Plaváreň v paneláku

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
11
85%
2
2
15%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 13

Plaváreň v paneláku

Poslaťod paloi » Ned 25. Nov 2012 19:52:16

Názov nádrže: Plaváreň v paneláku
Biotop nádrže: neriešim biotop, ale veľké ryby
Rozmery nádrže (d x v x h): pôdorys 250 x 60 cm, výška 70 cm
Hrúbka skla: 12
Objem nádrže : 1050
Dekorácia v nádrži: pozadie - kvôli cene tapeta, štrk KEMA N560 (Slovinsko), korene z priehrady a Driftwood z obchodov, kamene z riečky Varínka (Malá Fatra)
Filtrácia nádrže: Fluval FX5
Osvetlenie nádrže: Hailea YZ-1200
Ohrievanie nádrže: ani neplánujem
Stojan pod nádržou: nerezové kotvy Hilti (2 x 6 ks) držia na protiľahlých nosných stenách konzoly profilu L-80 (2 ks, pochopiteľne), na nich sú položené 4 nosníky profilu I-120, na nich je položená kuchynská doska 2660 x 650 x 38 mm, na nej 20 mm extrudovaný polystyrén a na ňom tá 200 kg sklená plaváreň
Kryt nádrže: ani neplánujem
Rastliny v nádrži: ani sa nebudem pokúšať (v menšom akva som skúšal Cryptocoryne aponogetifolia, ale nemá to význam)
Ryby v nádrži: aktuálne Petenia splendida (red a wild), Astronotus ocellatus, Herichthys carpintis, Parachromis loisellei, Ex-cichlasoma bocourti, Ex-cichlasoma pearsei, Heros severus (rotkeil a gold), sumce Phractocephalus hemiliopterus a Horabagrus brachysoma (Ázia), prísavníky Pterygoplichthys gibbiceps, Panaque bathyphilus a Panaque nigrolineatus
Kŕmenie rýb: SAK, Tropical a čo príroda dá
Výmena vody: v menšom akva som menil týždenne 1/3, teraz ešte neviem
Poznámka k nádrži: Akvárium je v paneláku, typ konštrukcie Bauring Camus. Bývam na prízemí, takže nemám veľmi koho vytopiť. Mal som skôr obavu o únosnosť stropného panelu. Konštrukciu navrhol statik. Postupne pridám aj nejaké foto zo samotnej realizácie.

Na záver: Plaváreň vznikla vďaka pochopeniu mojej manželky. Toto jej pochopenie dodnes nechápem.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Reklama

Re: Plaváreň v paneláku

Poslaťod perchess » Ned 25. Nov 2012 20:04:51

No tak to máš konečne zrealizované. A vyzerá to výborne :rock :rock . Nech sa im darí!
P.S.: Pošepni mi, čo si sľúbil manželke že súhlasila s takou nádržou. Aj ja by som chcel nejakú väčšiu....
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Rostratus » Ned 25. Nov 2012 20:08:15

Konečne sa stal tvoj sen realitou. Gratulujem k nádrži. Jedine čo by som zmenil/ doplnil je ešte aspoň jedno osvetlenie, aby to viac presvietilo nádrž.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jancibie » Ned 25. Nov 2012 21:07:00

A čo tak šetríš s vodou? Kľudne tam dolej zo dva cm,inak super.
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Matej » Ned 25. Nov 2012 23:04:07

Bomba to je, akurat to osvetlenie by som tiez pridal ... chces to nechat takto?
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod paloi » Pon 26. Nov 2012 6:44:50

Ono to ešte celkom nespĺňa moje predstavy. Napr. nemám dokončené skrinky pod akvárkom. Sú tam len ako posledná poistka pred zrútením, neprenášajú žiadne zaťaženie. Nad skrinkami ešte vidieť priebežné oceľové I-čko 120 mm, to budem musieť zakryť (zatiaľ si tam syn dáva magnetky).

Pred akvárkom je ešte potiahnutý predlžovák k vnútornému filtru. Ten chcem ťahať poza akvárko. Akurát mám problém prestrčiť koncovku poza akvárium. Nezmestí sa. Nechal som medzeru na hadice od Fluvalu, ale koncovky na predlžovákoch sú širšie. To som si neuvedomil.

A takýchto drobností je tam viac. Priznám sa, že som čakal aj viacc negatívne reakcie, že sa do mňa pustíte ;) Takže kľudne. Ja sa s nikým nerozkamarátim za negatívny názor ;) Len som to už musel umiestniť na portál (aj v takomto stave), lebo už som mal takéto požiadavky od viacerých, čo vedeli, čo chystám.

A to svetlo je len presťahované zo starého akva. Chcem ešte jedno, presne také isté, už som písal Ježiškovi. Budú vedľa seba, spolu 240 cm. To vyzerá tak akurát. Trubicu už mám bielu, náhradnú, lebo Ježiško nosí Hailea štandardne s červenými trubicami (nič pre moje oči). Takže na to osvetlenie som očakával pripomienky ;)
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod l_laco » Pon 26. Nov 2012 6:58:00

Pekná práca Paloi :yes
mne trochu bijú do očí tie kamene... Sú tak pekne naskladané aby vytvorili jaskyne, že to pôsobí umelo.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod paloi » Pon 26. Nov 2012 6:59:26

perchess píše:Pošepni mi, čo si sľúbil manželke že súhlasila s takou nádržou. Aj ja by som chcel nejakú väčšiu....

Netreba šepkať, tajné to nie je. Nuž, v slabej chvíli som sľúbil, že postupne zruším všetky ostatné akváriá. Myslel som, že ju priebežne ukecám a že niečo ešte povolí. Ale toto mi nevyšlo. 600-ka je preč už týždeň. V pivnici už ležia nejaký čas 3 akvárka. Ešte mám jedno (už posledné) v byte, kde dorastajú V.argentea, N.tetracantus, P.polleni... a ešte pár iných. Ale je to len dočasné, max. na pol roka. Chcem rozdeliť plaváreň na 2 časti sieťkou a malé ryby presťahovať.

Ale aj tak som rád, že mám tú obludu doma. Inak pri tom bije srdce ako pri 4 menších akvárkach :heart Takže mi to až tak nevadí. Manželka dodržala slovo, teraz musím aj ja :F
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod paloi » Pon 26. Nov 2012 7:16:08

l_laco píše:Pekná práca Paloi :yes
mne trochu bijú do očí tie kamene... Sú tak pekne naskladané aby vytvorili jaskyne, že to pôsobí umelo.

Presne tak. Čakal som, kto príde s touto pripomienkou. Napr. taký Pigi to o mne vie, jemu som túto moju úchylku kedysi prezradil. Aj preto som nikdy nevešal fotky akvária na web. Všetci by si mysleli, že som úchyl (a to teda som) :geek: ale už som to musel priznať.

Staviam tie domčeky v akvárkach už niečo cez 30 rokov (teda, vtedy ich ešte staval môj otec, ja som len schvaľoval). Aj preto som hľadal veľké ploché kamene. Našiel som vo Varínke. Bolo to ešte v 2002-om roku. Manželka sa na mne strašne zabávala, keď som chodil v topánkach a vyhrnutých teplákoch v ľadovej vode :chuckle že toto normálny človek nepochopí, prečo nejaký blázon vyťahuje z rieky "balvany". Vtedy som viezol domov asi 100 kg kamenia, ak nie viac. Niečo išlo hneď alebo priebežne do akvárií, ale niečo doteraz čakalo v garáži. Ale už sú šutre zasa pekne pohromade, v jednej vode.

Laco, napísal si "pekne naskladané"... vlastne to je poklona, ďakujem! Veď som to staval (a prerábal) asi 4 hodiny :sweat :sweat :sweat

Viem, tie moje domčeky vyzerajú neprirodzene, ale jednoducho to tak musím mať. Mne sa to páči, rodine sa to páči, aj rybám sa to páči :P
Obrázok užívateľa
paloi

Poslaťod l_laco » Pon 26. Nov 2012 7:46:12

:rock ... každý si akva "ladí" podľa seba, je to v pohode.
Tiež som kedysi staval domčeky a občas sa mi to podarí aj teraz. No ja som duša stále nespokojná a tak žiadna dekorácia u mňa nevydrží moc dlho. Včera som nazbieral nejaké bukové konáre a trepal som ich hodinu cez les na pleci k prvej ceste kam sa dá prísť autom. Niesť ich až domov som nemal odvahu ... za bieleho dňa. Potom som pre ne zbehol autom a už sa močia v sude v záhrade. O týždeň či dva budem tiež preskladávať. Tak nech sa ti darí a dávaj viac foto.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 66 hostia