Pepo - Malawi 250 litrov

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
1
100%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 1

Pepo - Malawi 250 litrov

Poslaťod Pepo » Sob 09. Feb 2013 16:42:43

Ahojte.

Tak sa to uz konecne nejako rysuje a zaujimal by ma vas nazor. Som v tomto uplne amater, takze uvitam kazdu radu/kritiku/spatnu vazbu. A nebojte sa, podte do mna :D

Názov nádrže: Pepove Malawi
Biotop nádrže: Afrika, jazero Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 1000x500x500
Hrúbka skla: 8 mm
Objem nádrže : 250 litrov
Dekorácia v nádrži: 3D pozadie z akvapozadia, biely strk, kamen - cadic, bridlica
Filtrácia nádrže: externy filter Fluval 406
Osvetlenie nádrže: 2x trubice, priznam sa ze neviem voltaz
Ohrievanie nádrže: zatial bez ohrevu, uvidime
Stojan pod nádržou: stojan je domaca vyroba, stoji to na 2 masivnych nohach, platna ma 2 cm +- a vzadu je to prichytene k stene na 5tich hmozdinach
Kryt nádrže: Plastovy kryt, kde vrch je rozdeleny na 3 casti a da sa otvarat koli udrzbe alebo krmeniu
Rastliny v nádrži: bez rastlin
Ryby v nádrži: Ryby zatial ziadne, ale planujem tam dat :

Labidochromis sp. Caeruleus Gold / Yellow / - 7 ks
Pseudotropheus saulosi Red coral - 7 ks
Melanochromis sp. maingano - 7ks
Cynotilapia Afra "Cobue" - 7 ks

Kŕmenie rýb: Zatial budem krmit Sera Flora a uvidime ako dalej, mam v plane krmit vlastnym krmivom podla navodu tu na forach, zo spenatu, hrachu, mrkvy, atd.
Výmena vody:
Poznámka k nádrži:

Uprimne ..... nie som uplne spokojny s tym zariadenim, nevedel som si uplne dobre predstavit ako to bude vyzerat v akvariu, a je to .... take nevyzera to uplne prirodzene, lebo tie kamene maju moc ostre hrany, je to proste take stiepany a nevyzera to normalne.

Uvidime ked to zarastie machom, ze ako to bude vyzerat.

Akvarko je momentalne napustene, filtracia a osvetlenie spustene, teraz sa to zabiehava. Ryby pribudnu neskor, ked to bude rozbehnute. Zajtra idem kupit do akvaristiky nejake "nahraditelne" rybky ktore pomozu so zabiehanim akva.

Dalsia vec - v navode na filter sa pise ze by tam nemali byt slucky atd. ale neviem, moc mi to neslo dat tak, aby tam nebol ten previs .... filter sa tvari ze funguje normalne, ale neviem ako to overit ci mu to nahodou nevadi :)

Dalej tam mam fotky s roznymi druhmi svetla, su tam 2 trubice, jedna je zlta druha tak do fialova/ruzova a da sa svietit kazdou kombinaciou :)

Asi je tazko hovorit ktore svetlo je lepsie pokial tam nie su ryby, tak uvidime. Zatial sa mi asi najviac paci kombinacia oboch svetiel.

Dakujem za vsetky nazory a pripomienky.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Pepo

Images: 7
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Pepo - Malawi 250 litrov

Poslaťod Nawi » Sob 09. Feb 2013 19:53:45

Ak majú tie kamene ostré hrany radčej ich z akva vyber,možu sa ti ryby na nich poraniť.
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod simon » Sob 09. Feb 2013 20:00:33

To akvarko sa mi zdá neprirodzené. Kamene sú uložené ako lavičky v parku. To že sú hranaté by asi nevadilo, ale bolo by asi potrebné ich trochu inak usporiadať a niečo priložiť. Nejaké vapencové kamene. Záleží na tom, aké bude konečné osadenstvo.
Obrázok užívateľa
simon

Has thanked: 37 times
Been thanked: 19 times

Poslaťod Rostratus » Sob 09. Feb 2013 20:57:45

Teraz je síce zimné obdobie, tak bude problém nájsť vhodné kamene, ale ja by som tam dal neaké z prírody viď príloha. Podľa mňa to bude vyzerať prirodzenejšie. Dal by som tam neakú dominantnú skalu + neaké iné skaly rôznej veľkosti a tvaru. Urobiť niekoľko úkrytov, prieplavov pre Malawky a je to.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Plzenaak » Sob 09. Feb 2013 21:36:29

Máš tam pěkný Stonehenge :) . Přidej i větší kameny a spíš je nepravidelně rozházej. Bude to určitě moc pěkný akvárko.
Máš tam zvláštní stojan. Skoro z něj jde strach.
Filtr mám stejně (eheim) a funguje už léta.
Plzenaak

Has thanked: 2 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Pepo » Ned 10. Feb 2013 0:04:26

Jo no, ja som sa teraz snazil skor aby to splnalo tu funkcnu vlastnost, tj. aby mali ryby dostatok ukrytov .... ale tiez je to proste take neprirodzene :D Tak budem musiet nieco popozerat potom ked sa unormalni pocasie. Lebo ako kupovat 1 kamen za 5-8 EUR v akvaristike je masaker :D

Ten stojan vyzera teraz trochu zvlastne, lebo je to fotene sirokouhlym objektivom, takze ten spodok je taky pretiahnuty :D Ale je odskusany na akvarium s iba trochu mensimi rozmermi a vydrzal niekolko rokov, takze by nemal byt problem :) Je to fakt masivna konstrukcia :)
Pepo

Poslaťod gringo » Ned 10. Feb 2013 18:10:07

Proč taky kupovat kameny, když je příroda nabízí zdarma. O výběru nemluvě :cool
Obrázok užívateľa
gringo

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Jules » Ned 10. Feb 2013 19:23:30

Pozadie mas pekne, tak ked opadne sneh oplati sa prejst do prirody a urcite najdes nejake kamene ktore ti tam budu pasovat :sun
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod jr10 » Pon 11. Feb 2013 13:37:06

Nieviem ci "Cynotilapia Afra" je vhodna do takeho maleho akva a do tej kombinacie ryb, precitaj si daco o Afrach.
jr10

Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Pepo » Uto 19. Feb 2013 14:26:29

Tak ryby su uz vsetky v akva.

Bol tam trochu problem ... totiz rybky boli mensie ako som ocakaval ... a tym ze sa 4 hodiny natriasali v aute, tak boli dost vystresovane ... ako som ich vypustil do nadrze, tak prve co spravili ze sa vsetky natlacili do rohu a nasli strbinu za pozadie, o ktorej som ani netusil ze tam je.

Tak to vyzera ze jedna Labidochromiska je tam stale niekde stratena, ale tak .... nemam ako to pozadie vybrat, pretoze je prilepene na zadnej strane .... tak sa s tym budem asi musiet zmierit.

Vacsinu dier som uz zalatal :) tak hadam sa to uz nebude opakovat. Totiz nasli este aj nejaku strbinu k nasavaniu filtra, ale to skor vyuzivali ako taky ukryt kam chodili a odchadzali ako sa im zachcelo :D Tiez som im to uz zahadzal strkom :)

Teraz sa len snazim prist na idealne mnozstvo krmiva :) Viem ze nesmiem prekrmovat, ale zase nerad by som ich nechaval hladne.

Tak zatial davam len tak trochu medzi prsty 2x denne. Krmivo nejako neplava po nadrzi, vsetko zozeru behom chvilky, tak hadam to bude dobre. Uvidime
Pepo

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 57 hostia