, vzhladom na to ze akva bude kompletne prelistovane a tabule skla maju malu dlzku. Od tohto pana som mal uz zopar veci,ktore mi lepil a vsetko bolo OK, navyse ma dlhorocne skusenosti s lepenim akvarii.
Filter bude zatial vlepeny v akva, navrhol som si kombinaciu tzv. HMF filtra a prepazkoveho filtra. Uvidime ako bude stihat, kapacita filtra bude celkom OK, tak sa necham prekvapit. Cele akva chcem postavit tak, aby malo co najmensiu energeticku narocnost. Uvidim ci sa mi moj zamer podari.
Takze momentalny stav je takyto.
Povodna osadka si plava v 200l provizornej nadrzi, mam tam 36ks ryb, zatial to zvladaju v pohode.
Nove akva je objednane.
Podstavec je pred dokoncenim. Zaklad je vymurovany z YTONGU 15 a 10cm hrubeho, som hladal nejaku alternativu a inspiroval som sa Adminovym stojanom. Navyse mi takyto stojan vyjde najlacnejsie. Pri stavbe domu som si nechal zpevnik podlahovy poter aj samotny zaklad pod akva, poziadavku som mal aby v pohode uniesol 2t. Drevene hranoly o rozmeroch 5x10cm z ktorych budu urobene preklady pod akva v pocte 4ks su pripravene, uz ich len treba zarezat a osadit. Na stojan ide potom 2x2cm hruba preglejka a cca 2cm hruby polystyren. To si myslim mohlo stacit co sa tyka pevnosti.
Po skusenostiach z bytu som si nechal pod akva priviezt privod vody, odpad a 2 vetvy 230V priamo od rozvadzaca, jedna na filtre a vykurovanie a druha pre svetlo. Rozvadzac je umiestneny v technickej miestnosti, tu je dost miesta pre UPSky cez ktore napajam akva a aj casovace na svetla.
Tu momentalne moje prace koncia, nakolko bojujem druhy den na PN a teloty nie a nie povolit
Pre ilustraciu prikladam nejake foto.