Zdravim. Na uvod by som dodal ze pisem cez phone pretoze mam nefunkcny pc.
Kupil som toto rohove akvarium zhruba pred dvoma tyzdnami.
Nakolko ako chlapec som choval asi 3 roky obycajne rybycky tak teraz ako dospely som sa rozhodol pre africke akvarium. Fotky pridam trocha neskor ked budem mat pocitac v poriadku.
Mam 2 druhy piesku. Jeden uplne jemnucky a pod nim hrubsi. Z dierkovanych kamenov som vytvoril tri jaskyne. V strede je najvacsia a po bok, teda v rohoch su dve mensie.
Len tee
Prosim o radu na nasledujuce:
Nakolko bolo akvarium pouzivane ked som ho kupil, poriadne som ho umyl /skla, piesok, kamene a externy filter/. Prva chyba bola asi ze som ho umyl v obycajnej vode z vodovodu. Naaranzoval som poesok, skaly, filter, ohrievax a okyslicovac a akvarium som napnil vodou.
Neobyvane bolo zhruba jeden den a potom som kupil do neho 6 malickych roznodruhych cichlid, 3 krasne zlte a 3 sive s ciernimi pruhmi. O den neskor som dokupil par dospelych zltych cichlid par dospelych cervenych a este parik kde samcek je krasne fialovy s ciernymi prihmy a samicka je siva s pruhmi.
Vsimol som si ze nie velmi casto ale swm tam sa mi cichlidy obtieraju o strk a skaly.
Je to naznak nejakej choroby alebo to moze byt v tom, ze voda nebola dostatocne odstata?
Maju krasne pestre a syte farby. Len to obtieranie.
Pytam sa len preto lebo o dva dni mam ist po parik dospelych "modrych delfinov" a parik podobnych cichlid s hrcou na cele s oznacenim frontosa. Maju bielo sivy podklad s ciernymi asi 7 pruhmi.
Vsetky ryby su v akvariu cva 5 -7 dni. A uhynula mi len jedna malicka cichlidka. Pytam sa na to len pre to lebo za delfinov a za frontosu zaplatim cca 100 livier. Aby mi nahodou neuhynuli ked nebola voda v akvariuvdobre ostata....
Dakujem