Rohove Malawi 513l

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Rohove Malawi 513l

Poslaťod brano ba » Str 06. Mar 2013 12:49:03

Kedze sa nam podarilo konecne prestahovat z panelaku do rodinneho domu, nastal cas vymenit povodne 420l akva za nove, kedze povodne svojimi rozmermi moc v novej obyvacke nesedelo. Povodny zamer bolo nove akva s objemom cca 1000l , ale samozrejme zamer bol zamietnuty , takze som musel pristupovat ku kompromisom :( Nakoniec sme dospeli k objemu 513l a rozmerom 100/35x100/35x65-hrubka skla 10mm. Tento objem musi zatial na nejaku dobu postacit. Snad ked sa podari po case ked deti vyrastu a uvolni sa izba, tak si ju zaberiem na velke akva :lol: .
Urcite niekoho zarazi pouzite sklo 10mm hrube pri vyske 65cm. Tiez som sa bal ze to je malo, ale po par telefonatoch s panom, ktory mi akva lepi, ma uistil ze to staci, vzhladom na to ze akva bude kompletne prelistovane a tabule skla maju malu dlzku. Od tohto pana som mal uz zopar veci,ktore mi lepil a vsetko bolo OK, navyse ma dlhorocne skusenosti s lepenim akvarii.

Filter bude zatial vlepeny v akva, navrhol som si kombinaciu tzv. HMF filtra a prepazkoveho filtra. Uvidime ako bude stihat, kapacita filtra bude celkom OK, tak sa necham prekvapit. Cele akva chcem postavit tak, aby malo co najmensiu energeticku narocnost. Uvidim ci sa mi moj zamer podari.

Takze momentalny stav je takyto.
Povodna osadka si plava v 200l provizornej nadrzi, mam tam 36ks ryb, zatial to zvladaju v pohode.
Nove akva je objednane.
Podstavec je pred dokoncenim. Zaklad je vymurovany z YTONGU 15 a 10cm hrubeho, som hladal nejaku alternativu a inspiroval som sa Adminovym stojanom. Navyse mi takyto stojan vyjde najlacnejsie. Pri stavbe domu som si nechal zpevnik podlahovy poter aj samotny zaklad pod akva, poziadavku som mal aby v pohode uniesol 2t. Drevene hranoly o rozmeroch 5x10cm z ktorych budu urobene preklady pod akva v pocte 4ks su pripravene, uz ich len treba zarezat a osadit. Na stojan ide potom 2x2cm hruba preglejka a cca 2cm hruby polystyren. To si myslim mohlo stacit co sa tyka pevnosti.
Po skusenostiach z bytu som si nechal pod akva priviezt privod vody, odpad a 2 vetvy 230V priamo od rozvadzaca, jedna na filtre a vykurovanie a druha pre svetlo. Rozvadzac je umiestneny v technickej miestnosti, tu je dost miesta pre UPSky cez ktore napajam akva a aj casovace na svetla.
Tu momentalne moje prace koncia, nakolko bojujem druhy den na PN a teloty nie a nie povolit :evil:
Pre ilustraciu prikladam nejake foto.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 11
Has thanked: 7 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Re: Rohove Malawi 513l

Poslaťod brano ba » Str 06. Mar 2013 12:59:50

A tu su nejake fotky zo stavby stojanu. nieje to nic moc, fotim len mobilom
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod Rostratus » Str 06. Mar 2013 20:09:23

Dobre to vyzerá. Asi to budeš mať skôr dokončené ako ja. :chuckle Už sa teším na pokračovanie a ďalšie foto. Prívod vody a odpad je veľká výhoda. Uľahčí ti to veľa roboty. Ja som v byte takú možnosť nemal. :sad
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rasto_2001 » Str 06. Mar 2013 21:13:51

Fajne fajne super ďalšia fajna reportáž, už sa teším na dalšie foto.
Inač ak by sa mne raz podarilo dostať do domu tak tu budem riešit presne tak isto ako ty , akurát to nebude rohové AQ - podla mňa sa ťažšie udržuje ako klasicke ale možno mi to po čase vyvrátiš :-D
držím palce nech sa darí.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod Aquarista » Štv 07. Mar 2013 8:35:45

brano ba: viem si predstaviť peknný "útes" plnný afriky v takejto nádrži ;) ... som zvedaví , ako ti to bude postupovať

A Rasto_2001 má pravdu. ten zadný roh sa ti bude zložitejšie udržiavať. Počítaj s tým, mám jedno rohové akva ( o dosť menšie , len cca 300l) a keď sa trepem do toho zadneho rohu tak sa dosť namočím :lol: .

Už si rozmýšlal o umiestnení filtra ? Kde dáš nasávanie a výtok. rampu , aby si zabespečil prúdenie vody v takto tvarovanej nádrži ?
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod simon » Štv 07. Mar 2013 9:00:52

Zaujímavý tvar pôdorysu. Mne sa viac páčia obdĺžniky. J e to ale na vkuse a predstavivosti každého akvaristu čo chce mať vo vnútri. Konečný produkt ale môže byť veľmi zaujímavý. O takých objemoch niektorí môžeme len snívať. A to ešte nehovorím o mojom 2 izbovom byte. Dôležité je , že nás to baví a je to relax, či je to 100-vka alebo 1000-ka. Som zvedavý na ďalší postup a foto. Držím palce, nech sa darí. :claps:
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod brano ba » Štv 07. Mar 2013 9:01:06

Admin - ano, privod a odvod vody pod akva je super vec, udrzba je jednoduchsia a navyse manzelka nema pripomienky ze je vsade voda a raztahana hadica :D

Rasto 2001 - je mozne ze ta udrzba bude trocha zlozitejsia vzhladom na dost velku hlbku prave v rohu akva. ale prave velka hlbka akva sa mi paci, nabera to na dynamike, takze aj koli tomuto a samozrejme aj koli priestorovym moznostiam a kompromisom, ktore som musel robit, ako som uz popisoval som zvolil prave toto riesenie. Navyse vzhladom na rozmistnenie nabytku v obyvacke bolo navrhnutie rohoveho akva najlepsie koli pohladovemu uhlu na akva.

Aquarista - ako bude akva vnutri zariadenie este presnu predstavu nemam, ale asi to najskor vidim na ten utes ako si to pisal ty (co sa tyka havrhu trocha spolieham na kamarata, ktory ma na toto celkom dobre vlohy, uz zariadil nejake vzorove akvaria v predajniach a navyse to nema ako zamestnanie ale ako konicek) . Filter je vlepeny v akva, ako je v nakrese. Co sa tyka udrzby, tak hadam nebudem musiet moc odsavat v navzdialenejsom rohu, chcem to vyriesit dostatocnym prudenim vody v akva za pouzitia prudovych cerpadiel, taketo sa pouzivaju aj v morskych akvariach (vyhodou tychto cerpadiel je nizka spotreba a dostatocne silne prudenie). Ich smerovanie a umiestnenie bude sice na laborovanie, ale nakoniec im nejake najvhodnejsie miesto pre najlepsie prudenie vody v akva najdem. Z filtra mam navrhnute 2 vypustne otvory, takze uz voda z filtra sa bude dat smerovat. Ako pisem, budem sa s tym musiet na zaciatku trocha pohrat, ale s tym som pri navrhu pocital.
Naposledy upravil brano ba dňa Štv 07. Mar 2013 9:08:56, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod brano ba » Štv 07. Mar 2013 9:04:06

Simon - ja som chcel vacsi objem, ale hold momentalne sa viac neda, mozno casom. Tvar je nezvycajny, ale ma hlbku, ca sa mne paci, ako som uz pisal :yes
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Poslaťod simon » Štv 07. Mar 2013 9:19:25

Brano, ja som to nemyslel ako negatívnu kritiku tvaru nádrže. Veď v tomto, čo robíš máš viac možností vyhrať sa na vnútornom priestore ako v obdĺžniku. Podstatné je to, čo tam chceš dať. Na tej pravej strane, 100, smerom dovnútra tam máš veľa možností, čo stým urobíš. Dá sa v tom poriadne "vyblázniť". Teším sa na konečný produkt. :yes
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod brano ba » Štv 07. Mar 2013 9:24:00

Simon - ja som to nebral ako kriticku poznamku, to ma ani nenapadlo :D
Obrázok užívateľa
brano ba
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 55 hostia