Ahojte, dnes som bol v Klenovci (obec na strednom slovensku, asi 8km od Hnúšte a 30km od Rimavskej Soboty). Chcel som priateľke do akvárka kúpiť nejaké ramirezky a tak som hľadal po inzerátoch, kde som našiel jeden skromný v znení nejak takto "predám diskusy, skalare, ramirezky..."
Tak som sa s dotyčným pánom skontaktoval, vysvitlo že je to pán na dôchodku menom Ľubo. Tak som sa tam aj s priateľkou vybral, čakal som že má doma zo 5 akvárok kde čo to chová. No na moje veľké prekvapenie som zistil že má okolo 100 akvárií a v nich rôzne diskusy (blue diamond, snake skyn, leopard, tyrkys, red melon), skaláre, gurami, ramirezky (orange gold, electric blue...) a mnoho ďalších druhov čo som ja v živote ani nevidel ani nepoznal. Všetky ryby vyzerali vo výbornej kondícii, malých diskusova aj ostatných poterov mal na stovky.
Spýtal som sa na ceny, keď mi ukázal na krásneho diskusa a povedal 5€ skoro som odpadol, u nás by za to pýtali aspoň 15€. Hneď som sa ho pýtal prečo si neotvorí nejakú akvaristiku, že by tu všetkých v okolí strčil do vrecka, alebo aspoň nevytvorí internetovú stránku. Ale poznáte odpoveď dôchodcu "ále ved ja neviem ani googel spustiť" .
Takže myslím že ak ste niekto z okolia, a chováte tieto krásne ryby, určite sa oplatí navštíviť a aspoň podebatovať, aj keď pri tých cenách a kusoch neverím že odídete naprázdno, ja som tam šiel pre 4 ramirezky a odišiel z 12timi
Spravil som aj nejaké fotky kým dotyčný pán skočil na cigaretku, nepýtal som sa ho či smiem tak som fotil narýchlo a mobilom, takže som stihol len malý zlomok z toho čo tam má.
PS: Ak by mal niekto záujem tu je kontakt na dotyčného pána: tel. č.: 0944 590 210 alebo 0903 811 125