Caquetaia umbrifera - odchov

Diskusia o chove a odchovávaní cichlíd

Re: Caquetaia umbrifera - odchov

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Uto 17. Júl 2012 12:47:48

jancibie píše:1.Z chovateľského hľadiska, čiže z hľadiska chovu hospodárskych zvierat,nakoľko akvaristické ryby nikoho nezaujímajú, je najhoršia kombinácia množenie medzi súrodencami.Keď sú chovatelia z nejakého dôvodu nútení niečo takéto spraviť,vždy spravia radšej spojenie rodič a jeho potomok. Toto ber ako fakt,od ktorého sa môžu aj akvaristi poučiť. Z genetického hľadiska sú si obe možnosti rovné. To spojenie uja z neterou je z genetického hľadiska určite lepšia možnosť, to je tak isto fakt. To že priateľovi vychádzajú parroty môže byť vplyvom vonkajšieho prostredia,asi vieš čo tým myslím. Týmto narážam na známu rovnicu genotyp + prostredie = fenotyp.
2.Utrácam jen bežné ryby,z môjho pohľadu,doma mi pláva napríklad deformovaná samica dovii ešte od Petra B. Ten môj samec umbee je veľmi pekný,a bola by ho škoda.Inak aj u teba pláva ešte jedna ryba tejto krvi z môjho chovu,môžeš sa realizovať,a utratiť ho,má nechutný vred na prsnej plutve. Inak si sa tiež moc nevytiahol pri držaní týchto rýb,mal by si ich mať viac.
3.Nie každí je ochotní vyhodiť 40 euro za ks za nie práve krásnu formu umbee,ktorú by som nechcel ani náhodou.
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=SNnIOV_8nl4&feature=relmfu

4.Keď chceš párovať iba nepríbuzné ryby,čo počujem od teba prvý krát,prídeš o slovíčka ktoré strašne miluješ ako wf prípadne f1. Dúfam,že ti je jasné,že aj divoké ryby, aj ich prvá generácia sú už vlastne súrodenci prvého a druhého stupňa,čiže z genetického hľadiska už celkom slušná katastrofa.Tak potom ti želám veľa šťastia pri chove nepríbuzných a zdravých rýb.

1. No coment , je to len teoretická rovina.

2. pokial si spomínam utratil si krivé splendidy red ešte predtým ako si mal novú krv s vysvetlením , že ty nikdy nespáruješ krivé ryby. A to si ich velký milovník , alebo sa mýlim ?
Ten samec má vred ako spomínaš po tom čo dostal bitku od samca dovii , ktorý mu takmer odhryzol lavú prsnú plutvu , nič genetické . A ako určite vieš ja som ho skúšal spárovať s nepríbuznými rybami, žial je to absolutny despota a samice ide vždy zabiť.

A nápodobne , tiež si ich mal kopec a ostal Ti iba jeden krivý samec .

3. Toto je ten pravý dôvod .

4.Klameš až sa Ti z úst práši ,veľmi dobre vieš , že vždy zháňam ryby aspon z 2 nezavyslých línií a podla možností čo najbližšie WF .

Momentálne mám doma Umbee 4 krví - 10ks :
4ks - WF , 3ks - F1 , 1ks - samec tvojej krvi , 2ks F1 samice s prvej várky z nemecka .
Včera som predal 6ks . WF + F1 je krásna kombinácia s ktorej mi vzíde krásna čistá línia F2 . A takmer u všetkých druhov až na pár vínimiek mám ryby z niekolkých línií , ale to ty veľmi dobre vieš.
MEPHISTOCICHLIDS

Has thanked: 3 times
Been thanked: 2 times

Reklama

Poslaťod jancibie » Uto 17. Júl 2012 13:53:45

1. To je prax,s ktorou ty nemáš žiadnu skúsenosť.
2.Keď bude tebe tiecť 3/4 vody,čo máš k dispozícii,tak ti zdochne aj pavúk,čo máš na hajzli.
3.Chcel by som žiť v tvojom jednoduchom svete kde platí,čo je drahšie,je určite lepšie.
4.Pozor na slová.Je ale pravda,že slovíčko WF je pre teba veľmi čarovná formulka.Inak zaujímavá myšlienka,že WF + F1 je F2 :rock
Dobre,pobavili sme sa,ale pri týchto tvojich myšlienkových pochodoch už nemám silu pokračovať,nakoľko nerád vynakladám energiu na zbytočné veci.Maj sa.
Obrázok užívateľa
jancibie

Images: 0
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Uto 17. Júl 2012 14:22:10

jancibie píše:1. To je prax,s ktorou ty nemáš žiadnu skúsenosť.
2.Keď bude tebe tiecť 3/4 vody,čo máš k dispozícii,tak ti zdochne aj pavúk,čo máš na hajzli.
3.Chcel by som žiť v tvojom jednoduchom svete kde platí,čo je drahšie,je určite lepšie.
4.Pozor na slová.Je ale pravda,že slovíčko WF je pre teba veľmi čarovná formulka.Inak zaujímavá myšlienka,že WF + F1 je F2 :rock
Dobre,pobavili sme sa,ale pri týchto tvojich myšlienkových pochodoch už nemám silu pokračovať,nakoľko nerád vynakladám energiu na zbytočné veci.Maj sa.

Niekedy mám pocit , že ani nežijeme na tej istej planéte .

Ja už som všetko čo som chcel povedať , povedal aj keď som vedel , že s Tebou je to ako s veternými zámkami .

Nech Ti to pláva .
MEPHISTOCICHLIDS

Poslaťod Rostratus » Uto 17. Júl 2012 18:03:11

jancibie píše:A ešte odkaz pre admina,keď som sa už dnes tak rozpísal...
Peťo,stále platí moja pôvodná ponuka,nešťastne prezentovaná ešte Jeskym,rozdeľme si poter nejakým podielom,aby si nebol znevýhodnený,a ja si rád zoberiem svojho deformovaného samca späť.

Necítim sa byť znevýhodnený. Ako som ti povedal, ja som so samcom spokojný. Úprimne som si ani nevšimol, respektíve som ani neriešil neakú "deformáciu". Na pohľad sa mi zdá v poriadku. Keby bol na prvý pohľad invalid, tak je jasné, že ho nechcem. Ostatné neriešim. Akva a ryby mám pre potešenie. Takže kľudne môžeme zostať pri tej ponuke - ja mám samca, ty máš výter. :mrk Myslím si, že každý bude spokojný. :yes

P.S.: Budem sa snažiť v najbližšej dobe nanovo odfotiť samca Umbie
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod jancibie » Uto 17. Júl 2012 19:23:21

POZOR,LEN PRE SILNÉ POVAHY. V PRÍLOHE FOTO ZNETVORENEJ RYBY,KTORÁ BOLA NEZODPOVEDNÝM CHOVATEĽOM POUŽITÁ V CHOVE!!!!!!!
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
jancibie

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Uto 17. Júl 2012 19:29:10

FOTKA RYBY , KTORÚ TY RADÍŠ UTRATIŤ .

Obrázok
MEPHISTOCICHLIDS

Poslaťod terrible » Uto 17. Júl 2012 20:04:53

MEPHISTOCICHLIDS píše:Ja som na 100% presvedčený o tom , že či sa už jedná o teplokrvné , alebo studekrvné živočíchy mali by sa párovať za účelom odchovu iba z NEPRÍBUZNÝCH LÍNIÍ , ČI KRVÍ .
Viem , že to býva problematické u niektorých vzácnych druhov .

To je samozrejme to najlepšie čo môže byť! Otázkou ostáva to, ako u rýb zistíš ich predkov, navyše ak sa objavujú podozrenia, či WF sú skutočne WF a pod. Pri FX už asi nikdy nebudeš mať istotu či sú, alebo nie sú príbuzné v nejakom pokolení. U psov to je jednoduchšie tam máme preukaz pôvodu a vieme vypátrať predkov dosť generácií dozadu. Pri rybách, to ale asi možné nie je.

P.S.: genotyp + prostredie = fenotyp - to nie je žiadna teoretická rovina, ale overená vec.
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Uto 17. Júl 2012 20:41:33

terrible píše:
To je samozrejme to najlepšie čo môže byť! Otázkou ostáva to, ako u rýb zistíš ich predkov, navyše ak sa objavujú podozrenia, či WF sú skutočne WF a pod. Pri FX už asi nikdy nebudeš mať istotu či sú, alebo nie sú príbuzné v nejakom pokolení. U psov to je jednoduchšie tam máme preukaz pôvodu a vieme vypátrať predkov dosť generácií dozadu. Pri rybách, to ale asi možné nie je.

P.S.: genotyp + prostredie = fenotyp - to nie je žiadna teoretická rovina, ale overená vec.

Dobrá otázka . Ja to riešim tým , že beriem ryby zo zdroja , ktorý vie doložiť pôvod dodacou fakturou z miestom odchytu . Línie F1 mám od chovateľov , prípadne obchodníkov s výbornými referenciami .

V dnešnom svete 100% istota neexistuje .

Tá rovnica je v tomto konrétnom prípade podľa môjho názoru bezpredmetná . Je potrebné si uvedomiť , že bola spárená geneticky poškodená ryba a ešte k tomu s rybou v príbuzenskom vzťahu = druhá najhoršia možná kombinácia .
MEPHISTOCICHLIDS

Poslaťod jancibie » Uto 17. Júl 2012 20:46:03

MEPHISTOCICHLIDS píše:
terrible píše:

Dobrá otázka . Ja to riešim tým , že beriem ryby zo zdroja , ktorý vie doložiť pôvod dodacou fakturou z miestom odchytu . Línie F1 mám od chovateľov , prípadne obchodníkov s výbornými referenciami .

V dnešnom svete 100% istota neexistuje .

Tá rovnica je v tomto konrétnom prípade podľa môjho názoru bezpredmetná . Je potrebné si uvedomiť , že bola spárená geneticky poškodená ryba a ešte k tomu s rybou v príbuzenskom vzťahu = druhá najhoršia možná kombinácia .

Takže predsa genetické úvahy,gratulujem. A čo ak je to, Vraťo,záležitosť fenotypu?
Obrázok užívateľa
jancibie

Poslaťod MEPHISTOCICHLIDS » Uto 17. Júl 2012 20:51:52

jancibie píše:Takže predsa genetické úvahy,gratulujem. A čo ak je to, Vraťo,záležitosť fenotypu?

Janči , ako som spomínal je to teoretická rovina a už špekulujeme .

Je to bludný kruh a podla mňa je najlepšie preventívne predchádzať takýmto výterom .
MEPHISTOCICHLIDS

PredchádzajúciĎalší

Späť na Chov a odchov cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 12 hostia