Nobody - 360 litrov Malawi

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
5
71%
2
2
29%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 7

Re: Nobody - 360 litrov Malawi

Poslaťod nobody » Uto 06. Mar 2012 20:34:33

no ved som sa snazil ale kedze si sa trafil uz pri prvom mojom pozadi tak teraz to bolo lahsie uz. ale styl prevedenia si tu spravil lepsi. pekne to teraz vrha tiene v reale. super to je.
nobody

Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

Reklama

Poslaťod nobody » Str 07. Mar 2012 19:36:20

pocujte chlapi v sucasnosti si zakladam aj spolocenske akvarko (sumce trinidadske, neonky, rajovce, mrenka zralocia, sumce zralocie) a idem tam supnut aj par kokosovych orechov.
ale aky je vas nazor na hodenie kokosoveho orechu aj k cichlidam?
nikde som to tu v ziadnej nadrzi nevidel tak len tak sa zamyslam ci by to nemalo svoje caro.
PS: ak nahodou trepem somariny tak sa vopred ospravedlnujem ortodoxnym cichlidarom aby ma tu hned niekto nezozral co za somariny uvazujem ;)
nobody

Poslaťod bobo242 » Str 07. Mar 2012 20:29:17

ku kokosaku - pre niektore cichlidy napr africke riecne - hemichromis, pelvicachromis a ine je to OK. ak to sedi s ostatnym zariadenim akv. skor ma zarazilo toto - sumce zralocie - ak tym myslis pangasiusa, tak to nekupuj ani nahodou - narastie to strasne velke a ja by som to zakazal predavat, keby som mohol. ale ak chces urobit akv aj s cichlidami (akymi?) aj s neonkami aj s rajovcami - tak moj nazor je - nie. podla mna si rozmysli najprv aspon z ktoreho kontinentu chces ryby a aky priblizne biotop a ryby sa ti pacia. to co si napisal je mizmaz co nema hlavu ani patu. pre zaciatok - kolko to ma litrov?
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

Poslaťod nobody » Str 07. Mar 2012 20:45:40

bobo242 píše:ku kokosaku - pre niektore cichlidy napr africke riecne - hemichromis, pelvicachromis a ine je to OK. ak to sedi s ostatnym zariadenim akv. skor ma zarazilo toto - sumce zralocie - ak tym myslis pangasiusa, tak to nekupuj ani nahodou - narastie to strasne velke a ja by som to zakazal predavat, keby som mohol. ale ak chces urobit akv aj s cichlidami (akymi?) aj s neonkami aj s rajovcami - tak moj nazor je - nie. podla mna si rozmysli najprv aspon z ktoreho kontinentu chces ryby a aky priblizne biotop a ryby sa ti pacia. to co si napisal je mizmaz co nema hlavu ani patu. pre zaciatok - kolko to ma litrov?

to druhe "spolocenske" akvarko ma 200 l. v principe som vzdy choval len spolocenske akvarka k cichlidam som sa dostal vdaka adminovi. Ja som zastanca toho ze kazde akvarko ma mat okrem ryb aj rastliny a korene. v tej 360 co je tu su rastliny takze relativne pohoda. tu do tej 200vky chcem mat v principe zmes rajovcov neoniek a sumcov costatus, trinidad a fosilisy. Urcite k cichlidam taketo cosi neplanujem. cize dve samostatne nezavisle akvarka. jedno zelensie s rastlinami a druhe ako je foto. Z toho co si mi napisal koksak nema zmysel davat do tej 360tky takze to tam ani nedam kedze nemam na to ryby v akvarku. Ale tu v tom spolocenskom min. pre prisavniky a sumce to bude ok.
Co sa tyka velkosti sumca zralocieho tak nebude problem ked narastie pojde do 1m3 nadrze co ma kamos uz som mu vzdy daroval velke kusy fosilisov, trinidadov a mreniek zralocik ktore som mal. takze nebudu trpiet buducnost je celkom ok.
Mozno ti pripada ze miesam jedno s druhym ale pokial sa ryby medzisebou nelikviduju je mi v principe jedno z kadial su hlavne ze su pekne :)
nobody

Poslaťod bobo242 » Str 07. Mar 2012 21:02:31

si sa pytal, som ti dal svoj nazor. premnazamna si tam daj aj krokodila :chuckle . nelikvidovanie sa medzi sebou nie je jedine kriterium. kazdy rybi druh potrebuje urcity biotop - tzn vyhovujuci priestor, chemizmus vody, teplotu, zariadenie - piesok, skaly, korene, rastliny, osvetlenie.. preto by sa nemali miesat biotopy, alebo dokonca kontinenty. ak s tym nesuhlasis, tvoja vec a pomixuj si co chces. okrem toho 200 l je male pre take ryby ake si tam vypisal, na par vynimiek.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod nobody » Str 07. Mar 2012 21:28:24

jasne v pohode ale vdaka za nazor ku koksaku :)
nobody

Poslaťod nobody » Ned 11. Mar 2012 20:44:38

cichlidari mam na Vas relativne tazku otazku :?
Co robit uz so "starcekmi" v akvarku? Ten samec yelowky na foto sa v oktobri pohlusil so svojim "kamosom" a prisiel o oko ktore sa mu uz dokopy samozrejme nedalo. medzitym fungoval plaval este jednostranne si riesil okolie ale az teraz poslednu dobu som si vsimol tento jeho "styl" plavania t.j. niekde sa zasivat kde sa da v hocijakom kute atd a hlavne smerom k hladine t.j. zvislo si "plavat". Uz nevidi ani na druhe :cry: je v ustrani a ked dam rybam zrat sice pride ale uz aj tak len tak sa pomoce. Netusim kolko takto dokaze vydrzat ale na druhej strane je mi ho luto ze sa takto "trapi". Ako by ste to riesili vy? Samostatne akvarko pre dochodcu nemam :|
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
nobody

Poslaťod tomato » Pon 12. Mar 2012 15:50:05

bud ako krmivo rybam korytnecke barcomu co ho zozerie, alebo do zachoda....
kedysi som niekde cital o "humannom" zabijani ryb, ale to bolo uz sialenstvo...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod bobo242 » Pon 12. Mar 2012 16:01:37

mne pripada humanne utratenie ryby normalne. a nenormalne ju zivu hodit do zachoda - skus si predstavit ako trpi kym uhynie. iste vies ake podmienky musi ryba mat aby sa citila dobre v akv, takze tomato nechapem tvoj nazor. najprv utratit a potom splachnut, zahodit, skrmit..len tolko.
Obrázok užívateľa
bobo242

Poslaťod Rostratus » Pon 12. Mar 2012 16:09:14

Ideálne je ak by pošla prirodzenou cestou. Ak sa jej chceš zbaviť tak aby dlho netrpela tak mi pripadá najvhodnejší spôsob, že ju zoberieš do sitka a celou silou ju so sitkom pleskneš o niečo tvrdé....zem, stôl, záchodová misa a pod... Je to sprosté až nechutné, ale podľa najrýchlejší spôsob usmrtenia ryby. Živú spláchnuť určite nie. Môj názor.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia