Tady bych snad napsal svůj názor, že kdybych si měl vybrat mezi těmito dvěma filtry, vybral bych si
EHEIM BIOPOWER. Je sice pravdou, že u tohoto filtru, pro mechanickou filtraci, slouží pouze spodní koš filtru, kde je umístěn biomolitan a je taktéž pravdou, že je tento molitan třeba vyprat minimálně jednou týdně, což se u mého akva rovná vytáhnutí celého filtru, jelikož ho mám příkrytý kameny. Ale na druhou stranu co se týče biologické filtrace, v dalších dvou koších mám biokuličky, které jsou dle mého názoru lepší pro biologickou filtraci než biomolitan, který je v případě filtru AQUABALL ve všech koších. Tyto biomolitany se dle mého názoru také hned zanesou špínou a tím pádem kvalita biologické filtrace u AQUABALU klesá. Nicméně je třeba jednou za čas také tyto biomolitany vytáhnout a vyprat.
Ale jak psal autor recenze filtr AQUABALL je pro mechanickou filtraci jednoznačně lepší, než filtr EHEIM BIOPOWER. Sám vlastním Biopower 200, kdy bych chtěl podotknout, že problém s přisáváním vzduchu u filtru Biopower není žáden. Jde jen o to aby přisávací hadička s regulátorem přisávaného vzduchu, která je od výrobce docela krátká, byla umístěna nad hladinou. Také tento filtr je v balení vybaven přídavnou rozstřikovací rampou.
Toť jen můj postřeh k výborně napsané recenzi a určitě jsem tímto nechtěl autora nějak popíchnout
jen sdělit ostatním svůj názor.