Najlepší televízor

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
4
80%
2
1
20%
3
0
Nehlasovalo
4
0
Nehlasovalo
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 5

Najlepší televízor

Poslaťod ivca161 » Sob 03. Mar 2012 0:47:08

Ahojte. Dovoľte mi predstaviť vám moje akvárium. Akvárium je v rozostavanom štádiu, nikam sa nenáhlim, doteraz som na ňom pracovala tak pomenej, lebo som čakala na stolára. Ale v pondelok má prísť stolár urobiť obklad, takže potom začnem konečne ukladať kamene, dám štrk a postupne aj napustím. Už by sa mi patrilo, nádrž mám doma od 4.1.2012. Teda poviem vám, že to bola riadna makačka :muscle dotrepať domov. Všetko vybavenie mám - samozrejme okrem rýb. Kamene doma prekladám už skoro 2 mesiace, technika je u mňa už tiež nejaký ten mesiac, takisto štrk a pod. V konečnom štádiu by mali akvárium obývať cyphotilapie plus nejaký gibbiceps. Pre cyphotilapie sa chystám ku pánovi Foťkovi. Uvidíme, ako sa mi to celé podarí :) . Plán mám vypracovaný na jednotku, len tá realizácia :wasntme :sun Informácie budem postupne dopĺňať.

Názov nádrže: Najlepší televízor
Biotop nádrže: Tanganika
Rozmery nádrže (d x v x h): 200x45x60 cm
Hrúbka skla: 10 mm
Objem nádrže : 540 l
Dekorácia v nádrži: Štrk Hagen prírodný 1-2 mm, riečne kamene
Filtrácia nádrže: Filter je vlepený v nádrži, ako filtračné médium som použila zeolit. Čerpacia hlavica je Powerhead 802
Osvetlenie nádrže: V pláne sú LED pásy
Ohrievanie nádrže: Aquael 300 W
Stojan pod nádržou: 2 stojky, ktoré budú obložené drevotrieskou. Na stojkách je položená 22 mm bukasová doska.
Kryt nádrže: Bude drevotrieska, pod ňou krycie sklá
Rastliny v nádrži: Plánujem Anubiasy
Ryby v nádrži: Budú cyphotilapie, gibbiceps
Kŕmenie rýb:
Výmena vody:
Poznámka k nádrži:
Fotogaléria nádrže:
Videogaléria nádrže:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
ivca161

Images: 1
Has thanked: 5 times
Been thanked: 13 times

Reklama

Re: Najlepší televízor

Poslaťod l_laco » Sob 03. Mar 2012 7:17:44

Pekný rozmer :yes
Tie dva podstavce pod akvárkom ale nevyzerajú moc stabilne, bolo by dobré nejako ich medzi sebou spojiť. Určite by som ich dal viac na kraje a dosku pod akvárkom by som zvolil zdvojenú, predsa len bude to veľká váha a ak kov nie je pod celou plochou akvárka mohlo by sa to prehnúť a pukne sklo.
Filter by som vyplnil na vstupe hrubším molitanom na mechanickú filtráciu, potom Siporaxom na biologickú filtráciu a ako posledný by som dal jemnejší molitan len v tenkej vrstve. Zeolit by som volil len ako doplnkové médium na konci filtra.
Môžeš upresniť aké LED pásiky použiješ?
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod peca » Sob 03. Mar 2012 10:17:37

Akva naozaj pekne, uctihodne rozmery, ale ten stojan naozaj neposobi doveryhodne, ak uz nie je po celej dlzke akvarka, dal by som tie dva na kraje akvaria a do stredu by som dal spravit este jeden taky isty........... ako planujes robit pozadie ? :?:
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Pito » Sob 03. Mar 2012 11:11:35

no, to nove akva vyzera podstatne lepsie :lol: ako to stare. s tym stojanom este popracuj aby si mala istotu a pokojny spanok. nadrz je pekna a urcite bude krajsia ako program v telke, hlavne teraz pred volbami :lol:
tak uz len vsetko dokoncit a vylozit nohy. nech sa dari :hand
Obrázok užívateľa
Pito

Images: 75
Has thanked: 14 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod Lithops » Sob 03. Mar 2012 11:19:49

Nádrž má naozaj pekné rozmery a hlavne teda objem!! Až si tie tvoje fotky pozrel váš sused pod vami, myslím si, že sa už odsťahoval.... :mrgreen: Osobne by som nespal dobre.... :yawn
Obrázok užívateľa
Lithops

Has thanked: 8 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod huhu » Sob 03. Mar 2012 13:17:38

Tesim sa, kao ti to bude pokracovat.

Len k tym noham... Pokial ostanu 2, tak polohu maju OK. Len asi by som tiez kupil este jednu dosku pod aqva. Najlepsie by bolo asi spojit tie nohy, ziskala by si "podporu" pod doskou a istotu, ze ti to cele nepadne doboku.
Ak sa ti da, tak ako peca pise, daj pozvarat este jednu a budes mat istotu :)

Ale tesim sa ako budes pokracovat :) :claps:
huhu

Images: 10
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Poslaťod TomasNoga » Sob 03. Mar 2012 16:17:24

Prajem veľa šťastia nech sa darí aj rybkám :D :)
TomasNoga

Images: 0
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Poslaťod jaro » Sob 03. Mar 2012 19:43:05

ahoj,
no hodnotit sa este neda, to az ked bude zabehnute.... rozdiel oproti staremu AQ dost markantny.... :lol:

velkost slusna :yes , len neviem kto ti to lepil, zda sa mi to ako nie prilis odborna praca (ako keby bolo lepidlo-tmel dost na hrubo nanesene, ale mozno sa mylim,dufam)
tie stojany su sice sami o sebe dost silne, prenesu velku vahu :bandit , ale ja by som ich minimalne hore-pozdlzne spojil tiez jeklakmi, aby sa AQ neprehlo a nepuklo :angry a tiez by som rozmyslal nad rozlozenim velkej vahy na podlahu, celkovo je to dost riskantne nestabilne, urcite sprav aspon ten vrch stojanu, az potom napustaj....

filtraciu by som tiez dal min.7cm hrubu dosku biomolitanu TM30, porom moze byt Tvoje medium + pre mna velmi osvedcena filtracna vata fluval, ktora je fakt super.

potom daj fotky vyvoja.....
Obrázok užívateľa
jaro

Images: 24
Has thanked: 3 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod ivca161 » Sob 03. Mar 2012 23:29:14

Ďakujem všetkým za reakcie, veľmi si ich vážim. Pokúsim sa odpovedať na všetky vaše otázky, snáď žiadnu nevynechám. Filter je urobený z 2 molitanov, jeden hrubý 10 cm a druhý 8 cm, medzi nimi je zeolit. Zeolit sa mi osvedčil mám ho vo všetkých akváriách, takže zatiaľ nad zmenou neuvažujem. Samozrejme nevylučujem nejaké doplnenie, miesto tam ešte je. Nad pozadím som rozmýšľala dosť dlho a veľa, ale nakoniec som sa rozhodla nechať modrú farbu, ktorá tam už bola. LED pásy plánujem použiť smd 3528, chcela by som studenú bielu v kombinácii s modrou. Upresním po "porade" so známym - elektrikárom. Akvárium má jednu malú výhodu, nie je síce nové, ale je odskúšané :) Videla som ho napustené nejaký čas, bolo to skoro tak isto ako teraz, okrem dosky - tá tam vôbec nebola. Stojky sa nezdajú, ale sú dosť pevné, na konci majú aretačné skrutky, ktoré budem musieť ešte dobre nastaviť a akvárko pekne vyrovnať. Ale priznám sa, dokým som ich nedržala v rukách, tiež som rozmýšľala nad tým, že si dám ešte jedny zvariť. Stojky budem posúvať ešte keď príde stolár, on si tam už porobil čiarky, aby mu to sedelo s dvierkami a zároveň, aby bola dobre rozložená váha. Uvidím ako to bude vyzerať po jeho návšteve, ak by som si to predsa len rozmyslela tak stojka sa tam vždy dá ešte vložiť. Jaro na margo toho silikónu, máš dobrý postreh, tá hrubšia vrstva je spôsobená výstuhami, ktoré sú vlepené na dne nádrže. Ak by som ti odfotila bok akvária, kde je vlepený filter a nie výstuhy, hneď by si videl rozdiel. Ale v podstate to je jedno aj tak tam bude obklad a nebude to vidno. Susedia to snáď nevideli (zázrak, že nás nikto nevymákol, keď sme to sem niesli), to by sa ich muselo odsťahovať podstatne viacej - konkrétne 7 :D Ale pre ich aj môj pokojnejší spánok som bola zvýšiť poistku na škody spôsobené susedom.
ivca161

Poslaťod ivca161 » Sob 03. Mar 2012 23:39:28

Prikladám ešte fotku kameňov, povedala by som, že sú to také riečne klasiky - okrúhliaky, žula (až na nejaké 2 - 3).
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
ivca161

Ďalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 46 hostia