JBL CristalProfi e1501

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

JBL CristalProfi e1501

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 04. Mar 2012 13:44:32

Ahoj te

potrebujem pomôcť poradiť.
Kúpil som si ten to filter lebo som chcel nahradiť interným s ktorým som bol spokojný pokiaľ som ho nevyťahoval z AQ keď som ho potreboval čistiť (ty čo majú interný filter vedia o čom rozprávam - vždy sa mi AQ zašpinilo bordelom z molitanov keď z nich vytekala voda) no a na ten to boli dobré referencie a dostal som ho za dobrú cenu.
No k problému, po nainštalovaní nového filtra (najskôr spomeniem že som obsah filtra nijak nemenil ani nedoplňoval - všetko ostalo tak od výrobcu), som ho mal mesiac v zábehu aj s pôvodným filtrom aby sa mi zabehol.
Potom som sa rozhodol že je čas vybrať vnútorné filter a nechať bežať už len externý filter.
Sním som ináč veľmi spokojný, je tichý vôbec ho nepočuť aj merané hodnoty sú OK no ale tu to končí.
Problém mám s čistotou vody, keď som mal len interný filter tak sa mi ta voda zdala byť čistejšia ako teraz, určite nebola kryštálovo číra bola trocha do hneda hnedo zelena (vidieť sa to dalo len z bočného pohľadu) čo som ale pripisoval koreňu ktorý som tam mal.
Ten som ale pred spustením externého filtra vybral a všetko odkalil keď že po dním bol pekný sajrajt :-D
Teraz je voda zafarbená viac do zelena, pri čelnom pohľade to nie je veľmi vidieť ale ak sa pozriem z boku tak je to riadne vidieť je to rozhodne viac ako s pôvodným filtrom (pridal by som aj fotky no odfotiť to je problém - pokúsim sa ale ...)
Neviem teda či je to spôsobené nedostatočnou mechanickou filtráciou, zloženia filtra viď foto - alebo je tam iný problém. nič som nemenil, svietim stále tak isto, slnko na AQ nezasvieti za celi deň (v lete ráno o pol 6tej na 15 minut) ani krmivo som nemenil , neviem čim by to mohlo byť, nepotrebujem mať krištáľovo čistú vodu v AQ čo sa podľa mňa ani veľmi nedá a keď vidím také AQ tak mam pocit že tu nieje niečo v poriadku.
Čo stým ?
Ešte ma napadlo že zosypem z dvoch košov guličky len do jedného a do toho prázdneho dám nejaký jemnejší molitan (videl som tu video kde sa použili hubky na umývanie riadu - :-D robím si srandu)
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Reklama

Re: JBL CristalProfi e1501

Poslaťod l_laco » Ned 04. Mar 2012 14:11:47

Rovnaký filter mám aj ja, no pôvodné média sa mi nepozdávali a tak som ich rovno vymenil.
http://cichlidportal.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=26&t=2423&start=30
Hneď na vrchu sú na bokoch vrchného koša dva predfiltre, ktoré sú podľa mňa v takom stave ako ich dodáva výrobca úplne neúčinné a zachytia naozaj len veľké nečistoty, takže tam som ešte doložil kúsky hrubého molitanu aby som vyplnil tie komory až po vrch. Taktiež keramické valčeky v spodnom koši ktoré majú slúžiť na mechanickú filtráciu som nahradil stredným molitanom do polovičnej hrúbky koša a zvyšok som po vrch dosypal originál guličkami JBL. Druhý a tretí kôš som vyplnil kompletne Siporaxom v množstve cca. 3L. Vrchný kôs som znovu do polovičky zasypal guličkami JBL a na vrch som položil najjemnejší molitan aby zachytil jemné nečistoty. Takto mi filter šlape už 29.1.2012 a som s jeho funkciou maximálne spokojný. Spočiatku sa mi zdalo že je viac hlučný ale teraz mám pocit že je to OK. Buď sa to upravilo alebo som si zvykol.
Píšeš že voda je len zafarbená ... tak na toto ti určite nepomôže filter v takom zložení ako ho máš, aj ja mám vodu zafarbenú do hneda, ale nevadí mi to. Pri pohľade z predu to nie je vidno, z boku sa nepozerám a viem že je to spôsobené koreňmi ktoré sú v akvárku a je to aj žiadúce. Aspoň u mňa. Pokiaľ chceš odstrániť toto zafarbenie skús použiť filtračnú varu a daj ju na vrch najvrchnejšieho koša, malo by to pomôcť. No počítaj s tým že sa ti bude rýchlo zanášať a tak prietok filtra klesne.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod uzivatel » Ned 04. Mar 2012 15:28:11

Mne takto vodu farbilo i krmivo pre panciernicky s nazvom TetraPlecoMin Futtertabl
tieto krmiva totizto obsahuju i riasy kdore su schopne zafarbit vodu troska do zelena ak podobne krmivo davas i panciernickom kdore mas v akva ( tot som si pozrel tvoju temu o akva a videl som ich tam) kludne to moze bit i s krmiva ak im nieco podobne davas s obsahom rias
Tot len moja skusenost
u filtra by som vinu nehladal
uzivatel

Images: 3
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Poslaťod uzivatel » Ned 04. Mar 2012 16:02:12

oprava PRISAVNIKOM a nie panciernickom .
uzivatel

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 04. Mar 2012 22:01:53

pre I-Laca:
hej viem že máš taký istý filter, kupovali sme ich v rovnakom čase, tvoju tému poznám sledoval som ju, aj som sa chcel inšpirovať ale chcel som to vyskúšať v takom zložení akom to dáva výrobca, ten pred filter som vedel ze je nanič , že je veľmi riedky čo sa mi aj potvrdilo cca po mesiaci keď som filter otvoril, tie molitany boli čisté a medzi keramikou bol bordel ....
Spravím niečo podobné ako máš ty určite do jedného koša pridám hustejší biomolitán a vymením tie predfiltre za hustejšie
Dám potom vedieť.

pre uzivatela:
aj mňa napadlo ci to nebude z krmiva, lebo kŕmim krmivom s obsahom riasi, na chovám rastlinno žravé cichlidy tak že bude ťažké nájsť iné vhodné krmivo - ak je to tým.
skúsim najskôr upraviť filter a potom sa uvidí.
ps.
pancierničkou som tam niekedy mal no padli za vlasť ....

prikladam aj foto
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod uzivatel » Pon 05. Mar 2012 0:45:50

krmivo ti len vodu zafarbi nic viac ..urob si mali test -
ak podavas tabety zober 5 kuskou a rozdrvi ich v priesvitnom pohari a hned uvidis zmenu to stejne mozes urobit i s vlockami ked nedavas tablety nechaj ich odstat a tiez sa dostavi vysledok

no kedze ty mas v akva rastlinky tu zelenu vodu moze sposobit i klasicka riasa
riasa sa tvori Nadmernim svietenim , co2 pripadne inym hnojivom , a necastou vimenou vody ,, niekedy je na pricine i slaba filtracia
S Riasou bojuje kazdy akvarista skus sa pozriet sem u kolegou z
Kód: Vybrať všetko
http://www.akva.sk/
.. o riasach je tam popisane habadej ..snad sa nieco docitas ak pouzijes Searche
uzivatel

Poslaťod l_laco » Pon 05. Mar 2012 6:21:52

Pri pohľade na fotku z tvojho akvária nevidím nič čo by bolo treba "odfiltrovať. To, že má voda trochu farebný nádych nie je ničomu na škodu a nie som si istý či by to zachytila aj filtračná vata, takže vôbec by som to neriešil.
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod mecuna » Pon 05. Mar 2012 7:07:18

tento filter som kupil minuly tyzden...uz predtym som mal 8 rokov JBL/cp250/ v mensom 240l akvariu.... a podla toho co pises +fotka... povedal by som ze to je uplne normalne sfarbenie... filter s tymto vela nenarobi... staci ked vymenis 1/4-1/3 objemu vody a este 1-2x kazdy tyzden.... u mna taketo sfarbenie vzdy vystupilo po krmive alebo ked som dlhsie nemenil vodu. napr. aj teraz mam asi 5 druhov noveho krmiva a skusam co bude rybam chutit... voda meni farbu.
ja som zatial ponechal povodne media vo filtry...uvidim casom ako bude tahat a aka bude voda.
ta filtracna vata bude skorej na odfiltrovanie uplne jemnych necistot ke mozu plavat vo vode..
mecuna

Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

Poslaťod uzivatel » Pon 05. Mar 2012 14:46:20

tak tak ako som ti napisal v inych pripsvkoch jeto z potravi tu mas dokaz ja som tiez zelenu vodu neriesil ako pisu kolegovia nechaj to plavat a potravu im nechaj taku aku maju ...
uzivatel

Poslaťod kofola » Pon 05. Mar 2012 16:17:04

Ja som farbenie vody potravou nepostrehol, snad trochu pri krmeni Tropical Astacolor-om. Tablety davam Tropical Spirutabin a nevsimol som si, ze by farbili vodu. K Dajane sa vyjadrit neviem - vyhybam sa jej.
Obrázok užívateľa
kofola

Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Ďalší

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia