Nannacara anomala - Akarka zelena

Diskusia o trpasličích cichlidách

Nannacara anomala - Akarka zelena

Poslaťod rybarik » Str 30. Dec 2009 14:55:50

Zakladne veci si hadam kazdy najde sam. Skor som otvoril tuto temu aby som sa na ziadost podelil o skusenosti s chovom a odchovom tejto krasnej malej a myslim si velmi odolnej rybky :)

Momentalne ich chovam za ucelom rozmnozovania ale to uz hodlam ukoncit a chcem skusit opet rozmnozit nejaku apistogrammu :).

Kedze ich len rozmozujem tak k tomu som prisposobil aj akvaria v ktorych ich chovam. Pouzivam 2 akvaria: 1.60x25x25-37,5 L a 2.34x19x20-13 L. V akvariu c.1 mam samicu s mladymi cca.30 a v akvariu c.2 mam len samca :).Samec po nerese musi byt odloveny lebo by ho mohla samica zabit v takom malom akvariu. Mlade nechavam pri matke 3 az 4 tyzdne az potom ich prelovim do 60 L akvaria. Ak som chcel nechat potom vytriet ryby zas tak som nechal samicu 2 az 3 dni samu v akvariu aby sa ukludnila a potom som skusil dat samca- 1.pokus bol asi taky ze som ho po par hodinach musel vylovit lebo bol od samej radosti tak zalezeny za filtrom ze som sa bal ze mi vyskoci z akvaria. 2.pokus dopadol pre samca trochu zle ale potom to rozplaval, pretoze som tam samca napriek tomu co s nim spravila samica nechal a odniesli si to takmer vsetky plutvy. Pripravy pred samotnym trenim su nadherne :) to ako samec natiahne vsetky plutvy a zacne sa predvadzat je proste krasa. Po nerese samica zahnala samca zas ku filtru :( ale vedel som ze uz sa vytreli :). Samozrejme som si to overil zasvietenim baterkou do kokosoveho orechu kde sa vytreli. Potom neodporucat velmi kukat do kokosa , rusi to samicu :(. Doplatil som na to tak ze som mal z jedneho trenia len 8 ryb :(

Kvalitu vody som velmi nemeral akurat viem ze Ph bolo okolo 6,5-7 a co som meral tak bola vodivost a ta bola od 150-200 mikrosiemens :) Tecie nam na vychode super voda na chov JA :)

Zatial tolko :)
Obrázok užívateľa
rybarik

Images: 17
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: Nannacara anomala - Akarka zelena

Poslaťod Rostratus » Str 30. Dec 2009 15:37:05

Ahoj a mohol by si pridať aj neaké fotky?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod rybarik » Str 30. Dec 2009 15:44:09

No to bude problem, pretoze ryby neviem fotit a ziadne fotky nemam a ani sa v blizkej dobe neplanujem naucit fotit. Snad ak presvedcim kamarata aby prisiel nafotit ryby tak mozno casom tu nejake fotky dam. :)
Obrázok užívateľa
rybarik

Poslaťod Junaksk » Str 30. Dec 2009 16:10:37

nemusia to byt zas uplne profesionalne fotky
Obrázok užívateľa
Junaksk

Images: 2
Has thanked: 1 time

Poslaťod kusko » Ned 09. Okt 2011 10:53:33

Mne sa včera tiež uspešne vytreli do dutiny v koreni . Rytuál bol fakt parádny. Nepočítal som z odchovom tak som ich neprelovoval. Dospelí ancitrus.sp sa o odchov postaral zostali tam zatial len 4 ikry po ktoré sa nedostal. Predpokladám že v spoločnom akva sa mi asi odchov asi nepordarí ,že? Ancík už zlikvidoval aj poter ramirézkam . Vyzerá to že vie čo je dobré. Aj budem musieť založiť menšie akva na odchov. Nebude im vadiť ked ich budem prelovovať pred trením?
kusko

Been thanked: 0 time

Poslaťod rybarik » Ned 09. Okt 2011 12:03:26

Ahoj a gratulujem :) V spolocenskom akvariu ich mozes odchovat ale to by si musel dat prisavnika prec. Odlovit ich mozes aj pred trenim ale trenie sa trochu oddiali koli preloveniu ale tak max o 2 dni. Hlavne nezabudni po vytere odlovit samca lebo ho samica zabije.
Obrázok užívateľa
rybarik

Poslaťod kusko » Ned 09. Okt 2011 13:02:29

Ďakujem za odpoved . Gratulácia nieje na mieste nakoľko vytrvalý ancík zlikvidoval poter komplet. Nezostáva mi nič iné ako založiť odchovnu nádrž ked by som chcel niečo okrem živorodiek odchovať.
kusko

Been thanked: 0 time

Späť na Trpasličie cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť