cichlid akva vs spoločenské akva

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

cichlid akva vs spoločenské akva

Poslaťod nobody » Uto 04. Sep 2012 22:52:08

ahojte cichlidari. neviem ako vy ale ja mam doma 360 litrove akva s cichlidami a dalsie 200 litrove spolocenske.
Niekedy mam pocit ze spolocenske ma viacej zaujima ako cichlidove a zase niekedy naopak (ale poslednu dobu viac spolocenske). V principe mam malawi afriku co sa tyka cichlid ktore sa mi stale dlhodobo najviac pacia (farebnejsie ryby a ich "inteligencia") avsak to co mi chyba hlavne v tom je prave zelen a rozne tiene vrhajuce rastliny atd. kedze tam mam iba 6-7 korenov anubiasov a par skal na ukryty atd.
Spolocenske akva mi pripada zase zivsie farbami prostredia aj ked zase ryby az na neonky su v principe farebne skoro vsetky rovnake ale tiene vrhajuce rastliny (tmavsie svetlejsie miesta v akvarku) robia tu atmosferu. Spolocenske ma pre mna aj ten rozmer ze tam mam aj sumce po dne tmoliace sa, v strede plavaju spominane napr. neonky a pri vrchu sa tmolia rajovce dlhoplutve. Pripada mi to take vyvazenejsie.
Jednoducho ide mi o to ci aj z vas niekoho taketo cosi trapi a uzvazuje nad niecim takym ako to zladit alebo je to len moj postoj. Je potom vlastne jasne ze ked k niecomu clovek inklinuje tak to druhe zanedbava resp. venuje tomu zmensenu pozornost co samozrejme nemusi byt dobre.
:? :? :?
Hadam touto temou nikoho nepoburim ;) len je to taka moja dilema.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Reklama

Re: cichlid akva vs spoločenské akva

Poslaťod perchess » Uto 04. Sep 2012 22:59:59

No tak prejdi na južnú ameriku, tam sú cichlidy obývajúce dolné, stredné aj vrchné vrstvy vodného stĺpca. A keď umiestniš na hladinu plávajúce rastliny, aj tieňov budeš mať dosť, a zakaždým niekde inde :mrk :wring
Obrázok užívateľa
perchess

Images: 61
Has thanked: 15 times
Been thanked: 26 times

Re: cichlid akva vs spoločenské akva

Poslaťod Gregy » Str 05. Sep 2012 13:13:27

Osobně nemám rád společenská akvária. Přijde mi to spíš jako kýč - smíchané všechny možné ryby a rostliny. To způsobuje, že všechna společenská akvária vypadají podle mě stejně :-). Nějaké stíny od rostli apod - to můžeš mít i v Malawi, stačí vymyslet trochu pozadí, dát nějaké vhodné kameny a je to. Jak už je o příspěvek výše - přejdi na jižní Ameriku, tam máš všechno, i ty rostlinky. A vypadá to parádně když se to dobře udělá.
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 16 hostia