Ahoj te
potrebujem pomôcť poradiť.
Kúpil som si ten to filter lebo som chcel nahradiť interným s ktorým som bol spokojný pokiaľ som ho nevyťahoval z AQ keď som ho potreboval čistiť (ty čo majú interný filter vedia o čom rozprávam - vždy sa mi AQ zašpinilo bordelom z molitanov keď z nich vytekala voda) no a na ten to boli dobré referencie a dostal som ho za dobrú cenu.
No k problému, po nainštalovaní nového filtra (najskôr spomeniem že som obsah filtra nijak nemenil ani nedoplňoval - všetko ostalo tak od výrobcu), som ho mal mesiac v zábehu aj s pôvodným filtrom aby sa mi zabehol.
Potom som sa rozhodol že je čas vybrať vnútorné filter a nechať bežať už len externý filter.
Sním som ináč veľmi spokojný, je tichý vôbec ho nepočuť aj merané hodnoty sú OK no ale tu to končí.
Problém mám s čistotou vody, keď som mal len interný filter tak sa mi ta voda zdala byť čistejšia ako teraz, určite nebola kryštálovo číra bola trocha do hneda hnedo zelena (vidieť sa to dalo len z bočného pohľadu) čo som ale pripisoval koreňu ktorý som tam mal.
Ten som ale pred spustením externého filtra vybral a všetko odkalil keď že po dním bol pekný sajrajt
Teraz je voda zafarbená viac do zelena, pri čelnom pohľade to nie je veľmi vidieť ale ak sa pozriem z boku tak je to riadne vidieť je to rozhodne viac ako s pôvodným filtrom (pridal by som aj fotky no odfotiť to je problém - pokúsim sa ale ...)
Neviem teda či je to spôsobené nedostatočnou mechanickou filtráciou, zloženia filtra viď foto - alebo je tam iný problém. nič som nemenil, svietim stále tak isto, slnko na AQ nezasvieti za celi deň (v lete ráno o pol 6tej na 15 minut) ani krmivo som nemenil , neviem čim by to mohlo byť, nepotrebujem mať krištáľovo čistú vodu v AQ čo sa podľa mňa ani veľmi nedá a keď vidím také AQ tak mam pocit že tu nieje niečo v poriadku.
Čo stým ?
Ešte ma napadlo že zosypem z dvoch košov guličky len do jedného a do toho prázdneho dám nejaký jemnejší molitan (videl som tu video kde sa použili hubky na umývanie riadu - robím si srandu)