no chalani ja to vidim takto....
chlapec videl inzerat na extra vyhodne 120 litrove akva /takych je milion ale ok./
chce mat co najrychlejsie rybky aj to je ok. kazdy z nas chce...
ale:
mam zabehnuty vzduchovy filter, /tu aquael hlavicu co je tam nadne to neviem ani co je (kde to ma filtracne media?) tak to neratam za filter/ a dam ho do 120litrov cerstvej vody, z ktorej po tyzdni este aj polovicu vymenim,
a potom sups tam ryby, dufam ze aspon 12 - 15 /ved 10 litrov na jednu staci a ked dam trochu nadlimit nic sa nestane/.
pripominam ze
akvarium je stale na zemi.
hopla zrazu pride stojan, co teraz? ryby su vnutri a ja potrebujem akva dat na stojan. /ved hadam to nerupne urcite mas aspon 10mm sklo/
to musi byt asi ako keby teraz prisiel nejaky megaobor a polozil bytovku v ktorej byvam na tu susednu oproti.
asi by som mal pritom dost stres, /ale ved rybam sa nic nestane ved su to len ryby/
ale dajme tomu ze aj na toto by sa prizmurilo oko.
ale teraz mame akva na stojane, mame super zabehnuty filter, a uz aj voda bude po tom dajme tomu tyzdni zabehnuta./ehm..skoro zabehnuta/
ryby zacnu do vody kandlit bude sa sypat krmivo a budu sa tam vytvarat jedovate latky, ktore asi ten filter nezvladne.
a co potom...? ryby umru....mozno nie vsetky.
chyby robi kazdy ale mas tu vela rad ako im predist a mas to v <!>
ak to vidim zle tak ma opravte.
PS: neverim ze Jusko je zrovna ten clovek, s ktorym sa neda dohodnut poznam ho osobne a verim tomu ze by dokazal ryby podrzat.
tot vsjo...