Malawi 300L začínam...

Diskusia o cichlidách z jazera Malawi

Re: Malawi 300L začínam...

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 22. Jún 2010 18:17:47

Tak to je fajn že už to máš ok, prilož foto tvojej upravenej nádrže.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Reklama

Poslaťod dodo67 » Pia 30. Júl 2010 11:47:59

Včera pri pozeraní nášej "novéj telky" - 300l Malawi manželka objavila medzi kameňmi jednu malú rybičku:
Podľa všetkého je to mladé od Pseudotropheus elogantus mpanga.
Ostali sme šokovaní,vôbec sme nepostrehli ,že by niektora mala mať mladé a to tam pozerám skoro stále kedže som maród a mám času dosť...
Má asi 7mm keď doteraz prežila, tak to aj daľej necháme na prírodu a nebudeme ju dávať inde.
Pridávam aj foto akva s druhými kameňmi ale ešte to stále nie je konečná fáza akva-tapeta ešte pojde iná ,zatiaľ som nenašiel s kameňmi, ktorá by sa tam hodila alebo možno by som tam dal aj jednofarebnú,ešte uvidím.Dorobiť komplet skrinku, vyriešiť osvetlenie to je ešte beh na dlhú trať.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
dodo67

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod heno96 » Ned 23. Jan 2011 13:01:01

Akva vyzerá celkom pekne mohol by si pridať aj niake aktuálne foto ako sa to u teba vyvíja?
A ešte vy som sa chcel spýtať ako často treba meniť ten zeolit ?
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod opicka » Sob 23. Feb 2013 19:35:02

Nechcem nadarmo zakladať novú tému kde budem rozoberať v podstate to isté až na pár otázok dúfam sa majiteľ správy nenahnevá že som sa mu sem natlačil :angel . Som akvaristom už nejaký ten piatok donedávna som choval ocelatov mal som chovný pár dokonca sa podarilo aj odchovať, mám nejaké terčovce v spoločenskom akva. Po rokoch som sa ich vzdal za úmyslom predaja akvária a výmenu. Zlákala ma vidina MALAWI. Zaobstaral som si akva 200dx40vx45š čistý objem 330l vody. Chcel som poradiť v rámci druhoveho osadenstva. Mal by som v pláne si zaobstarať nejaké tie aulonocara "peacocks" cichlidy. Avšak neviem koľko by som ich tam mohol dať či by niekto neporadil nechcem spraviť chybu. Akvárium by som chcel najprv poriadne zabehnúť potreboval by som radu teda aj ohladom substrátu strašne veľa som čítal o piesku do filtrácie bazénov, potom iný názor že to je zlé najlepšie je 03-06 zrnitosť piesok nejaký biely. Dalej osvetlenie mal som v pláne klasiku nejaké trubice ale keď som uvidel známeho akvárium kde použil ledky biele proste to bolo úžasné. Rastliny rastú ako divé, ryby sú zdravé riasa žiadna. Preto ma napadlo aj toto riešenie tak či by sa to hodilo k malawi nárokom. Rastlinstvo chcem použiť anubis len tak nech tam je nejaká ta zeleň.
Ostatné mám vyriešené aj dekoráciu len tieto veci by som chcel poradiť. S pozdravom Michal
opicka

Images: 0

Poslaťod heno96 » Ned 24. Feb 2013 13:27:43

K tomu osvetleniu ja mam tiez ledky a v pohode . Piesok do filtraci bazenov.(tiez mam malawi) a o akych druhoch si uvazoval alebo tam chces dat?
Obrázok užívateľa
heno96

Poslaťod kofola » Ned 24. Feb 2013 18:50:48

Vitaj na portaly Michal. Ako pisal Heno - bazenova filtracia (piesok) v pohode k aulonocaram. Ja riesim obcas jemnejsi substrat pri niektorych druhoch tanganika ryb. Stretol som sa s nazormi, ze piesok urceny ako bazenova filtracia je pre ryby moc "ostry" a lepsi je prany riecny piesok. Osobne som pri mojich rybch nikdy nezaznamenal problem, ze by im bazenovy piesok nejako vadil, ale mozno im riecny lepsie chuti :lol:
LEDiek sa neboj, ak tam nechces mat rastlinnu dzunglu. anubias nie je narocny na svetlo a v chovni mi rastie aj v nadrziach kde nemam ziadne umele svetlo a denne svetlo tam zasvieti len na par desiatok minut za cely den.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod opicka » Pon 25. Feb 2013 20:28:51

No nechcem spraviť chybu tak preto sa pýtam lebo s malawi veľmi skúsenosť nemám. Choval som ocelatov ale tak to neni až tak náročné si myslím. No tak teda ten substrát poriešim tak ako som písal. No a k osvetleniu heno: máš trubice alebo ten led pásik čo sa dá zohnať? videl som variantu aj s led pásikom myslím RGB led pás u známeho ale aj trubice tak preto sa pýtam pre istotu lebo určite žiarivosť je iná u oboch. A druh no zaujali ma sfarbenia Aulonocara 'German Red', alebo Aulonocara sp. Rubin Red, dalej Aulonocara sp. Dragon Blood or fire fish, Aulonocara baenschi, Aulonocara sp. "Stuartgranti Cobue. Je mnoho sfarbení a preto by som chcel mať tak zastúpenie z viacero farieb len fakt by som potreboval poradiť v tom že koľko ich môžem dať do toho môjho akva, či aj iné druhy okrem mbuna to neveim či by som chcel kombinovať bo som čítal že nie je vhodné ich dávať spolu. Mohli by ste poradiť nejako s osadenstvom prípadne odporučiť kombináciu množstvo. Nerád by som zle nakombinoval a potom ľutoval ak by sa im nedarilo. Dúfam nemám hlúpe otázky ak tak sa vopred ospravedlňujem. :angel:
opicka

Poslaťod heno96 » Pon 25. Feb 2013 21:23:47

Mám iba led pasiky konkretne tento:
Kód: Vybrať všetko
http://avelmak.sk/index.php?lm=1339&pg=det&article=48161
(studená biela) a modrý 2m toho bieleho sú 4m a tiež mám 300vku. Z alunocar by som tam dal len jeden druh lebo by sa mohli medzi sebou krížíť, majú dosť podobné samice (sivé) okrem fire fish tie majú ružové tak by som dal a. firefish a niaky druh k tomu.
Obrázok užívateľa
heno96

Poslaťod opicka » Uto 26. Feb 2013 21:32:27

No som čítal všade že sa môžu krížiť preto som si písal s jedným pánom čo som našiel jeho nádrž. On len napísal že tam ma alunocar nejaké a podla foto to aj tak vyzeralo. Firefish to viem že má ružové tú by som chcel. Nuž rozhodnúť sa medzi jednou variantou bude ťažké :D neviem pošlem sem foto či by niekto vedel čo sú za ryby na foto presne aspoň málo. A ak nie aké druhy by si my odporučil k nim ? A inak môžem otázku čo spôsobí keď sa skríži jeden samec so samicou iného druhu ? len tak otázka blbá asi ale zaujíma ma to.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
opicka

Poslaťod heno96 » Uto 26. Feb 2013 21:37:20

Vyzera to na copadichromis borley, Aulonocara firefish, a te žlte aulonocary vyzerajú na Aulonocara stuartgranti steveni Hongi nad týmito som rozmýšľam aj ja.
Obrázok užívateľa
heno96

PredchádzajúciĎalší

Späť na Malawi cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia