l_lacova 500-ka

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
29
94%
2
1
3%
3
0
Nehlasovalo
4
1
3%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 31

Re: l_lacova 500-ka

Poslaťod l_laco » Uto 17. Júl 2012 5:43:53

.Podrástli? ...a ja mám pocit že sa nehli z miesta. :crazy:
Keby som si nepozrel staré video z februára tohto roku, keď som ich doniesol a boli také veľké ako Corydoras, tak by som ani neveril že rastú :D Je to asi tým, že ich mám denno denne na očiach.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Uto 17. Júl 2012 9:44:39

Solídna robota na nádrži .

Veľmi slušná osádka .

Nech Ti to pláva .
MEPHISTOCICHLIDS

Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod l_laco » Uto 17. Júl 2012 17:55:35

Stále je čo zlepšovať, no žiaľ aj ja mám limity finančné, priestorové a aj časové.
V každom prípade by som chcel doplniť osádku ešte o pár kusov Uaru amphiacanthoides. Či sa to podarí uvidím no a o pár mesiacov bude treba vytriediť aj to čo mám a nechať len po toľko kusov koľko akvárium znesie.
Ale ďakujem všetkým ktorým sa to páči.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod l_laco » Ned 22. Júl 2012 15:43:30

Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod stiff » Pon 23. Júl 2012 9:15:22

Pekne ti to rastie.. Čo tie rotkeily, ešte sú bodkované, už sa farbia? Nemáš tam akt. foto?
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod l_laco » Pon 23. Júl 2012 11:32:32

Musí to rásť, veď zožerú ako malý pes :crazy:
Rotkeily sú stále bodkované a medzi sebou dosť agresívne. Každý jedinec má nejakú jaskynku alebo zákutie v akvárku ako svoje teritórium a tak sa obháňajú.
Uvidíme čo bude z toho rotkeila od "kamaráta" karpatska. Soľný kúpeľ prežil, oči sa mu vyčistili už len tie plutvy nech sa trochu zregenerujú. Pomaly sa aj osmeľuje a po troche žerie. Je úplne bez bodiek, no veľkostne je asi rovnaký ako moje stredne veľké jedince.
Neviem prečo ... no urobiť slušnú fotku rotkeila sa mi proste nedarí ... foťák na nich nevie zaostriť :nerd
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod l_laco » Uto 24. Júl 2012 18:37:25

stiff píše:Čo tie rotkeily, ešte sú bodkované, už sa farbia? Nemáš tam akt. foto?

Mám ale poporiadku...
Dnes po 6 mesiacoch prevádzky som otvoril a čiastočne vyčistil filter JBL e1501. :puke toľko humusu som tam veru nečakal. Sorry, nefotil som to lebo som nemal po ruke ruke foťák a mal som naponáhlo, ale dnes viem, že moje úpravy vo filtračných médiách ktoré som popísal tu: http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=2423&start=30 sa vyplatili. Väčšina sajrajtu sa držala na predfiltračných penách a v biologickej časti už bolo toho podstatne menej. Keby som tam nedal tie hustejšie molitany asi by to bolo celé kompletne zanesené a zrejme už aj nepriepustné. O pol roka, ak nie aj skôr, dám foto ;)

No a teraz k Rotkeilom... pred týždňom som si od "kamaráta" z Martina s nickom karpatska doniesol jedného Rotkeila. Vraj mu zostal z osádky len jeden kus a mne sa z videnia na videu a fotkách celkom pozdával. Oproti mojim 6 jedincom nemal na tele žiadne bodky a tak som zvedavý čo z neho bude... Keď som ho doniesol a vypustil do akva bol v zlom stave. Mal zakalené oči, plutvy mliečnej farby na začiatku rozpadu a tak som ho na nejaký čas dal do samostatnej nádrže. Soľný kúpeľ a chlór z vodovodu mu zjavne pomohol, lebo dnes som sa rozhodol preložiť ho k ostatnej osádke nech sa udomácni.
No a tu je pár foto:
P1080253.jpg

P1080254.jpg

P1080255.jpg

P1080259.jpg

Aj napriek tomu, že kvalita fotiek je mizerná vidno podstatný rozdiel v novom jedincovi. Prekvapilo ma že má väčšiu hlavu a oko, no na dĺžku a výšku je menší ako dva moje najväčšie jedince a pritom by mal byť minimálne o pol roka starší. Samozrejme že je tam rozdiel aj vo vyfarbení. Fotky som robil tesne po výmene vody a čistení akvárka a asi pol hodinku po tom ako som ho tam vpustil, no aj teraz po asi dvoch hodinách mám pocit, že ja jedná o iný druh ako tie čo som mal doma od malička ... a pritom chovateľ od ktorého pochádzajú je ten istý.
Nejaké foto mám ešte v albume... http://cichlidportal.sk/phpBB3/gallery/album.php?album_id=115
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod stiff » Uto 24. Júl 2012 19:09:37

No čo ti poviem, tie ryby majú tých istých rodičov.. Tvoje sú ešte mladé, akurát sa začínajú farbiť, tá posledná má už dospelácke vyfarbenie, aj keď je malá. Preto aj iný pomer oko, hlava atď.. Prečo nevyrástla? Jednoduchá odpoveď - nemala vhodné podmienky...

Inak mne sa nezdá, že by to s ňou bolo až také zlé, myslím zdravotne. Ak by mala baktérku, tie "nitky" na análnej a chvostovej plutve by už dávno stratila, tak skoro by jej to nedorástlo... Môže to byť len stres z dopravy a manipulácie. Ak bola vo vedre dlhšiu dobu, mohli tam vzniknúť oderky na oku, aj sa poškodiť konce plutiev.. Každopádne si urobil dobre, že si to dal naprv do karantény.

PS: trpezlivosť ruže prináša.. :)
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod l_laco » Štv 13. Sep 2012 18:55:29

Tak som tu zas po cca. mesiaci a pol a akva stále beží a žije...
Toť krátke video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r6yghwyGmIA[/youtube]

Ubral som z počtu Rotkeilov, 3 ks som predal jednému známemu, takže mi zostali ešte 4 ks, no agresivita a nálada v akvárku sa hneď ukludnila. Mám v pláne predať ešte 2 ks a nechať si len dvoch jedincov a už bez ohľadu na pohlavie.
Megasemy sú neuveriteľne čulé ryby... stále plávajú sem a tam a čakajú kedy dostanú nažrať. Z RedHeadov sa javí že budú 3 samce a 3 samice čo by bolo super, no zatiaľ sa žiadny konkrétny pár nevybral, hoci dominantný samec stále láka samice na niektorý kameň, alebo bagruje jamky v piesku. Akarky hnedé sa držia v úzadí, majú tam svoje jaskyne kde si plávajú a v podstate sa celému dianiu vyhýbajú. Neviem zatiaľ s istotou určiť ich pohlavie ale občas ich vidím ako sú popárované, no rozlíšiť ich je nemožné.
Pár foto tu:
http://cichlidportal.sk/phpBB3/gallery/album.php?album_id=115
V 250-ke sa zatiaľ vykrmujú Uaru ktoré žiaľ nemám zatiaľ nafotené lebo sú plaché a mám tam dosť slabé svetlo, takže fotiť tam je prakticky nemožné.
V blízkej budúcnosti sa chystám na zber nejakých konárov do lesa .. asi buk a počas dlhých zimných večerov by som chcel akvárko preskladať, myslím dekoráciu.
Ohľadom ostatného vybavenia, ako technika - svetlo, filtrácia a podobne... Filtre ktoré som tam dal pôvodne šlapú bez problémov, hoci som odstránil rozstrekovaciu rampu z JBL-ka a dal som tam klasický výtok. Je dobré ak voda v akvárku prúdi silnejšie vzhľadom k tomu, že geoši dokážu pri hľadaní niečoho na zožratie prehádzať celkom veľké množstvo piesku. Takto je voda lepšie filtrovaná. Rastliny už vykapali takmer úplne, zostal len jeden echinodorus ktorý ale chradne a dlho nevydrží a taktiež Microsorium - hnedovka už takmer celá "zhnedla" takže aj tá pôjde ta-tam... Samozrejme som tým pádom ubral aj na intenzite osvetlenia a momentálne svietim 4x22W T5 trubicami na predradníkoch 2x39W. Jediným burinám ktorým sa zatiaľ celkom darí je nejaká plávajúca Pistia. Hoci má korene zarastené nejakou sinicou množí sa a rastie. Držím jej palce :-) Počas horúcich letných dní som mal problém s teplotou vody- držala sa stále na 30 - 31C a myslel som že je to práve tými horúčavami, no teraz keď sa ochladilo je voda na teplote 27C a to je ohrievač vypnutý z elektriky, takže svietidlá celkom pekne kúria aj napriek tomu že je všade krycie sklo. Uvidím ako im to pôjde cez zimu :-) no uvažujem nad výmenou svietidiel a použitím len dvoch trubíc 2x30W na celé akva ... celkom by ma totiž zaujímalo ako bude akva a ryby vyzerať po nasvietení "špeciálnymi" trubicami na zvýraznenie farieb. Je to zmena ktorú by som rád vyskúšal ..veď zima bude dlhá.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Belial » Pia 14. Sep 2012 18:19:09

No kamarát, pekne ti to rastie. :claps:
Keď som bol u teba naposledy, boli geos iba drobné bezfarebné rybičky...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia