prvy krat vajicka

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: prvy krat vajicka

Poslaťod cipcatko » Str 29. Aug 2012 18:29:16

vravim. dalsi mudrlant
cipcatko

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod terrible » Str 29. Aug 2012 19:22:43

Jasne, ja som mudrlant a ty si génius. Len neviem prečo sa potom pýtaš čo máš robiť s nosiacou samicou keď si taký múdry.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rostratus » Str 29. Aug 2012 19:30:08

Ahoj Cipatko,

Nawi ti už napísal 2 riešenia. Je aj tretie. Vybrať samičke ikry a odchovať ich v umelej tlamke. Ale to je pre skúsenejších. Musíš si dať otázku či chceš tie mladé, alebo nie. Ale ak sa pýtaš tak predpokladám, že máš záujem odchovať mladé. V spoločnom akváriu mladé nemajú šancu. Rodičia, respektíve samička ich nemá šancu ustrážiť. Takže ďalšie spôsoby sú ako písal Nawi.

K tým počtom:

musím zdôrazniť, že nieje cichlida ako cichlida, nieje Malawi ako Malawi. Bolo by fajn keby si upresnil, aké druhy v akváriu máš a v akom počte. Čo sa týka agresivity, tak to je pravda, keď je viac rýb v akváriu agresivita sa rozloží na viac členov osádky a tým nieje utláčaná len jedna "najslabšia" ryba v akváriu. Dominantná ryba je nútena svoju agresivitu rozložiť na viac rýb. Ale to neznamená, že čím viac rýb v akváriu tým lepšie! Keď beriem do úvahy, že máš v 100vke Malawky, ktoré dorastú maximálne do 10-12cm, tak 30-40 ks v dospelosti je neúnosný extrém. To proste nejde. Keď majú tie ryby teraz cca 4-5 cm tak nepoviem nič. Ale je to len dočasu. V tej akvaristike ti povedali, že na 100 litrov je ideálne 30-40 rýb? Ale mali namysli cichlidy? Ak áno tak aké?
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod cipcatko » Str 29. Aug 2012 19:44:39

ja nevravim ze som genius.ver mi,velmi rad si necham poradit.len jednoducho som potreboval poradit ako dalej s kotnou samickou a nie kolko mam mat ryb v akvarku.o tom som sa tu uz bavil par krat.su na to rozne nazory.ale asi po pol roku snazenia sa som zistil ze im to vyhovuje takto ako to je.mal som ich najprv 8,potom uz len 6 nakolko 2 som rano nasiel rozkusane.tak niekto mi poradil aby som skusil dat viac ryb.ze to niekedy pomaha.tak som to skusil a zatial im to vyhovuje.krasne si plavu,nekusu sa(obcas),pekne papaju.predtym sa vzdy len skryvali.samozrejme to urcite zavisi od druhu.mam 2och peacockov,1 red zebru.tie mozu mat nejakych 8 cm.priblizne.ale mam pocit ze uz posledne mesiace nerastu.tich som kupil uz dospelakov.potom mam 3 yelovky a zbytok je vsetko jaloreef.medzi nimi su aj zopar mladich.a ja som nenapisal ze mam v akva 30-40 ryb.tak mi bolo povedane.ja ich mam 15.a 3 prisavnikov.capito???
cipcatko

Poslaťod jusko » Str 29. Aug 2012 19:56:27

cipcatko píše:ja nevravim ze som genius.ver mi,velmi rad si necham poradit.len jednoducho som potreboval poradit ako dalej s kotnou samickou a nie kolko mam mat ryb v akvarku.o tom som sa tu uz bavil par krat.su na to rozne nazory.ale asi po pol roku snazenia sa som zistil ze im to vyhovuje takto ako to je.mal som ich najprv 8,potom uz len 6 nakolko 2 som rano nasiel rozkusane.tak niekto mi poradil aby som skusil dat viac ryb.ze to niekedy pomaha.tak som to skusil a zatial im to vyhovuje.krasne si plavu,nekusu sa(obcas),pekne papaju.predtym sa vzdy len skryvali.samozrejme to urcite zavisi od druhu.mam 2och peacockov,1 red zebru.tie mozu mat nejakych 8 cm.priblizne.ale mam pocit ze uz posledne mesiace nerastu.tich som kupil uz dospelakov.potom mam 3 yelovky a zbytok je vsetko jaloreef.medzi nimi su aj zopar mladich.a ja som nenapisal ze mam v akva 30-40 ryb.tak mi bolo povedane.ja ich mam 15.a 3 prisavnikov.capito???

Vidíš synku - aj kvôli takýmto akvaristom ako si Ty ma nebaví niekomu radiť, alebo vôbec na niečo reagovať.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod Rostratus » Str 29. Aug 2012 19:56:45

Capito... Tak v tom prípade máš 3 hore uvedené možnosti :D
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod cipcatko » Str 29. Aug 2012 19:59:15

jusko tak nereaguj,a nie som tvoj ''synku'' .dakujem
cipcatko

Poslaťod jusko » Str 29. Aug 2012 20:01:10

cipcatko píše:jusko tak nereaguj,a nie som tvoj ''synku'' .dakujem

Sa neposer! :muscle
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod cipcatko » Str 29. Aug 2012 20:03:28

dakujem admin.urcite by som si ich zopar chcel nechat.mam doma este 2 akva.1 je prazdne takze nebol by problem kam ich dat.aj tak vacsinu rozdam,mam tu par znamich co chovaju cichlidky.alebo odnesiem do obchodu na vymenu.tak to tu robia.za potravu alebo co ja viem co.aj tak este ani s urcitostou nvm ci su vobec vajicka oplodnene.takze nic neplanujem dopredu.v tom prazdnom akva mam vodu s filtrami,nejake oceans kamene,stale kontrolujem hodnoty ak by som sa nahodou rozhodol ju vybrat.mozno aj budem musiet,lebo ako odvcera sledujem tak do nej dost dobiedzaju.ma po bokoch aj zopar skvrn.mozno od pohryznutia.nvm.asi citia nejaku maskrtu.
cipcatko

Poslaťod cipcatko » Str 29. Aug 2012 20:04:21

jusko.zas vulgarne nemusis.ja som si tu len vyslovil svoj nazor.tak sa nerozculuj
cipcatko

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia