Zakladne veci si hadam kazdy najde sam. Skor som otvoril tuto temu aby som sa na ziadost podelil o skusenosti s chovom a odchovom tejto krasnej malej a myslim si velmi odolnej rybky
Momentalne ich chovam za ucelom rozmnozovania ale to uz hodlam ukoncit a chcem skusit opet rozmnozit nejaku apistogrammu .
Kedze ich len rozmozujem tak k tomu som prisposobil aj akvaria v ktorych ich chovam. Pouzivam 2 akvaria: 1.60x25x25-37,5 L a 2.34x19x20-13 L. V akvariu c.1 mam samicu s mladymi cca.30 a v akvariu c.2 mam len samca .Samec po nerese musi byt odloveny lebo by ho mohla samica zabit v takom malom akvariu. Mlade nechavam pri matke 3 az 4 tyzdne az potom ich prelovim do 60 L akvaria. Ak som chcel nechat potom vytriet ryby zas tak som nechal samicu 2 az 3 dni samu v akvariu aby sa ukludnila a potom som skusil dat samca- 1.pokus bol asi taky ze som ho po par hodinach musel vylovit lebo bol od samej radosti tak zalezeny za filtrom ze som sa bal ze mi vyskoci z akvaria. 2.pokus dopadol pre samca trochu zle ale potom to rozplaval, pretoze som tam samca napriek tomu co s nim spravila samica nechal a odniesli si to takmer vsetky plutvy. Pripravy pred samotnym trenim su nadherne to ako samec natiahne vsetky plutvy a zacne sa predvadzat je proste krasa. Po nerese samica zahnala samca zas ku filtru ale vedel som ze uz sa vytreli . Samozrejme som si to overil zasvietenim baterkou do kokosoveho orechu kde sa vytreli. Potom neodporucat velmi kukat do kokosa , rusi to samicu . Doplatil som na to tak ze som mal z jedneho trenia len 8 ryb
Kvalitu vody som velmi nemeral akurat viem ze Ph bolo okolo 6,5-7 a co som meral tak bola vodivost a ta bola od 150-200 mikrosiemens Tecie nam na vychode super voda na chov JA
Zatial tolko