MARSovci - naše akvárium

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa Vám páči naše akvárium?

Super
0
Nehlasovalo
Malé ale vkusné
2
50%
Priemerné
1
25%
Malé a preplnené
1
25%
Hrozné
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 4

Re: MARSovci - naše akvárium

Poslaťod AkvaMars » Štv 26. Júl 2012 7:35:05

Gregor píše:ja som so skalarmi zacinal a je pravda ze tie rybky potebuju vysku stlpca minimalne 50cm ale tak zase pokial profituju a vytieraju sa maju /ocividne/dobre podmienky. ja by som ale volil minimalne200l a vyskove akvarium. drevo by som nahradil vysokymi rastlinami valisneria alebo vryptocorynae a bolo vy to lepsie. ale inak to drevo by som bral hned k amerike:D :D neches ho dat prec??:D :D :D...inak ake velke mas tie skalade moje mali velkost dlane a na vysku cca15cm.
napis viac info o nadrzi bude lepsie inak akvarko je pekne ale nie moc vhodne ale nenchaj sa odradit pokial si sam spokojny nik ti to nemoze vyvratiit...su aj taki co maju skalare pri cichlidach su drtrhane a podobne pokial svoje ryby mas rad tak to vycitia a budu rady ze sa im venujes.
vela zdaru :yes

Koreň našla manželka v PetCentre za neuveriteľných 8€. Skoro mi oči vypadli, hneď som ho bral, aj keď som z horného ramena musel odrezať cca 10cm aby nevyčnievalo. Pôvodne som mal filter, ktorý bol súčasťou StartUp setu od Diversa, no stál za figu. Práve som kúpil Eheim Biopower 160, no ostala mi po ňom nazelenalá voda. Predpokladám, že chýba aktívne uhlie, ktoré bolo v starom filtry a voda bola priezračná. Chystám sa dokúpiť košík a uhlie pridať tj. bude tam mech. filtračná vložka, Eheim Biopower substrat, aktivne uhlie. Samozrejme pri úprave vody (výmene) používam Sera Aquatan, Nitrivec a hnojivo na rastliny. Inak rozmery akvárka je š80 x v40 x h35 cm. Viac info o akváriu doplním asi cez víkend, niektoré z otázok ma tak zaskočili, že si ich budem musieť overiť - premerať :)
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Images: 7
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Poslaťod Walcott » Štv 26. Júl 2012 9:30:03

Nikdy nepochopím ako niekto môže vyhodiť za kus dreva "len" 8€, stačí zájsť do lesa a nájdeš tam dreva od výmyslu sveta a hlavne zadarmo ;)

Uhlie sa nepoužíva ako dlhodobé filtračné médium, skôr pri založení, liečení nejakých chorôb a pod. sa tam vloží na napr. 2 týždne a potom sa vyberie, tá zelená voda bude spôsobená niečím iným.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod AkvaMars » Štv 26. Júl 2012 9:52:57

Walcott píše:Nikdy nepochopím ako niekto môže vyhodiť za kus dreva "len" 8€, stačí zájsť do lesa a nájdeš tam dreva od výmyslu sveta a hlavne zadarmo ;)

Uhlie sa nepoužíva ako dlhodobé filtračné médium, skôr pri založení, liečení nejakých chorôb a pod. sa tam vloží na napr. 2 týždne a potom sa vyberie, tá zelená voda bude spôsobená niečím iným.

Cca rok som používal filter, kde bola len filtračná vložka (pena/hubka) a košík s uhlím. Samozrejme som ho pravidelne menil cca 1x 2mes. a pri každej výmene vody som ho čistil.
Nové založenie prebehlo tak, že som nasypal štrk, umiestnil koreň osadil rastliny a zalial som to všetko kohútikovou vodou. Pridal som Sera Aquatan, po hodine som pridal Sera Nitrivec. Po cca 24 hodinách som pridal Sera Florena (hnojivo pre rastliny) a po ďalšej cca hodine som zarybnil. Nejaké rady ohľadne nazelenalej vody pre amatéra? Ako som spomínal, s predošlim filtrom (s ak. uhlím) a rovnakými prípravkami ako tu opisujem, som počas ročnej existencie akvária nemal problém so zelenou vodou. Vlastne zmena nastala len v novom koreni, pridaní pár rastliniek a novom filtry.
Obrázok užívateľa
AkvaMars

Images: 7
Has thanked: 11 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod terrible » Štv 26. Júl 2012 14:39:41

AkvaMars píše:
Samozrejme pri úprave vody (výmene) používam Sera Aquatan, Nitrivec a hnojivo na rastliny.

No neviem, či to je až tak samozrejmé, ja som napríklad takúto chémiu nikdy nepoužíval. A čo sa týka vhodnosti rýb, ja som mal kedysi v podobnom jeden pár skalárov a tiež sa vytierali, ale neviem či im bolo až tak dobre. Ja akurát teraz rozmýšľam využiť jednu prázdnu 100-ku a uvažujem nad nejakými Apistogrammami, veľkosťou by sa tam hodili určite viac, len musím vyriešiť problém s tvrdou vodou, ale to je o inom.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Predchádzajúci

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia