Pekný nápad,no v pivniciach nebýva veľmi veľa kyslíka.....
a na strane druhej 20 C studená voda nevyhovuje hociktorým rybám z JA a SA.
Miho píše:Este jedna otazka, pouzil uz niekto komorkovy polycarbonat na kryt akvaria? Je to material lahky, odolny s dobrymi izolacnymi vlastnostami. Pokial nie je hygienicky zavadny, viem si predstavit takuto aplikaciu.
Miho píše:Tak nad tym uvazujem, ako rychlo som sa nechal nakazit myslienkou na chov velkych SA cichlid. Ale o to presne ide, nechat si poradit od skusenejsich. A ako som sa na to vyspal, uz zacinam pripustat aj verziu bez rastlin.
Miho píše:Tak nad tym uvazujem, ako rychlo som sa nechal nakazit myslienkou na chov velkych SA cichlid. Ale o to presne ide, nechat si poradit od skusenejsich. A ako som sa na to vyspal, uz zacinam pripustat aj verziu bez rastlin.
l_laco píše:Ja nad tým "makrolonom" uvažujem, že ho dám pod piesok do akvárka. Desí ma škrípanie kameňov keď ich občas prekladám a bojím sa, aby mi neprasklo sklo na dne.
Ako kryt nad akva by som to asi nepoužil, pretože to má dosť zlú priepustnosť svetla ... ak už nejaký plast, tak klasické plexisklo.
stiff píše:
Ideš na to dobre.. Čo konkrétne by si chcel vedieť?
perchess píše:Aj pri SA môžeš použiť rastliny, ak po nich veľmi túžiš. Pri tvojich tepelných a svetelných podmienkach budeš však mať príliš zúžený výber na plávajúce resp. vzplývavé rastliny a nejaké machy. Na koreniace rastliny zabudni. Ak by ti toto stačilo, tak tej myšlienky s rastlinami by som sa nevzdával. .
Miho píše:Kryt nemienim dat rovno nad hladinu, ale cely priestor ako ho vidno v nakrese bude uzavrety v rovine predneho skla az po strop. Strop nad akvarkom , tesne pod klenbou(prevetravanie muriva) bude z prehnuteho komorkoveho lexanu max 8mm hrubeho pre ten radius.( o stupen hrubsi ma min R 1500mm).... O osvetleni sa zatial nemam odvahu zmienovat, aby ste ma nemali za blazna hned v zaciatku , ale s tym som vyvojovo najdalej.
perchess píše:Lexan + náhla zmena teploty (osvetlenie) = praskanie. Pri zapnutí (rozohrievanie lexanu) aj pri zhasnutí (ochladzovanie). Berieš toto do úvahy?
Admin Rostratus píše:Ahoj Miho, parádny projekt. Toto keď sa ti podarí zrealizovať urobím si cestu do BA Držím palce, aby ti to vyšlo. Čo sa týka rýb, tak máš pomerne dosť času na rozmýšľanie ( dokým to všetko zrealizuješ a akva bude stáť). V podstate rozmery už máš dané a už si len treba premyslieť či tam dať menej veľkých rýb, alebo naopak viacero menších rýb, alebo jedného Alligator gar Už sa teším reálne fotečky z výstavby tohto akva.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 36 hostia