ahojte cichlidari. neviem ako vy ale ja mam doma 360 litrove akva s cichlidami a dalsie 200 litrove spolocenske.
Niekedy mam pocit ze spolocenske ma viacej zaujima ako cichlidove a zase niekedy naopak (ale poslednu dobu viac spolocenske). V principe mam malawi afriku co sa tyka cichlid ktore sa mi stale dlhodobo najviac pacia (farebnejsie ryby a ich "inteligencia") avsak to co mi chyba hlavne v tom je prave zelen a rozne tiene vrhajuce rastliny atd. kedze tam mam iba 6-7 korenov anubiasov a par skal na ukryty atd.
Spolocenske akva mi pripada zase zivsie farbami prostredia aj ked zase ryby az na neonky su v principe farebne skoro vsetky rovnake ale tiene vrhajuce rastliny (tmavsie svetlejsie miesta v akvarku) robia tu atmosferu. Spolocenske ma pre mna aj ten rozmer ze tam mam aj sumce po dne tmoliace sa, v strede plavaju spominane napr. neonky a pri vrchu sa tmolia rajovce dlhoplutve. Pripada mi to take vyvazenejsie.
Jednoducho ide mi o to ci aj z vas niekoho taketo cosi trapi a uzvazuje nad niecim takym ako to zladit alebo je to len moj postoj. Je potom vlastne jasne ze ked k niecomu clovek inklinuje tak to druhe zanedbava resp. venuje tomu zmensenu pozornost co samozrejme nemusi byt dobre.
Hadam touto temou nikoho nepoburim len je to taka moja dilema.