Ahojte.
Tak sa to uz konecne nejako rysuje a zaujimal by ma vas nazor. Som v tomto uplne amater, takze uvitam kazdu radu/kritiku/spatnu vazbu. A nebojte sa, podte do mna
Názov nádrže: Pepove Malawi
Biotop nádrže: Afrika, jazero Malawi
Rozmery nádrže (d x v x h): 1000x500x500
Hrúbka skla: 8 mm
Objem nádrže : 250 litrov
Dekorácia v nádrži: 3D pozadie z akvapozadia, biely strk, kamen - cadic, bridlica
Filtrácia nádrže: externy filter Fluval 406
Osvetlenie nádrže: 2x trubice, priznam sa ze neviem voltaz
Ohrievanie nádrže: zatial bez ohrevu, uvidime
Stojan pod nádržou: stojan je domaca vyroba, stoji to na 2 masivnych nohach, platna ma 2 cm +- a vzadu je to prichytene k stene na 5tich hmozdinach
Kryt nádrže: Plastovy kryt, kde vrch je rozdeleny na 3 casti a da sa otvarat koli udrzbe alebo krmeniu
Rastliny v nádrži: bez rastlin
Ryby v nádrži: Ryby zatial ziadne, ale planujem tam dat :
Labidochromis sp. Caeruleus Gold / Yellow / - 7 ks
Pseudotropheus saulosi Red coral - 7 ks
Melanochromis sp. maingano - 7ks
Cynotilapia Afra "Cobue" - 7 ks
Kŕmenie rýb: Zatial budem krmit Sera Flora a uvidime ako dalej, mam v plane krmit vlastnym krmivom podla navodu tu na forach, zo spenatu, hrachu, mrkvy, atd.
Výmena vody:
Poznámka k nádrži:
Uprimne ..... nie som uplne spokojny s tym zariadenim, nevedel som si uplne dobre predstavit ako to bude vyzerat v akvariu, a je to .... take nevyzera to uplne prirodzene, lebo tie kamene maju moc ostre hrany, je to proste take stiepany a nevyzera to normalne.
Uvidime ked to zarastie machom, ze ako to bude vyzerat.
Akvarko je momentalne napustene, filtracia a osvetlenie spustene, teraz sa to zabiehava. Ryby pribudnu neskor, ked to bude rozbehnute. Zajtra idem kupit do akvaristiky nejake "nahraditelne" rybky ktore pomozu so zabiehanim akva.
Dalsia vec - v navode na filter sa pise ze by tam nemali byt slucky atd. ale neviem, moc mi to neslo dat tak, aby tam nebol ten previs .... filter sa tvari ze funguje normalne, ale neviem ako to overit ci mu to nahodou nevadi
Dalej tam mam fotky s roznymi druhmi svetla, su tam 2 trubice, jedna je zlta druha tak do fialova/ruzova a da sa svietit kazdou kombinaciou
Asi je tazko hovorit ktore svetlo je lepsie pokial tam nie su ryby, tak uvidime. Zatial sa mi asi najviac paci kombinacia oboch svetiel.
Dakujem za vsetky nazory a pripomienky.