simon píše:Je to tak, ako ti poradili perchess a l_laco. Uvedené rybky by sa mohli znášať. Ale ak si neupravíš tvrdosť vody a preženieš aj pH, osadenstvo ti môže uhynúť. Ja by som do amerického akva dal iné ryby, gubky, platy, mečúne, molienézie tak asi 15 ks, ale to je už na tebe. Dá sa aj experimentovať - do určitej miery. Rastliny Ludwigia, Myriophylum, Heteranthera. Hrubší substrát, niekoľko kameňov a určite korene, teplota 25°C, pH okolo 7,5. Čo sa týka rybiek a rastlín, mne osobne sa viac pozdáva biotop azijský. Ale ak máš vo vodovode tvrdú vodu, tak najjednoduchšie východisko je Afrika a cichlidy. Pouvažuj.
nechcem tu nejak miešat nejak temu s ameriky na aziu a potom na afriku ked tak kludne ju presun admin do inej kategorie.
mam nejake skusenosti s chovom šnekačov multifaciaty- tam mi robilo problem odkalovanie kedže som mal dno posiate ulitami pri každom odkaleni sa prestavalo cele dno a ulity premiestnili
potom som choval Labidochromisi yellow tie su krasne som mal 8ks v 100L
nevilučujem tieto ryby su afrika je krasna
ale teraz ma zaujalo
akvarium s viac konarmi nejakymi šiškami, listami ide mi hlavne o to drevo ale neviem vobec co chovat v tvrdšej vode
nebranim sa afrike, amerike ani azii len potrebujem páni usmernit, medzi vami je isto vela chovatelov ktorim prešlo cez ruky už vela ryb roznych kombinacii