chlapci ďakujem.konečne sa to tu na túto tému trošku rozhýbalo.Jules no dobre:lenže já ich mám v 300vke 6kusov.ako zistím kedy sa začnú vytierať a robiť páry keď sú v neustálom pohybe.a ako sa tieto ryby správajúk?ktorý je pár a čo tie ostatné?ako sa tie správajú?treba dať niečo do akvárka aby sa medzi sebou oddelili?mal som dve v 200vke.jedna dokázala vyhrnuť štrk a piesok úplne do skla na jednu stanu a strašne útočila po tej druhej až ju poranila.táto bola neustále v kúte a prestala brať potravu,lebo ju ku nej ani nepustila.štrk som dal nazad po celom dne a behom jedného dňa bol piesok znova vyhrnutý do polovičky.prečo to robila?
túto útočnú som musel premiestniť k tým piatim.a je pokoj.síce sa sem tam vynaháňajú ale ani jedna nie je ublížená.tá čo je sama v akvárku žije v pohode s gibicepsom a nič nevyhŕňa.mne to pripadalo tak že to bol samec a ten si ohraničoval svoje územie.keby som vedel ktorú rybu mu tam dať z tých šiestich tak mám vystarané.ale čo ak mu tam dám samca? ako by sa mali správať samec zo samicou?
určite sa pokusím ich aj odfotiť,aj keď to bude ohromný problém.predsa 6.takýchto rýb chytnuť a ich postupne odfotiť bude riadná makačka.viem o čom hovorím.zažil som to keď som ju chcel odmerať.
prosím ak mi chcete pomôcť odpíšte mi.určite to pomôže aj druhým.