"Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Diskusia o všetkom čo nespadá do kategórie

Re: "Virtuálna" akvaristika na ústupe ?

Poslaťod Jules » Pia 18. Máj 2012 18:19:19

Ahoj pani cichlidari a pan sef admin :hi . Myslim, ze nas portal je co sa tyka obsahu alebo rozsahu ten najlepsi aky som dosial na SK videl ... Mrzi ma akurat problem s fotkamy, ktore mi chybaju hlavne pri citani starsich prispevkou. Tiez tu nie som vareny peceny kazdy den, ale cichlidportal sa este stale zobrazuje na mojom prehliadaci google chrome medzi najnavstevovanejsimy strankamy :) . Teraz tu nie som hlavne preto, ze moje akvarko dlhodobo bezi bez problemou /dufam ze aj bude/ a viete ako rychlo rastu niektore malawky... Ked som prechadzal z amazonky na malawi cichlidy, tak som tu stravil kopec casu a vzdy som nasiel co som potreboval a ak nie tak mi poradili skusenejsi. Mnohi z nich sa aj osobne podielali na mojom akvarku a potom sa stali aj mojimy priatelmy, ktorych by som nemal nebit cichlidportalu :beer . Aj teraz sa sem rad vraciam a prezeram nove prispevky, radim novacikom a sledujem nove temy, ktore mi chodia na mail. A predstavte si vzdy najdem nieco nove a zaujimave ci uz videa, novinky z vasich akvarok, alebo zo sveta akvaristickej techniky a pod. A preto som rad ze tento portal tu stale je a dufam ze aj bude ... :whew :mrk
Obrázok užívateľa
Jules

Images: 22
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod Karpatska » Pia 18. Máj 2012 20:02:49

Ahojte

Dneska som zašiel v myšlienkach trošku ďalej, či je na ústupe alebo nieje? To podľa mňa nieje podstatné. Ale na čom mi záleží sú tie veci, ktoré sa tu spomínali, ako sú informácie, nové podnety, nápady a hlavne nové kontakty a priatelia. Pre mňa to je v konečnom dôsledku to najdôležitejšie ľudia s ktorými si môžem písať a porozprávať sa ale o akvaristike !!!!! Problémy inej sféry môžem riešiť aj inde.

p.s. Aj mňa neteší, že mi otpíše málo ľudí keď vytvorím tému, ale s tým moc nenarobím a som rád za každú odpoveď.

chyby neopravujem bavím sa ale nahnevalo ma, že pri problémoch ktoré mám momentálne, je jedna z mála vecí, čo ma teší rodina, naruto a rybky. ahoj admin má to zmysel.
Obrázok užívateľa
Karpatska

Images: 51
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Matej » Sob 19. Máj 2012 0:21:10

terrible píše:
Matej píše:Az tento tvoj prispevok mi pripomenul ako davno som tu nebol a nieco nenapisal :(

Vseobecny trend na webe je k jednoduchosti, hodit obrazok a zdielat ho, dat par debilnych komentarov ... asi treba nejaky update a zapracovat socialne siete, facebook "like" a podobne ... komunity ziju, existuju a su potrebne len sa meni forma.

Ja som rád, že toto je ešte stále jedna z mála stránok, ktorá ma neotravuje facebookom a jeho lajkami a nutnosti konta na FB ak chceš pridať príspevok, takže prosím aj ja, týmto smerom sa radšej neuberajme. Za pochopenie ďakujem. :)

A pre admina: fórum stále zmysel má, možno teraz má trošku "uhorkovú sezónu", ale zasa sa časom nájde nejaká zaujímavá téma takže ja by som sa toho nebál, pre mňa je to stále zaujímavý web.

Ja ta chapem, len doba je proste taka aka je. Vyvoj smeruje k socialnym sietam a klasicke fora su na ustupe. Mozeme sa tu tvarit ako geroji a potom pozerat ako prispevkov zo dna na den ubuda alebo sa prisposobit. Facebook, twiter a vsetky dalsie siete ponukaju moznosti ako ich zapojit do stranky, registracia je mozna cez nich aj separatne, nikto nikoho nemusi nutit len do FB loginu. Kazdopadne to ma svoj prinos, pekny "lajk" na profile nejakeho cloveka ktory ma vela priatelov proste prinesie navstevnikov nech sa uz na to pozeras ako chces :) Tiez som v urcitej dobe odmietal facebook ako vec ktoru nepotrebujem a nechcem tam byt, takisto moj otec bol presvedceny ze ten pocitac mi este netreba a jemu zase mama nechcela dovlit kupit si platnu The Beatles ... proste sa to stale meni.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod Walcott » Sob 19. Máj 2012 12:15:58

Nemyslím si že je toto forum na ústupe, všetko čo som sa naučil a hlavne založenie mojho prvého ako tak biotopového akvária je vďaka tomuto portálu.

Vezmite si také akva.sk, je tam síce viac príspevkov a užívateľov, no veľakrát sa tam preberajú také hlúposti, že až žasnem, kopa "odorných" rád, neprehľadnosť, jednoducho toto forum vyzerá oveľa viac na úrovni aj vďaka menšiemu počtu príspevkov.

Je to aj preto, že cichlidy chová malé % akvaristov na slovensku, (skoro všetci chovajú klasiku, živorodky, gurami, rastlinky...), takže je pochopiteľné že je tu menej užívateľov a tí čo sú tu, už ťažko niečo nové poradia kedže je tu skoro všetko. Najviac príspevkov vzniká pri zakladaní nádrže, potom ked je už v prevádzke nie je veľmi čo prispievať, raz za pár týždnov-mesiacov sa sem pridajú aktuálne fotky a nejaký vývoj nádrže ale to je tak všetko, poprípade keď je nejaká zaujímavá téma tam sa prispieva.

Ale toto všetko je podľa mňa prirodzený vývoj každej stránky, takže by som v tom nevidel žiadnu tragédiu, skôr si myslím že cichlidportal si získava čím dalej viac stabilitu a uznanie v rámci slovenských stránok, keďže sa aj podľa mna jedná o najlepšie fórum o cichlidách minimálne na SR.
Obrázok užívateľa
Walcott

Been thanked: 7 times

Poslaťod terrible » Ned 20. Máj 2012 7:59:13

Matej píše:
terrible píše:
Matej píše:Az tento tvoj prispevok mi pripomenul ako davno som tu nebol a nieco nenapisal :(

Vseobecny trend na webe je k jednoduchosti, hodit obrazok a zdielat ho, dat par debilnych komentarov ... asi treba nejaky update a zapracovat socialne siete, facebook "like" a podobne ... komunity ziju, existuju a su potrebne len sa meni forma.

Ja som rád, že toto je ešte stále jedna z mála stránok, ktorá ma neotravuje facebookom a jeho lajkami a nutnosti konta na FB ak chceš pridať príspevok, takže prosím aj ja, týmto smerom sa radšej neuberajme. Za pochopenie ďakujem. :)

A pre admina: fórum stále zmysel má, možno teraz má trošku "uhorkovú sezónu", ale zasa sa časom nájde nejaká zaujímavá téma takže ja by som sa toho nebál, pre mňa je to stále zaujímavý web.

Ja ta chapem, len doba je proste taka aka je. Vyvoj smeruje k socialnym sietam a klasicke fora su na ustupe. Mozeme sa tu tvarit ako geroji a potom pozerat ako prispevkov zo dna na den ubuda alebo sa prisposobit. Facebook, twiter a vsetky dalsie siete ponukaju moznosti ako ich zapojit do stranky, registracia je mozna cez nich aj separatne, nikto nikoho nemusi nutit len do FB loginu. Kazdopadne to ma svoj prinos, pekny "lajk" na profile nejakeho cloveka ktory ma vela priatelov proste prinesie navstevnikov nech sa uz na to pozeras ako chces :) Tiez som v urcitej dobe odmietal facebook ako vec ktoru nepotrebujem a nechcem tam byt, takisto moj otec bol presvedceny ze ten pocitac mi este netreba a jemu zase mama nechcela dovlit kupit si platnu The Beatles ... proste sa to stale meni.

Jasne, ja viem, že sú ľudia, pre ktorých FB znamená veľa a ovplyvňuje ich, aj ich osobne poznám, ale osobne poznám aj ten FB, bol som na ňom 1 rok a po roku som úplne zrušil účet, o dôvodoch sa rozpisovať nebudem, ale mám na FB svoj názor. Ja osobne by som tomu prínosu až toľko nedával, jednak viem, že ľudia majú na FB stovky "priateľov" (teda česť výnimkám) a ani nestíhajú kontrolovať čo kto kde napísal a jednak si nemyslím, že niekto koho akvaristika nezaujíma sem začne chodiť len preto, že nejaký jeho kamoš mu to odporučí. Možno raz mrkne a to je všetko a to vlastne nič neznamená. A kto sa o cichlidy zaujíma už tu zaregistrovaný aj tak je! :) (neber to úplne vážne, trochu to zľahčujem a trepem, ale ten FB fakt nemusím. Mne sa to tu páči také aké to je)
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 20. Máj 2012 12:03:12

neviem myslím si že toto fórum tak ako funguje , funguje dobre, netreba stále niečo spájať s FB načo ?
človek by mal mať aj nejaké súkromie aj keď dnes už je to otázne ....
FB je teraz na popredí (aj čo sa burzi týka ako som to terz čítal :-D ) ale ktovie če bude o mesiac ? potom sa budeme prisposobovať twitteru ? alebo niečo mu, niekomu mu inému ??
prečo neísť vlastnou cestou ?
Rasto_2001

Has thanked: 3 times

Poslaťod Belial » Ned 20. Máj 2012 18:08:26

Ahoj admin, hodím aj ja svoj názor... V poslednej dobe moc nepíšem, skôr iba čítam ankoľko mi to časovo moc nevycháda. Osobne som vďaka tomuto portálu spoznal pár ľudí osobne (vrátane teba ;) ) ktorích si vážim a stretávam sa s nimi aj vďaka mojej práci pravidelne a bavíme sa prakticky vždy o tom istom a stále je sa o čom baviť...
Čo sa týka FB- pred pár rokmi som sa registroval na myspace - v tej dobe to bol podobný fenomén ako je teraz FB a dnes po ňom ani pes neštekne. Vtedy som si povedal, že na žiadnu sociálnu sieť sa viac neprihlásim a nechýba mi to. Toť môj postoj k FB.
Momentálne nieje akvaristická sezóna, všetci sú radšej niekde vonku ako pri PC, takže zrejme preto trochu ubúda príspevkov.
No a čo sa týka cichlidárskych portálov na slovensku momentálne je cichlidportál naj. Tu si každý povie svoj názor aj za cenu drobných konfliktov, ktoré k tomu asi patria. Ale aspoň sa tu nikto nikomu netlačí do :moon .
Buď bez obáv, portál má určite zmysel :claps:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod stiff » Pon 21. Máj 2012 7:23:04

Podľa mňa je všetko OK. Chodím na svetové cichlid fóra pomerne často a bežná vec je v určitých obdobiach 3-4 príspevky na týždeň. Jednoducho tie ryby si vyberajú ľudia, ktorí ich chcú viacej chovať ako o nich písať. Podľa mňa. Slovensko je malá krajina, aj chichlidárov je tu pomenej. Ale tento portál napriek tomu funguje výborne, čiže z môjho pohľadu je všetko OK. Vždy sa objavujú nové druhy rýb v SR a to je dobre. Aj vďaka tomuto portálu. Občas sa zorganizuje nejaký akvavýlet, ako to tu bolo spomenuté niekoľkokrát, niektorí sa už dobre poznáme aj osobne a keďže je toto nekomerčný koníček, myslím, že tieto kamarátstva budú fungovať ešte roky. Všetko sa to začalo na cichlidportal.sk, neverím tomu, že to nebude fungovať ešte hoooooodne dlhú dobu. čuuusss :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Been thanked: 70 times

Poslaťod Rostratus » Uto 22. Máj 2012 18:17:44

Chalani ďakujem za vaše postrehy a nápady. Bolo mi divné, že sa návštevnosť drží na "naších číslach" len príspevky ubúdali. Mal som pocit, že máte z neakého dôvodu "nechuť" písať do fóra. Ale ako tak čítam, všetci ste tu :yes
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod Rasto_2001 » Uto 22. Máj 2012 21:02:12

jasné :yes :yes
Rasto_2001

Has thanked: 3 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mimo témy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia