Moja 126L

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
0
Nehlasovalo
2
0
Nehlasovalo
3
1
50%
4
1
50%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 2

Re: Moja 126L

Poslaťod Rado » Pia 09. Mar 2012 12:43:20

Silu môžeš mať koľko chceš. Ide iba o to, že ak dvýhaš lepené akva do polovice napustené, tak tlak vody je na všetky strany väčší ako keď manipuluješ s prázdnym akva. No a s doplovice napusteným sa môže stať, že sa ti lepené akva stočí, praskne silikónový spoj a máš, čo si nechcel. Ja by som vypustil vodu do kýblov, suda... a po osadení do stojana nalial späť. Ale verím, že to zvládneš. Som zvedaví na nové akva. K tým kameňom, určite by som ich naukladal nejako prirodzenejšie, nie ako schody.
Obrázok užívateľa
Rado

Images: 8
Has thanked: 4 times
Been thanked: 14 times

Reklama

Poslaťod TomasNoga » Pia 09. Mar 2012 13:07:48

ryby potom nebudú teraz mám možnosť tak beriem :)
TomasNoga

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod ivca161 » Pia 09. Mar 2012 13:50:06

TomasNoga píše:ryby potom nebudú teraz mám možnosť tak beriem :)

Prečo nebudú ? Nedajú sa rezervovať, odložiť na tých pár dní ? A inak manipulácia s napusteným akváriom (aj keď len do polovice) je veľmi zlá a obtiažna, viem z vlastnej skúsenosti.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod bobo242 » Pia 09. Mar 2012 13:58:40

TomasNoga píše:ryby potom nebudú teraz mám možnosť tak beriem :)

neverim. ale tvoja vec, mozno to pochopis neskor, ze ti tu nikto zle neradil.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod TomasNoga » Pia 09. Mar 2012 14:35:49

keby si vedel čo je vo veci tak by si bral aj ty niektorý chalani to vedie ale ja to nebudem ďalej rozvádzať Tomáš
TomasNoga

Poslaťod bobo242 » Pia 09. Mar 2012 14:41:41

ved pisem ze je to tvoja vec, mne je to jedno. a ryby by som nebral do akv na zemi, ani keby boli zadarmo a ani z ineho dovodu.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod ivca161 » Pia 09. Mar 2012 15:06:46

Tomáš, nič v zlom, ale keď poriadne nenapíšeš, čo je vo veci, nečuduj sa reakciám. Všetci sa ti tu snažia poradiť a vychádzajú len z vecí, ktoré si napísal.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Poslaťod tomato » Pia 09. Mar 2012 16:07:22

no chalani ja to vidim takto....
chlapec videl inzerat na extra vyhodne 120 litrove akva /takych je milion ale ok./
chce mat co najrychlejsie rybky aj to je ok. kazdy z nas chce...
ale:
mam zabehnuty vzduchovy filter, /tu aquael hlavicu co je tam nadne to neviem ani co je (kde to ma filtracne media?) tak to neratam za filter/ a dam ho do 120litrov cerstvej vody, z ktorej po tyzdni este aj polovicu vymenim,
a potom sups tam ryby, dufam ze aspon 12 - 15 /ved 10 litrov na jednu staci a ked dam trochu nadlimit nic sa nestane/.
pripominam ze akvarium je stale na zemi.
hopla zrazu pride stojan, co teraz? ryby su vnutri a ja potrebujem akva dat na stojan. /ved hadam to nerupne urcite mas aspon 10mm sklo/
to musi byt asi ako keby teraz prisiel nejaky megaobor a polozil bytovku v ktorej byvam na tu susednu oproti.
asi by som mal pritom dost stres, /ale ved rybam sa nic nestane ved su to len ryby/
ale dajme tomu ze aj na toto by sa prizmurilo oko.
ale teraz mame akva na stojane, mame super zabehnuty filter, a uz aj voda bude po tom dajme tomu tyzdni zabehnuta./ehm..skoro zabehnuta/
ryby zacnu do vody kandlit bude sa sypat krmivo a budu sa tam vytvarat jedovate latky, ktore asi ten filter nezvladne.
a co potom...? ryby umru....mozno nie vsetky.
chyby robi kazdy ale mas tu vela rad ako im predist a mas to v <!>

ak to vidim zle tak ma opravte.

PS: neverim ze Jusko je zrovna ten clovek, s ktorym sa neda dohodnut poznam ho osobne a verim tomu ze by dokazal ryby podrzat.

tot vsjo...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Been thanked: 5 times

Poslaťod TomasNoga » Pia 09. Mar 2012 16:50:51

Ľudia človek chce aby ste povedali ako vyzerá akv. a vy ho úplne znechutíte v chove rýb aj vy ste nejako začínali nezožrali ste hneď múdrosť sveta o chove rýb ak ma tu takto neznechucujte v chove rýb ja som neni decko ako tu niekto písal . keď mi niekto poradí ako to mám spraviť s rybami na rýchlo tak si myslím že rybám by sa nič stať nemalo . keď niekto chová ryby 10 rokou a povie že sa im nič nestane tak prečo vi ma stále presviedčate aby som do akv. nedával ryby to sa dá ľahko vyriešiť odpustím vodu bo vedier a už je po probléme ach jaj vy človeka úplne znechutíte konečne si môže dovoliť nové akv. a hneď ho do je...e Tomáš
TomasNoga

Poslaťod tomato » Pia 09. Mar 2012 17:01:26

no dajme to trocha na pravu mieru:
kazdy ti normalne poradil, a to ty si svojimi argumentami kazdeho odje*al.

napriklad: ludia ti poradili ze je hlupost manipulovat s napustenym akva aj ked len dopolovice, a ty napises ze to bude mat "iba" 60 kg ze pohodicka...mal si uz niekedy v rukach 60 kilovy kvader dlhy viac ako meter a manipuloval si s nim? to nema uchyty a madla alebo tyc ako cinka...smyka sa to nedrzi sa to dobre....premyslaj.
no hej ono bude mat "iba" 60kg, ale ver tomu ze to je riadna fuska, ja mam 195cm / 115kg dovolim si povedat ze sily mam dost a aj som dost velky ale taku volovinu by som urcite nerobil.

co sa tyka hodnotenia akva (mozno to budu tvrde slova), ale co mame hodnotit?
120 litrovu nadrz polozenu na zemi bez poriadneho filtra a s 5timi kamenmi?
ved nemas pozadie nemas tam ani jednu rybu rastlinu nemas stojan nemas svetlo nemas nic.
alebo mame hodnotit tie postupy akymi ho ides zakladat? tak to by si mal potom umna cistu 5.
prepac, ja som zrovna teda ten ktory bez akehokolvek problemu poradi hockomu s hoccim aj ked mi da absolutne debilnu otazku neposlem ho niekam, ale ty si nastavil latku vysoko...a este sa stazujes ze ti nehodnotime prazdne akva
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Been thanked: 5 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 23 hostia