Ďakujem všetkým za reakcie, veľmi si ich vážim. Pokúsim sa odpovedať na všetky vaše otázky, snáď žiadnu nevynechám. Filter je urobený z 2 molitanov, jeden hrubý 10 cm a druhý 8 cm, medzi nimi je zeolit. Zeolit sa mi osvedčil mám ho vo všetkých akváriách, takže zatiaľ nad zmenou neuvažujem. Samozrejme nevylučujem nejaké doplnenie, miesto tam ešte je. Nad pozadím som rozmýšľala dosť dlho a veľa, ale nakoniec som sa rozhodla nechať modrú farbu, ktorá tam už bola. LED pásy plánujem použiť smd 3528, chcela by som studenú bielu v kombinácii s modrou. Upresním po "porade" so známym - elektrikárom. Akvárium má jednu malú výhodu, nie je síce nové, ale je odskúšané

Videla som ho napustené nejaký čas, bolo to skoro tak isto ako teraz, okrem dosky - tá tam vôbec nebola. Stojky sa nezdajú, ale sú dosť pevné, na konci majú aretačné skrutky, ktoré budem musieť ešte dobre nastaviť a akvárko pekne vyrovnať. Ale priznám sa, dokým som ich nedržala v rukách, tiež som rozmýšľala nad tým, že si dám ešte jedny zvariť. Stojky budem posúvať ešte keď príde stolár, on si tam už porobil čiarky, aby mu to sedelo s dvierkami a zároveň, aby bola dobre rozložená váha. Uvidím ako to bude vyzerať po jeho návšteve, ak by som si to predsa len rozmyslela tak stojka sa tam vždy dá ešte vložiť. Jaro na margo toho silikónu, máš dobrý postreh, tá hrubšia vrstva je spôsobená výstuhami, ktoré sú vlepené na dne nádrže. Ak by som ti odfotila bok akvária, kde je vlepený filter a nie výstuhy, hneď by si videl rozdiel. Ale v podstate to je jedno aj tak tam bude obklad a nebude to vidno. Susedia to snáď nevideli (zázrak, že nás nikto nevymákol, keď sme to sem niesli), to by sa ich muselo odsťahovať podstatne viacej - konkrétne 7

Ale pre ich aj môj pokojnejší spánok som bola zvýšiť poistku na škody spôsobené susedom.