jancibie píše:A co je na tom nazore take zle? Ten kto sa zivi chovom ryb, casto je fascinovany len peniazmi,ktore moze pri tom zarobit.
Ten kto z rybami začínal kôli kšeftu,nikdy na tom nezarobil,a ani nezarobí.Môj koníček prerástol do mojej práce,a to tvrdou cestou.Ja som mal uši vždy nastražené a nikdy som nikoho nekopíroval,vždy som všetko najskôr vyskúšal...Veĺakrát to boli polopravdy,fámy a mýtusy.Dnes si väčšina hobby akvaristov mysli,že zozbiera vedomosti hneď a rýchlo na nete,ale to je veĺký omyl.Každý racionálny chovateľ neprezradí návod na zmrzlinu,aj keď ju momentálne neje.Že čo je na tom názore zlé?No asi to,že bez chovaťeľov by tie ryby asi v tých akváriách neplávali.Plávali by tam len ryby z prírody.Mimochodom,udržať rybu pri živote dokáže aj dieťa.Ale rozmnožiť to už je iná vec.A ďalšou a najdôležitejšou vecou je rybu odchovať a tým nepodporiť odchyt .....ale to už je iná téma.
Ale keď niekto tu na fóre začne tárať nezmysly,chytať za slovíčka,myslím že je na mieste ho poopraviť,čoho výsledkom nie je vecné oponovanie na tému,ale na osobu.Ak niekto zareaguje nie na názor ,ale na osobu a ešte dehonostujúcim spôsobom je prirodzená reakcia každého zdravého jedinca reagovať protiútokom.Stáva sa to, a nielen na tomto fóre akýmsi národným športom.
Myslím ,že sa treba nad tým zamyslieť a pouvažovať o tom.Netrvrdím že sa ja už nemám čo učiť,ale začínajúci akvarista som bol pre 20timi rokmi
Na rozdiel od ludi, ktori maju akvaristiku ako konicek....[/quote]Na toto môžem povedať len toto:S týmito ľudmi by síce kšeft išiel,ale len dočasne,kym by nebolo všetko vydrancované.Treba si postaviť ciele vyššie .
A ešte jedna vec : každý jeden mladý akvarista,ktorý niečo dosiahol v odchove prvý krát,a začal priberať nádrže,a mal teda aj prvé úspechy,na 100% zatúžil aby sa to stalo jeho zamestnaním.Kto tvrdí opak ten klame!