Gregor píše:ja som so skalarmi zacinal a je pravda ze tie rybky potebuju vysku stlpca minimalne 50cm ale tak zase pokial profituju a vytieraju sa maju /ocividne/dobre podmienky. ja by som ale volil minimalne200l a vyskove akvarium. drevo by som nahradil vysokymi rastlinami valisneria alebo vryptocorynae a bolo vy to lepsie. ale inak to drevo by som bral hned k amerike:D neches ho dat prec??:D ...inak ake velke mas tie skalade moje mali velkost dlane a na vysku cca15cm.
napis viac info o nadrzi bude lepsie inak akvarko je pekne ale nie moc vhodne ale nenchaj sa odradit pokial si sam spokojny nik ti to nemoze vyvratiit...su aj taki co maju skalare pri cichlidach su drtrhane a podobne pokial svoje ryby mas rad tak to vycitia a budu rady ze sa im venujes.
vela zdaru
Koreň našla manželka v PetCentre za neuveriteľných 8€. Skoro mi oči vypadli, hneď som ho bral, aj keď som z horného ramena musel odrezať cca 10cm aby nevyčnievalo. Pôvodne som mal filter, ktorý bol súčasťou StartUp setu od Diversa, no stál za figu. Práve som kúpil Eheim Biopower 160, no ostala mi po ňom nazelenalá voda. Predpokladám, že chýba aktívne uhlie, ktoré bolo v starom filtry a voda bola priezračná. Chystám sa dokúpiť košík a uhlie pridať tj. bude tam mech. filtračná vložka, Eheim Biopower substrat, aktivne uhlie. Samozrejme pri úprave vody (výmene) používam Sera Aquatan, Nitrivec a hnojivo na rastliny. Inak rozmery akvárka je š80 x v40 x h35 cm. Viac info o akváriu doplním asi cez víkend, niektoré z otázok ma tak zaskočili, že si ich budem musieť overiť - premerať