Chovnička v Klenovci

Diskusia o návštevách cichlidárov a "cichlid" miest

Chovnička v Klenovci

Poslaťod Walcott » Pon 16. Júl 2012 18:56:10

Ahojte, dnes som bol v Klenovci (obec na strednom slovensku, asi 8km od Hnúšte a 30km od Rimavskej Soboty). Chcel som priateľke do akvárka kúpiť nejaké ramirezky a tak som hľadal po inzerátoch, kde som našiel jeden skromný v znení nejak takto "predám diskusy, skalare, ramirezky..."

Tak som sa s dotyčným pánom skontaktoval, vysvitlo že je to pán na dôchodku menom Ľubo. Tak som sa tam aj s priateľkou vybral, čakal som že má doma zo 5 akvárok kde čo to chová. No na moje veľké prekvapenie som zistil že má okolo 100 akvárií a v nich rôzne diskusy (blue diamond, snake skyn, leopard, tyrkys, red melon), skaláre, gurami, ramirezky (orange gold, electric blue...) a mnoho ďalších druhov čo som ja v živote ani nevidel ani nepoznal. Všetky ryby vyzerali vo výbornej kondícii, malých diskusova aj ostatných poterov mal na stovky.

Spýtal som sa na ceny, keď mi ukázal na krásneho diskusa a povedal 5€ skoro som odpadol, u nás by za to pýtali aspoň 15€. Hneď som sa ho pýtal prečo si neotvorí nejakú akvaristiku, že by tu všetkých v okolí strčil do vrecka, alebo aspoň nevytvorí internetovú stránku. Ale poznáte odpoveď dôchodcu "ále ved ja neviem ani googel spustiť" :D .

Takže myslím že ak ste niekto z okolia, a chováte tieto krásne ryby, určite sa oplatí navštíviť a aspoň podebatovať, aj keď pri tých cenách a kusoch neverím že odídete naprázdno, ja som tam šiel pre 4 ramirezky a odišiel z 12timi :D

Spravil som aj nejaké fotky kým dotyčný pán skočil na cigaretku, nepýtal som sa ho či smiem tak som fotil narýchlo a mobilom, takže som stihol len malý zlomok z toho čo tam má.

PS: Ak by mal niekto záujem tu je kontakt na dotyčného pána: tel. č.: 0944 590 210 alebo 0903 811 125
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Naposledy upravil Walcott dňa Pon 16. Júl 2012 19:04:33, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Reklama

Re: Chovnička v Klenovci

Poslaťod Rostratus » Pon 16. Júl 2012 18:58:51

Ahoj kľudne kontakt napíš aj sem. Aspoň ťa nebudú otravovať. Dík za prezent :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Walcott » Pon 16. Júl 2012 19:05:18

Kontakt doplnený do pôvodného článku.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod Nawi » Pon 16. Júl 2012 19:34:54

o tomto panovy som pocul davnejsie,nemal som sak moznost ani cas ho nastivit.....walcott mohol si dat vediet ze ides na nastevu,bol by som siel aj ja,aj ked len kuknut.....nooo pocul som ze dotycny s tym uz konci,alebo to nieje pravda?
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Poslaťod Walcott » Pon 16. Júl 2012 19:42:08

Ja som nevedel že idem do chovne :) z inzerátu typu predám skalare a diskusy rôznej farby som myslel že má jedno veľké akva poprípade zopár.

Tak to neviem či končí, nepôsobil na mňa tak, zdá sa že ho to stále baví, skôr bol znechutený z tých cien a z toho zdieranie ľudí v akvaristikách. Zdá sa mi že predáva ryby aj do zahraničia, teda nie že zdá ale určite ved čo by s nimi robil. Medzi rečou spomenul ako si ryby vymieňa s kamarátmi, teda výtery aby sa zachovala rôznorodosť, takže musí mať aj dosť kontaktov na iných chovateľov, možno aj iných cichlíd. Škoda že som sa nemohol zdržať dlhšie určite by som viac poklebetil a povyzvedal.
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod Nawi » Pon 16. Júl 2012 19:49:00

to je fakt skoda,nooo si ma nastartoval,mozno skocim na pokec k nemu..inak z afrik asi nemal nic ci????
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Walcott » Pon 16. Júl 2012 19:53:34

ee, čisto len diskusy, gurami, skalare a ramirezky ale kopu druhov, vravel že pre tie nemusí skoro nijako vodu upravovať, vieš aká tečie v klenovci mäkká s PH pod 7, vravel že pre afriku by musel všetko upravovať. Keby tam choval aj strednú ameriku tak z tade odídem určite bez penazí :)
Obrázok užívateľa
Walcott

Poslaťod Nawi » Pon 16. Júl 2012 20:05:59

nooo cakal som tuto odpoved :) ,nooo budem musiet ist na nastevu,pokukat sa na disky
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Späť na Návštevy cichlidárov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia