Astronotus Ocellatus Super Red Oscar,alebo Albino red Oscar

Diskusia o cichlidách z Južnej Ameriky

Astronotus Ocellatus Super Red Oscar,alebo Albino red Oscar

Poslaťod Richard » Pon 23. Júl 2012 22:01:45

Dobry vecer.Som velkym obdivovatelom Astronotus Ocellatus.Na nete som sa par krat stretol s druhom : Super Red Oscar,alebo taktiez nazyvanym Albino Red Oscar.Pokial viem,tento druh nepatri medzi standardnych Ocellatov.
Chova niekto z Vas tuto nadhernu rybu?Je to vyslachteny druh?

Dakujem.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Richard

Has thanked: 3 times
Been thanked: 0 time

Reklama

Re: Astronotus Ocellatus Super Red Oscar,alebo Albino red Oscar

Poslaťod paloi » Uto 24. Júl 2012 6:15:48

Super Red Oscar má základnú farbu hnedú a čierne oči. Albino Red Oscar je albín, s červenými očami. Ale pod týmto názvom si každý môže predstaviť iné sfarbenie. Môže to byť aj forma, akú máš na obrázku. Ale ja som napr. našiel túto formu aj pod názvom Silver Pink Dragon. Jedného takého fešiho mám doma, tiež som ho dlho zháňal. Kúpil som ho náhodne cez inzerát možno po roku márneho hľadania. V obchodoch v mojom okolí ich nevidieť. Raz sa mi síce zadarilo, ale to bolo asi pred 12-imi rokmi a tá predajňa je už zrušená.

Ťažko povedať, aký je rozdiel medzi Red Oscar a Super Red Oscar. Pre niekoho je to tá istá ryba, obchodník je schopný z toho "vykúzliť" aj štyri rôzne formy. Čím exotickejšie to znie, tým lepšie prachy. V BA v ZooDome bývali tieto formy asi pred rokom pravidelne. Možno aj teraz, už to tak nesledujem.

Prakticky obe formy sú vyšľachtené, astronotus je na takéto kúzla pomerne obľúbená ryba. V prírode by si takého síce chytil, len to by ho tam musel najprv vypustiť nejaký akvarista :lol:

Astronotusy sú v obchodoch pomerne bežné, ale pokiaľ si vytipuješ nejakú konkrétnu formu, tak to zvyčajne tak býva, že je budeš zháňať dlho. Len Ťa to nesmie odradiť. Veľa šťastia!
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Been thanked: 36 times

Poslaťod jancibie » Uto 24. Júl 2012 12:02:51

Super red by v tomto prípade mohlo znamenať to,že tá ryba je neskutočne celoplošne vyfarbená.Normálne dostupný ocellatus vypadá nejak takto.
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod Gregor » Str 25. Júl 2012 10:04:23

ja som mal asi pol roka vzad mladeho jedinca cca6cm velkeho a ten bol zase cisto biely bez naznakov inej farby uplna snehova gula v kavariu jedine co mal cervene boli konceky plutiev a to len malicky nepatrny pasik..ja mam v akvariu red oscara ktory je obcas sfarbeny ked ma naladu az do cierna co je uplne divne ale neviem ci to je bezne ale tak je to krasna ryba ktoru sa oplati chovat. maju svoju povahu a intelekt.
Obrázok užívateľa
Gregor

Images: 19
Has thanked: 7 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod Jules » Štv 26. Júl 2012 20:41:21

Choval som rozne typy oscarov a musim povedat, ze ked je ryba tak dlho chovana v zajati, tak sa necudujem ze je uz mnozstvo roznych farbenych variant a mutacii. Prispieva k tomu aj fakt, ze ocellaty sa lahko rozmnozuju. Mne sa osobne pacia wild formy, red oscar a albino classic. Tieto formy som aj uspesne choval a su to majestatne ryby, ktore su ozdobou kazdeho velkeho akvaria. Super red oscar je forma, ktora musi mat pokrytie tela uplne cervene, albino red oscar je forma ktora ma samozrejme cervene oci, avsak telo je v kombinacii albino a red. Nepaci sa mi vsak forma Long finned, ktora podla mna uz nema s prirodou vela spolocneho :D. Ale kazdemu sa paci nieco ine :chuckle
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Richard » Štv 26. Júl 2012 22:25:54

Ocellatus je moja srdcova zalezitost.Prvykrat som ho videl v jednom bare v 1 500l spolocenskom akvariu.Boli tam rozne ryby-sumceky zralocie,rozne cichlidy(amerika,afrika)a jeden Ocellatus-klasika.Bolo vidiet,ze je uz dost stary.Kazdy(laici) mi vravel-ta skareda ryba sa ti paci?No mna neskutocne fascinoval a Ocellaty ma fascinuju doteraz.Pacia sa mi vsetky.Long Finned,ale urcite nie.To uz snad ani nie je Ocellatus.
Spytam sa jednu zaujimavu otazku na ktoru som doposial nedostal dve rovnake odpovede a lisia sa diametralne : kolko litrov min.ma mat nadrz pre chov Ocellatov?Kolko pre jedneho...kolko pre dvoch...kolko pre troch...styroch...? Nepytam sa na teoriu,skor na nazor ludi,ktori Ocellatov chvaju,ci chovali.
Richard

Poslaťod stiff » Pia 27. Júl 2012 9:41:56

Ahoj, min nádrž pre ocelláty - to je veľmi individuálne. Môžeš ich držať v 180 - 200l a tiež v nejakej big nádrži... Záleží to od niekoľkých faktorov. Neviem, či sa chceš zaoberať chovom ocellatov, alebo chceš len držať niekoľko farebných foriem, povedzme 8-10ks. Myslím dospelých. Ak chceš zistiť, čo a ako, potreboval by som vedieť, akú máš predstavu, čo chceš dosiahnuť. Tiež by som potreboval vedieť parametre tvoje vody, podľa toho sa dá zvoliť filtrácia + výmena vody. Od toho je tiež závislá veľkosť nádrže... Tiež je dôležité, aké máš možnosti, či potrebuješ minimalizovať objem vody a veľkosť nádrží, alebo to plánuješ dlhodobo a teda chceš sa im zodpovedne venovať - potom je lepšie premyslieť to celé a naplánovať. Nakoniec ušetríš peniaze, z dlhodobého hľadiska.

Ak chceš mať kvalitný chov ocellátov, určite by si mal mať aspoň 3 nádrže. Jednu veľkú a dve menšie. Ak by si to chcel mať naozaj nadupané, potrebuješ tých nádrží viac. Koľko, to záleží na tom, ako vážne sa chceš tomu venovať.

Ja som dlhodobo držal dospievajúci zohratý pár v 180l nádrži. Ryby sa treli každé 3 týždne. Až dorástli na 30cm, plne im vyhovovala 250l nádrž. Poznám chovateľov, ktorí držia dva páry dospelé v 300l, sú rozdelené mriežkou... Vravím je to individuálne.
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod ferko2 » Ned 07. Okt 2012 20:15:54

no já mám takýchto.štyria sú v 300-vke a dvaja v 150-tke.
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times

Poslaťod ferko2 » Ned 07. Okt 2012 20:27:03

áno sú to krásne ryby...a majú svoju špecifickú povahu.to ma na nich fascinuje.
ferko2

Images: 25
Has thanked: 33 times

Späť na Juhoamerické cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia