Juwel trigon 350

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Juwel trigon 350

Poslaťod Lokithor » Pon 19. Nov 2012 20:30:33

Zdravim. Na uvod by som dodal ze pisem cez phone pretoze mam nefunkcny pc.

Kupil som toto rohove akvarium zhruba pred dvoma tyzdnami.
Nakolko ako chlapec som choval asi 3 roky obycajne rybycky tak teraz ako dospely som sa rozhodol pre africke akvarium. Fotky pridam trocha neskor ked budem mat pocitac v poriadku.

Mam 2 druhy piesku. Jeden uplne jemnucky a pod nim hrubsi. Z dierkovanych kamenov som vytvoril tri jaskyne. V strede je najvacsia a po bok, teda v rohoch su dve mensie.
Len tee

Prosim o radu na nasledujuce:

Nakolko bolo akvarium pouzivane ked som ho kupil, poriadne som ho umyl /skla, piesok, kamene a externy filter/. Prva chyba bola asi ze som ho umyl v obycajnej vode z vodovodu. Naaranzoval som poesok, skaly, filter, ohrievax a okyslicovac a akvarium som napnil vodou.
Neobyvane bolo zhruba jeden den a potom som kupil do neho 6 malickych roznodruhych cichlid, 3 krasne zlte a 3 sive s ciernimi pruhmi. O den neskor som dokupil par dospelych zltych cichlid par dospelych cervenych a este parik kde samcek je krasne fialovy s ciernymi prihmy a samicka je siva s pruhmi.
Vsimol som si ze nie velmi casto ale swm tam sa mi cichlidy obtieraju o strk a skaly.
Je to naznak nejakej choroby alebo to moze byt v tom, ze voda nebola dostatocne odstata?
Maju krasne pestre a syte farby. Len to obtieranie.
Pytam sa len preto lebo o dva dni mam ist po parik dospelych "modrych delfinov" a parik podobnych cichlid s hrcou na cele s oznacenim frontosa. Maju bielo sivy podklad s ciernymi asi 7 pruhmi.

Vsetky ryby su v akvariu cva 5 -7 dni. A uhynula mi len jedna malicka cichlidka. Pytam sa na to len pre to lebo za delfinov a za frontosu zaplatim cca 100 livier. Aby mi nahodou neuhynuli ked nebola voda v akvariuvdobre ostata....

Dakujem
Lokithor

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Juwel trigon 350

Poslaťod Lokithor » Pon 19. Nov 2012 20:41:18

Dodam len ze PH mam 7,5 a teplotu 27 stupnov.

Posledny problemik ktory som zabudol dodat je to ze voda v akvariu ked som ho naplnil a na druhy den bola krasne priezracna. Ale teraz nie je spinava ale slabsie priezracna, na pohlad nie mutna akle ked poziem do kuta akvaria tak je mierne, slabucko akoby v "hmle". Uz som aj menol cca 70% vody, ale nepomohlo to. :(
Lokithor

Poslaťod heno96 » Pon 19. Nov 2012 21:05:42

Tak akva by sa malo zabiehat mesiac nie deň.
Pod označením delfín myslíš asi crytocara morii a pre tieto ryby je to malé.
Frontózy sú z tanganiyky a tým pádom nevhodné. A tiez by bolo pre ne malé.
Obrázok užívateľa
heno96

Has thanked: 12 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod paloi » Pon 19. Nov 2012 21:24:58

Prečítaj si aspoň túto jednu stránku:

Kód: Vybrať všetko
http://wds.cz/tlamovci/rady.php?idClanku=7

A pozri si tú grafickú časť v spodnej časti stránky. Tam je celý Tvoj problém veľmi jasne vysvetlený.

A 19. decembra napíš, pre aké ryby si sa rozhodol.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod Lokithor » Pon 19. Nov 2012 21:45:03

Zmiernil by som nasledky ak by som pridal okolo 100l "zabehnutej" vody z kamaratovho akvaria?
Lokithor

Poslaťod Nawi » Uto 20. Nov 2012 8:15:22

100L je málo,potom aspoň polovicu z tvojej nádrže.Ale aj tak,čo nepočkáš mesiac po kým bude akva v zábehu?A to ešte tam chceš kúpiť ryby ktoré sú drahé ako píšeš,nerozumiem tomu :?: V akvaristike musíš byť trpezlívý,nie robiť všetko na rýchlo. :!:
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod paloi » Uto 20. Nov 2012 9:39:01

100 litrami zabehnutej vody určite následky zmierniš, ale určite len minimálne. Na to vzorec neexistuje.

Napíšem Ti môj príklad, reálny. Ja som kúpil nové akvárium, nový filter a nový štrk. Toto bolo nové, bez nitrifikačných baktérií.

Dal som 60% objemu zabehnutej vody (z môjho iného akvária), zabehnuté dekorácie, náplne do filtra boli predtým 6 týždňov v inom akvárku, takže vlastne tiež zabehnuté, 40% objemu som doplnil čerstvou vodou. Na druhý deň som dal do akvárka 50 malých zábehových rybiek (mečúne, neonky, dániá).

Prvú cichlidu som ešte s "obavami" sťahoval po 2 týždňoch. Práve toho štrku som sa obával, že nie je zabehnutý. Lebo práve ten je celkom slušným ložiskom tých užitočných baktérií. Cichlidy to zvládli bez jedinej straty.
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod Lokithor » Uto 20. Nov 2012 9:44:55

Dakujem za cas a za radu.

Mozno mi trocha pomoze ze strk, skaly a filter bol zo zabehnuteho akvaria, len som urobil blbbost ze strk a filter som umyl v normalnej vode. Akurat skaly cca 30 - 40 kg / dierkovane/ som neprwmyval... :(
Lokithor

Poslaťod Lokithor » Uto 20. Nov 2012 9:45:55

Aky test by som mal kupit a na co si dat v nasledujucixh tyzdnoch pozor?
Lokithor

Poslaťod kofola » Uto 20. Nov 2012 21:49:56

Podla toho ze pises, ze ryby by stali 100 libier predpokladam, ze si v UK. Neviem ake testy tam dostat, takze v tomto ti neporadim - myslim tym vyrobcu. Mozes kupit test stylu 5-7 in 1. Zvycajne meraju gH, kH, PH, NO3, NO2 + dalsie veci. Ty potrebujes sledovat hlavne NH4, NH3, NO2 a NO3.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 71 hostia