Super Red Oscar má základnú farbu hnedú a čierne oči. Albino Red Oscar je albín, s červenými očami. Ale pod týmto názvom si každý môže predstaviť iné sfarbenie. Môže to byť aj forma, akú máš na obrázku. Ale ja som napr. našiel túto formu aj pod názvom Silver Pink Dragon. Jedného takého fešiho mám doma, tiež som ho dlho zháňal. Kúpil som ho náhodne cez inzerát možno po roku márneho hľadania. V obchodoch v mojom okolí ich nevidieť. Raz sa mi síce zadarilo, ale to bolo asi pred 12-imi rokmi a tá predajňa je už zrušená.
Ťažko povedať, aký je rozdiel medzi Red Oscar a Super Red Oscar. Pre niekoho je to tá istá ryba, obchodník je schopný z toho "vykúzliť" aj štyri rôzne formy. Čím exotickejšie to znie, tým lepšie prachy. V BA v ZooDome bývali tieto formy asi pred rokom pravidelne. Možno aj teraz, už to tak nesledujem.
Prakticky obe formy sú vyšľachtené, astronotus je na takéto kúzla pomerne obľúbená ryba. V prírode by si takého síce chytil, len to by ho tam musel najprv vypustiť nejaký akvarista
Astronotusy sú v obchodoch pomerne bežné, ale pokiaľ si vytipuješ nejakú konkrétnu formu, tak to zvyčajne tak býva, že je budeš zháňať dlho. Len Ťa to nesmie odradiť. Veľa šťastia!