Occelatus vs Pygocentrus natteri skupinove utoky

Diskusia o cichlidách zo Strednej Ameriky

Occelatus vs Pygocentrus natteri skupinove utoky

Poslaťod Gregor » Štv 16. Aug 2012 10:47:52

zdravim opat pisem.dlhsie som tu nebol a u mna sa toho uz dost pomenilo.
moje 330lakvarium uz obyvaju len 3kusy occeltusov a vsetky ryby putovali do obchodu. 200l akvarium obyva len chovny parik managuensiis s asi100kou mladat.

mno lenze preco sem pisem? Je to mozno bezne sledovana situacia v nadrzi alebo je to ojedinely jav neviem ale vismol som si to uz par krat u mojich occeltusov.

pred necelym tyzdnom som si doviezol od jednej znamej 2ks asi10cm velkych occeltusov/klasicka farebna forma/ a moj red oscar ich najprv odhanal a spraval sa dostt agresivne hlavne voci jednej ocividne to bol samec pretoze uz bol pokus o vyter. takze mam 2samice a jedneho samca.

bol som zvedavy co a ako budu moje ryby reagovat na jednu rybu z rodu pictogamus/pirana cervena/ videl som juz par x tuto kombinaciu na youtube a mylsel som ze to bude v pohode pirana mala asi8cm.
moje occelty boli spociatku normlane a piranu ignorovali a ona zase ich. lenze pri krmeni sa pirana pustala aj do occetov a jednemu sposobila neprijemne zranenie v oblasti helvy/nastastie je to uz v poriedku a ryba ostala bez znamok zrenenia/ prekvapilo ma ako sa tie ryby dokazu rychlo zregenerovat.. pirana zacala byt dominantnou v akvariu lenze netrvalo to dlho.
vcera nad ranom som sa zobudil okolo4:16 na akysi divny ramus v nadrzi a mne na nohy len striekala voda tak som zasvietil v nadri a to co som videl ma uplne dorazilo.
moje occelty boli zomknute v jednom hluciku a spolocne utocili na piranu ktora zase v noci usklbla kus chvosta jednej zo samic. sledoval som co sa bude diat dalej a to co som videl ma totoalne odrovnanlo a ja som len cumel ako tela na nove vrata. occelatusy sa striedali pri vypadoch na piranu ktora bola zahnana v kute nadrze a zakliesnena pod korenom.
trvalo to necelu pol hodinu a supiny len lietali po akvariu ked sa pirana konecne nejakym zazrakom dostala zo svojho/ukrytu/ bola cela dotrhana a na boku tela nemala ziadne supiny. occelty utocili hladne na bazu chvostovej plutny a na prsne plutvy. piranu som dal z akvaria do maleho akvaria a o necelych5minut skapala. /potom som ju rozrezal vypitval a nachystal z nej papnie pre mojich maznakov/

takze occelty sa dokazu spiknut voci silnejsej rybe ktora im je neprijemna a dokazu ju zabit. pripadalo mi to ako ked vlci chcu strhnut biziona.

opat som sa presvedcil ze americke cichlidy su naozaj uzasne kusy zivocisnej rise a som hrdy ze ich mozem mat v akvariu. pekny den zelam s pozdravom
Peter.G. :wave:
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Reklama

Re: occelatus vs pictogamus natteri skupinove utoky

Poslaťod jancibie » Štv 16. Aug 2012 13:02:11

Skoda,že si to nenatočil. Cichlidy sa takto skupinovo proti piranam bránia aj v prírode,muselo to byť zaujímavé divadlo.....
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: occelatus vs pictogamus natteri skupinove utoky

Poslaťod Gregor » Štv 16. Aug 2012 16:49:07

lutujem to aj ja. ale bohuzial som mkomentalne mimo kameru a aj telefon co by tu moznost mal.ale mozem to skusit este raz znami ma tychto pirani asi este15 takze mozem skusit.a dame na youtube. ale necham mojich maznakov oddychnut.teraz si spokojne plavaju a vrtia chvióstikmi lebo som doniesol zive belicky takze bude nahanacka:D
Obrázok užívateľa
Gregor

Re: Occelatus vs Pygocentrus natteri skupinove utoky

Poslaťod Rostratus » Štv 16. Aug 2012 19:24:55

Názov témy som ti upravil. Nevolajú sa pictogamus ale Pygocentrus naterreri, alebo Serasalmus nattereri. Inak sa ti čudujem, že robíš takéto pokusy. Ak ich robíš často skús to opačne. :sad Skupinku S.naterreri a 1 ks oceláta. Uvidíš čo sa stane. Alebo ti požičiam moju Alligator gar :D Trošku som nepostrehol vlastne na čo si tam dokupoval tú naterreri? Kôli pokusu, ako sa budú voči sebe správať? :think

P.S.: a to čo vidíš na YT ešte neznamená, že je to OK. Záleží aj od toho kto to video uložil.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Gregor » Štv 16. Aug 2012 19:48:27

hej nechcel som to nasilu pisat ze to bol pokus na mojich rybach.ale hej. zaujimalo ma ako sa budu voci sebe spravat. nedokupoval som ju jeden znami mi ju dal ze nech skusim/bol to slabsi jedinec z jeho chovu mylsel som ze posluzi occelatom ako potrava /dneska uz mali z nej filety/ ale neocakaval som ze by stihla narobit galibu.dneska som na youtube sledoval zabery z amazonky kde krdel piraji cervenych napadol familiu akycjsi vacsich cichlid odporucil mi to ten clovek o prispevok hore a ako povedal robia to cichlidy aj v prirode.. dokazu si pomoct voci vacsiemu a silnejsiemu predatorovi ale verim ze tvoj aligator gar by mi s oceltusom spravil lahky a rychli proces:D videl som tam aj channa vs occelatus a tiez to nebol moc pekny pohlad a taktiez albino oscar vs 5piranas tiaz skoncil na reseto. no uz to neskusim ale napisal som sem len preto ze ma to zaujalo a chel som sa podelit s mojou skusenostou pls nezabijajte ma koli tomu :D :wtf:..

PS jasne na youtube su aj mahori co maju occetusy v50litrovej nadrzi a krmia to mmysami a zabami podla mna magoi/ aj ked teda donedavna som zabami krmil aj ja ale len zubrienkami/ uz nebudem slubujem viem ze su chranene. bolo to len na spestrenie jedalnicka.
a hej tie komenty co som videl pod tym videom hovorili o tom ze majitel bol magor....
ale videl som aj to ze zohrana andrz 5pirani dominated by jack dempsey xcichlid a fungovalo to .hierarchia bola..takze asi tak. okej za pokus to stalo siooda len ze som to ennatocil
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Rostratus » Štv 16. Aug 2012 20:10:18

Veď v pohode ja som sa len pýtal :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Poslaťod Gregor » Štv 16. Aug 2012 22:34:18

ale ak by si chel pre svojeho gara nejake pekne kusky na skrmenie mozem sa spytat jedneho znameho on mi totiz nosi pre moje occelty a manguejky belice a viem ze chodi po celom sk na ryb kludne sa ho sopytam a mozete sa dohodnut.:D
Obrázok užívateľa
Gregor

Poslaťod Aquarista » Uto 04. Sep 2012 11:14:44

Piranie su hufove ryby, ak mas len jednu, je to pre nu stresujuca situacia a bude sa spravat utocne.
Choval som ich, dokazu nerobit riadnu paseku. Skusal som ich kombinovat s inou amerikou, ale nic pri nich neprezilo viac ako 24 hod..
Az na neonky, tie som vypustil ako potravu, ked som odchadzal na dlhsiu dobu prec, aby sa mi nevykilovali a z 20-tich ks ostala trojka, kt. si po akva plavala cca mesiac. :D
Dobre ze si ten "experiment" ukoncil, zbytocne si stresoval ryby.
Obrázok užívateľa
Aquarista

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

Poslaťod Rostratus » Uto 04. Sep 2012 14:09:46

Gregor píše:ale ak by si chel pre svojeho gara nejake pekne kusky na skrmenie mozem sa spytat jedneho znameho on mi totiz nosi pre moje occelty a manguejky belice a viem ze chodi po celom sk na ryb kludne sa ho sopytam a mozete sa dohodnut.:D

No môžeš. Gar nieje fajnový. Chutí mu všetko :)
Obrázok užívateľa
Rostratus

Späť na Stredoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia