Gregyho Malawi 767L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
22
100%
2
0
Nehlasovalo
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 22

Gregyho Malawi 767L

Poslaťod Gregy » Pia 11. Máj 2012 7:07:33

Rád bych Vám představil moje akvárium, ve kterém chovám cichlidy z jezera Malawi. Akvárium vlastním od února 2012, ryby v něm plavou cca od půlky března.

Celé akvárium je vyrobeno na zakázku od firmy Zekia. Akvárium bylo navrženo tak, aby zapadalo do interiéru bytu a bylo s ním počítáno již před rekonstrukcí bytu. Po neustálém špekulování co a jak jsem se rozhodl pro rozměry 200*60*65 (d*š*v). Větší výšku jsem zvolil z důvodu univerzálnosti, jelikož bych jednou rád choval altumy a discusy a těm vysoká nádrž vyhovuje.

Skříňka pod akváriem je vyrobena z železné konstrukce a celá je obložena laminem. Ke skříňce patří i rohová komoda (požadavek manželky :-) ). Uvnitř skříňky je místo pro filtr a odkládací police pro všechno to, co je potřeba někde schovat.

Osvětlení je zářivkové pomocí čtyř trubic T8, 30W, celkem tedy 120W. Osvětlení je připojeno přes stmívatelný předřadník a simuluje tak svítání a stmívání - opravdu parádní záležitost!!!

Dále co se týká techniky, tak k filtraci je použit venkovní filtr EHEIM 2080 a uvnitř akvária pro posílení proudění vody je čerpadlo Atman AT-203 s molitanovou houbou. Celkový průtok filtry je tak cca 3700l/h. Čerpadlo a houba jsou umístěny za pozadím aby nerušili pohled do akvária. Za pozadím je také topení Jäger 300W, které ale není používáno, jelikož teplota v akváriu je stále kolem 25°C.

Pozadí je vyrobeno na zakázku od firmy JIMI
Kód: Vybrať všetko
(http://www.umeleskaly.cz)
a myslím, že se jim opravdu povedlo. Další dekorací je filtrační bílý písek (cca 60 kg) a kameny Nero Ebano (cca 90kg)

Parametry akvarijní vody jsou:

PH = 8,0
GH = 7° dGH
KH = 10° dKH
NO2 = 0 mg/l
NO3 do 25 mg/l

Vodovodní voda má parametry PH = 7,0 a KH = 3° dKH, ostatní hodnoty jsou stejné. K úpravě používám pouze jedlou sodu, při každé výměně cca 45-50g / 200l. Tím dojde ke zvýšení alkality a PH na požadovanou hodnotu. Podařilo se mi tím velmi lehce upravit vodu prakticky ideálně pro chov ryb z jezera Malawi.

Osádku akvária tvoří:

8x Aulonocara species "rubin red"
8x Aulonocara stuartgrandi Ngara
6x Crytocara Moori
8x LABIDOCHROMIS SP. Yellow
8x MELANOCHROMIS MAINGANO
8x Tlamovec Labidochromis hongi (Labidochromis sp. Hongi)
8x Tlamovec placidochromis phenochilus (Placidochromis phenochilus)
8x Tlamovec Pseudotropheus saulosi "Coral"

Na závěr ještě nějaké fotky:

Takhle vypadala moje představa:
Obrázok

A takhle skutečnost:
Obrázok

A pozadí v akváriu:
Obrázok

Napuštěno:
Obrázok

Ten bílý zákal je hrozný:
Obrázok

Komplet akvárium po nějaké době provozu:
Obrázok

Obrázok

Obrázok

Bylo ovšem potřeba trochu protřídit kamení (-30kg), zůstaly spíš ty větší kousky:
Obrázok

Obrázok

No a to je asi tak vše zatím. Postupně budu aktualizovat a přidávat další info, jak se bude akvárium vyvíjet. Rybky jsou bohužel zatím dost malé, ale začínají se pomalu vybarvovat (hlavně aulonocary) a pomalu ale jistě rostou. Budu rád za všechny komentáře a návrhy na zlepšení!
Obrázok užívateľa
Gregy

Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Reklama

Re: Gregyho Malawi 767L

Poslaťod J3nDr1X » Pia 11. Máj 2012 9:22:34

:o Prave som odpadol :o Krásne AQ, krasne rozmery, krásne pozadie, rybejdy sa musia citit ako v malawi nebi :yes Este raz úžasná nádrž :yes
Obrázok užívateľa
J3nDr1X
Malawi fan
Malawi fan

Images: 5
Has thanked: 13 times
Been thanked: 2 times

Poslaťod bobo242 » Pia 11. Máj 2012 10:58:47

velmi pekne to mas urobene celkovo :rock . ale hlavne to pozadie.. asi najkrajsie ake som videl :O :O . mozno by ale bolo lepsie spravit komoru vlavo a schovat nasavanie filtra.. ale napriek tomuto malemu "nedostatku", je uplne nadherne :yes
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod Gregy » Pia 11. Máj 2012 11:02:10

O tom filtru samozřejmě vím, ale nechce se mi to teď řešit jelikož bych musel svařovat novy potrubi (je vyrobeny z vodovodnich trubek). Časem to určitě doladím.
Obrázok užívateľa
Gregy

Poslaťod Walcott » Pia 11. Máj 2012 11:46:50

To pozadie je masakrálne :yes To nasávanie by si mohol vymeniť aspon za priehľadnú rúrku namiesto zelenej, alebo prd nu dat nejakú odolnú rastlinu ale to neviem či by sa tam hodilo.
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Gregy » Pia 11. Máj 2012 12:14:57

Walcott píše:To pozadie je masakrálne :yes To nasávanie by si mohol vymeniť aspon za priehľadnú rúrku namiesto zelenej, alebo prd nu dat nejakú odolnú rastlinu ale to neviem či by sa tam hodilo.

Mám doma ve sklenici trochu barvy z toho pozadí, tak to tím natřu a nebude to poznat.
Obrázok užívateľa
Gregy

Poslaťod paloi » Pia 11. Máj 2012 15:54:31

Gregy, toto veľmi pripomína moju predstavu o mojom budúcom akva, v niekoľkých podstatných detailoch som sa "našiel":
1. samotný prvý príspevok v téme - je tam podrobne všetko, čo by ma zaujímalo. Keď sa raz odvážim sem dať moje budúce akva, tak Tvoj príspevok vezmem ako matricu, len zmením moje údaje
2. moje vysnívané akva je prakticky identických rozmerov, len +5 alebo +10 cm v jednotlivých rozmeroch. A keďže ho tiež plánujem napachať do ľavého kúta, pohrávam sa s myšlienkou skosenia pravého predného rohu. Ty si mi to tu perfektne predviedol. Takto nejako by to malo vyzerať aj u mňa doma. Len drevo v svetlejšej farbe.
3. Pozerám na tie modely - vidím Mitsu EVO a v tej poličke navrchu Honda S2000 ? Dobre vidím? Ja mám Imprezu a Maserati 3200GT.
4. pozadie super, ako už písal ktosi vyššie
5. tiež mám Atman, beží dva roky, dúfam, že to je ešte len v zábehu....

Akurát pri rybách sa rozchádzame. Ameriku si si mal vybrať :lol: :lol: :lol:

:yes
Obrázok užívateľa
paloi

Images: 8
Has thanked: 3 times
Been thanked: 36 times

Poslaťod crusZA » Pia 11. Máj 2012 17:48:22

krasne aqua otom nieje diskusia ;)
no a cyrtocary podrastu budu krasne ;)
nech sa dary
crusZA

Been thanked: 0 time

Poslaťod romco » Pia 11. Máj 2012 22:29:11

mas krasne akva...
pozadie nemam slov...nech ti robi len radost :yes
Obrázok užívateľa
romco

Has thanked: 7 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod suboss » Str 16. Máj 2012 20:30:44

Neskutočné. Klobúk dole. Nech sa ti darí
Obrázok užívateľa
suboss

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 38 hostia