Nawi píše:jusko píše:Nawi píše:ja mám elektrinu paušálovú,vychádza to cca 0,13€/kWh.Ohrievače zožerú zo všetkého najviac.
Tak prečo nevykuruješ centrálne chovnu? Vykurovanie akvárií v chovni ohrievačmi je finančná samovražda. Potom ešte hrozí, že Ti odíde ohrievač a ,,uvaríš,, ryby v akva.
Pamätám si pár rokov do zadu, ako si písal, že máš kvôli chovni nedoplatok za elektrinu.
Veď to sa neoplatí ani chovať. Náklady musíš čo najviac minimalizovať.
To je pravda,no mi máme v bytovke zavedené elektrické kúrenie,to tiež zožere svoje,a keby som si mal dať kúrenie aj do chovne tiež by to bolo asi elek.kúrenie,kedže plyn a pod. nie sú zavedené k bytovke.Druhá vec nechovám ryby pre to aby som zarábal,chovám ich pre to že ma to baví a je to moja už ,,diagnóza,,keby mi šlo len o zisk dávno sa na to vykašlem.
jusko píše:Všetko chápem, ale aj keď to máme ako hobby, tak to aspoň musí zarobiť na energie - nemôžeš predsa stále doplácať - zvlášť v dnešnej dobe - to si myslím môže dovoliť človek, ktorý je zazobaný a je mu jedno, koľko ho to stojí.
Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 99 hostia