Zelená Amerika 1300L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
10
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 10

Re: Zelená Amerika 1300L

Poslaťod Dali » Pon 25. Feb 2013 17:32:30

Jovan diki...aspoň niekto sa tých malých chúďat neónových zastal :yes

Laco:
Dobrý postreh...na prvej fotke ešte diera nieje. Navŕtal som ju sám dodatočne pri naplnenom filtri počas prevádzky :) dieru som vŕtal skoro hodinu a poviem ti, že som sa pritom poriadne zapotil :whew
Filter som si navrhoval sám podľa svojich skúseností a držal som sa aj rád viacerých akvaristov. Musím povedať, že veľmi veľa užitočných rád pri návrhu celej nádrže mi dal kolega, za čo si zaslúži odo mňa aj takéto verejné poďakovanie...takže ďakujem Stiff :)
Lietal som po nete takmer rok kým som začal niečo navrhovať. Tento filter je asi piata verzia pri ktorej som skončil, povodne mal byť vačší s viacerými prepážkami...ale viackrát som to prekresľoval, kým so sa dostal k tomuto...
Priemer prepadu som dal odhadom...radšej vačší a priemer výtlačnej hadice ti určí čerpadlo... Čerpadlo zasa vyberieš podľa výkonu a výtlaku t.z. koľko vody za hodinu potrebuješ prečerpať a kde bude čepadlo voči hladine akva umiestnené... Poviem ti, že na veľa vecí, ktoré by ma predtým ani nenapadli som prišiel až počas prevádzky čerpadla... Napríklad aj otázku automatického dopúšťania som riešil aj kvoli tomu čo píšeš...že čerpadlo príliš rýchlo vyčerpalo vodu z poslednej komory a potom "drelo" takmer naprázdno. Voda je v tomto prípade až príliš "hustá" a tečie príliš pomaly :) Preto potrebuješ mať pri prevádzke vždy v celom systéme "trocha" viac vody( u mňa je to zhruba 30litrov) ako v pokoji...ale potom zase musíš rátať s prepadom do kanalizácie z filtra, pretože pri zastavení čerpadla tá "trocha" vody naviac potrebuje niekde odtiecť :) Takže vlastne aj prepad vo filtri aj dopúšťanie je pre mňa dosť doležitá vec... Samozrejme sa to dá riešiť aj uzatvoreným filtrom alebo predimenzovanou poslednou komorou (na to už potrebuješ aj viac priestoru) atď.
Detaily prepadu ti nafotiť možem samozrejme....prípadne možem zverejniť moje nákresy, návrhy a detaily ak má niekto záujem...
Je to všetko proste na dlhú debatu takže ak chceš ďalšie podrobnosti možme to riešiť aj telefonicky alebo cez SS...
Nieje problém...rád sa podelím so skúsenosťami :)
Dali

Images: 18
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod l_laco » Pon 25. Feb 2013 19:00:12

Dík za odpoveď ... máš to proste premakané :yes
V každom prípade ak do niečoho podobného pôjdem napíšem ti SS aby sme to tu zbytočne nezahlcovali zbytočnosťami, ktoré iných asi nezaujímajú ... radšej nech sa hádajú o význame neoniek :wasntme
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod terrible » Uto 26. Feb 2013 7:43:01

l_laco píše: radšej nech sa hádajú o význame neoniek :wasntme

Už je najvyšší čas na prešľachtenie neoniek na ledky! :lol:
Obrázok užívateľa
terrible

Been thanked: 14 times

Poslaťod perchess » Uto 26. Feb 2013 17:33:36

jovan píše:
perchess píše: ,,,,,, že neonky nie sú až také úžasné ryby pre tvoju nádrž.... Ale kým sa jej páčia, nech si tam plávu.

Len tak z recesie..... Ak by si niekedy v živote videl plávať v takejto nádrži 1000 ks hejno červených neoniek
, tak ver tomu ,že by si toto slovné spojenie "nie až tak úžasné " trochou prehodnotil... :hug

Možno ste to viacerí zle pochopili. Nemám nič proti neónkam, sám som ich ešte pred 2 týždňami mal vo svojej nádrži. Videl som tiež húf 200 ks v 200-litrovej nádrži, tak si to viem predstaviť. No do 1300-litorvej nádrže sa jednoducho pýtajú ryby, ktoré do menších nádrží nepatria (altumy a disky do 60-litrovej nádrže nedáš, neónky v pohode). No a v porovnaní s nimi neónky naozaj nie sú až také úžasné. Ani jednotlivo, ani v húfe. Aspoň pre mňa určite nie. Takže chápte to v tomto kontexte. Určite som sa vyjadrením svojho názoru nechcel dotknúť chovateľov neóniek.
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Dali » Str 27. Feb 2013 10:50:46

Takže na viaceré žiadosti som konečne pridal pár foto a povodných návrhov do albumu... tak sa mrknite :)
Dali

Poslaťod terrible » Str 27. Feb 2013 12:39:32

A kde ten album nájdem?
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod l_laco » Str 27. Feb 2013 12:41:15

pánečku ....

http://cichlidportal.sk/phpBB3/gallery/album.php?album_id=144

Mimochodom pekné návrhy Dali :-))) tiež si zvyknem takto kresliť ale zvyčajne len aby som využil druhú stranu papiera, potom to končí v koši.
Inak neuveríš ... v noci ma napadlo že ti ten filter môže pretiecť. Keď som si tak predstavil, že voda do filtra doteká v komore kde je čerpadlo, no tam je aj najvyšší prepad ... ale dnes keď som videl detailné foto a nákres zistil som že nie... nevytopí ťa :mrk máš to premakané.
Naposledy upravil l_laco dňa Str 27. Feb 2013 12:44:10, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod terrible » Str 27. Feb 2013 12:43:25

Aha, ja som hladal poda názvu nádrže a nie užívateľa... Dík. :head
Obrázok užívateľa
terrible

Poslaťod Dali » Str 27. Feb 2013 13:24:36

l_laco píše:Inak neuveríš ... v noci ma napadlo že ti ten filter môže pretiecť. Keď som si tak predstavil, že voda do filtra doteká v komore kde je čerpadlo, no tam je aj najvyšší prepad ... ale dnes keď som videl detailné foto a nákres zistil som že nie... nevytopí ťa :mrk máš to premakané.

Neboj laco, mám to odskúšané :) ...pri kompletačke a vŕtaní do stien som si navŕtal prívodný kábel od zásuvky a tým som vyhodil poistky, takže som hneď zistil či funguje prepad... Ináč tá miestnosť za akváriom má vyspádovanú podlahu a dve podlahové vpuste pre istotu ;)
Dali

Poslaťod l_laco » Str 27. Feb 2013 13:28:41

Vieš, mne vŕtalo hlavou to, že ak máš dopúšťanie vody do filtra cez ten wc plavákový ventil v jednej komore, v poslednej kde je aj čerpadlo do akva a voda priteká na opačnom konci, môže sa stať že molitany budú tak zanesené že čerpadlo bude čerpať do akvárka, voda bude pritekať cez plavák aby sa držala hladina ale na druhej strane bude stúpať hladina nad veľkosť komory ... no všimol som si že prepážka sú nižšie ako vrch akva a aj že prepad je urobený tak že keby sa zaplavil celý filter tak začne pretekať voda do prepadu ... no proste dobrá práca chlape :yes
Obrázok užívateľa
l_laco

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť