Spoluzitie Frontosa

Diskusia o cichlidách z jazera Tanganyika

Re: Spoluzitie Frontosa

Poslaťod bobo242 » Pia 06. Apr 2012 14:14:35

este im dokup aj patentku. na nove vlocky resp granule si musia najprv zvyknut a potom by to malo byt Ok, odporucam ti vyskusat sera discus color blue, jemne male granulky - mam s nimi velmi dobre skusenosti. a krmit s rozumom 2x denne kolko zozeru do par minut. neskor staci raz denne. a pri dospelych 3-4x za tyzden.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Reklama

Poslaťod mirec69 » Pia 06. Apr 2012 14:53:49

este som sa chcel opytat ci by bola velka katastrofa k nim pridat niakych 4 mladych samcou aulonocara abyto tam ozivily tymi farbami,viem ze jeto malawi a nemalo bysato ale aj tak si myslim zeby neskor neboli tie frontiky lakave lebo bysi zvykli na ten ich styl spravania...
Obrázok užívateľa
mirec69

Has thanked: 2 times
Been thanked: 0 time

Poslaťod bobo242 » Pia 06. Apr 2012 15:10:27

nemusela by to byt katastrofa, ale radsej im kup tych 6 braskov iba.. existuju vselijake mixy, ale vacsinou sa ukazu ako nefungujuce - bud sa lakaju cyphs, alebo su dokonca buzerovane s okusanymi plutvami, alebo naopak mozu spolubyvajuceho povazovat za korist. a uz vobec nehovorim o inom jazere, kontinente ci planete..ak si chcel farebne rozne rybky s rovnakymi narokmi a povahou - mal si sa dat na mbuny. cyphs su o niecom inom.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod mirec69 » Pia 06. Apr 2012 15:21:01

mas pravdu malawi zariadim neskor jak pojdu frontiky do velkej nadrze,zrovna som objavil inzerat na frontosa kigoma znasali bysa s burundami?nejde mi o odchov tak krizenie bymi nevadilo kebysa vobec skrizily :eh: prikladam foto s inzeratu.
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
mirec69

Poslaťod mirec69 » Pia 06. Apr 2012 20:08:11

Este som sa chcel opytat cije v nich niaky farebny velky rozdiel tej intenzity modrej?po hladani po nete som nevidel az take vyfarbenie tej burundy...ta forma je zo vsetkych najmenej vyfarbena?dik
Obrázok užívateľa
mirec69

Poslaťod mirec69 » Sob 07. Apr 2012 18:03:30

Tak uz som doplnil dalsich 6kuskou a jeto uz o niecom inom ...su smelsie ,viacej zeru a pridemito ako keby sa kazda napodobnovala ked jeden ide inym smerom idu vsetci, ked plava niekto k hladine tak cela skupina :) suto zaujmave ryby ,cosom chcel vediet cosa tyka filtracie nevadi im silnejsi prud vody?alebo maju radsej viac kludnejsiu skoro stojatu tu vodu....? Este som si vsimol ze ich sfarbenie je krajsie ked je svetlo vypnute tak to skusim s LED diodami nasvietit nech toje trosku slabsie a aj modre tam fuknem :)
Obrázok užívateľa
mirec69

Poslaťod bobo242 » Sob 07. Apr 2012 19:33:06

No ved su to hufove ryby a cim ich je viac, tym lepsie, v ramci velkosti akv. Nemaju radi ani silne prudenie vody ani silne svetlo - najlepsie sa citia ked je vypnute uplne. Ten vyvod z filtra sa da vselijako urobit - napr nejake koleno, tecko, nasmerovat napr na predne sklo - proste ten silny prud nejako zoslabit.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod jaro » Ned 08. Apr 2012 8:07:10

mirec69 píše:Este som sa chcel opytat cije v nich niaky farebny velky rozdiel tej intenzity modrej?po hladani po nete som nevidel az take vyfarbenie tej burundy...ta forma je zo vsetkych najmenej vyfarbena?dik

Kigoma a Burundi su podobne, akurat od prsnej plutvy maju K. sest pruhov a B. len pat, tiez K. su o cosi dlhsie. Ak chces viac modre tak si zadovaz Moby, to su absolutne kralovne v ramci cyphotilapii a su aj menej lakave ako B., aspon ja mam take skusenosti. Ale ja Ti urcite mixovanie K, B, M - neodporucam, lebo potom vznikaju bastardi a takych mi je luto... Tieto rybky sa dozivaju 25-30rokov, dospievaju v 2,5-3rokoch, maju radi tlmene svetlo, najlepsie modre LED-ky s kuskom bieleho, co sa tyka stravy 70% ziva,resp.mrazena (koretra, kryl,patentka) a 30% ako uz bobo spomenul najlepsie potapajuce sa male granulky pre Disky a vlocky pre cichlidy, ja sem tam davam aj chipsy pre ancistrusy, ktore im tiez chutia a trosku precistia zaludok, aj ked v dospelosti je dobre krmit kazdy druhy den, co je aj prospesne pre ich zdravie, ale aj cistotu vody. Samozrejme, ked su male ako tie Tvoje treba este aj 2x denne, ale neprekrmovat!
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Been thanked: 8 times

Poslaťod bobo242 » Ned 08. Apr 2012 11:16:19

Ja len na doplnenie - geograficka rasa Moba patri do jednej skupiny ryb dovazanych z Konga /v minulosti Zaire - odtial obchodny nazov Blue Zaire. Okrem Moba, sem patri aj Kapampa, Mikula a ked sa nevie, z ktorej presne lokality ryby su, tak je problem ako ich pomenovat, lebo ryby "typu Kongo" sa nedaju rozoznat. Napr v avatare mas rybu z Konga, ale nikto ti nepovie odkial je presne, pokial to nevie. A vsetky su najmodrejsie a aj v dospelosti a starsom veku netmavnu ako ine rasy, takze su aj najziadanejsie a najdrahsie v porovnani s inymi beznymi rasami.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod mirec69 » Pon 09. Apr 2012 15:29:12

No tak dnes ich predavam skoda...chcem radsej tu mobu ale sem ju nemozem zohnat...Nemate niekto male v Ba?Vydrzalo byto cestu do svajciarska? tak 10hod.....?
Obrázok užívateľa
mirec69

PredchádzajúciĎalší

Späť na Tanganyika cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia