Recenzia EHEIM Aquaball 180

Recenzie výrobkov ako sú filtrácie, osvetlenie, dekorácie, pomôcky a iné od rôznych výrobcov.

Recenzia EHEIM Aquaball 180

Poslaťod Rostratus » Pia 20. Aug 2010 19:45:31

Filter ktorý som kúpil spolu s akváriom (nejaký veľmi základný interný AQUAEL) vypovedal službu, a tak som začal špekulovať nad náhradou. Mal som 98l akvárium v ktorom bolo 5ks socolofi a 5ks caeruleus. Nové akvárko bolo v nedohľadne a tak som chcel filter, ktorý zvládne aj vyšší nápor kým ryby vyrastú a dám ich do väčšieho akvária.

Napísal užívateľ Dalibor Kollár

Celý článok:
http://www.cichlidportal.sk/portal/inde ... uaball-180
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Recenzia EHEIM Aquaball 180

Poslaťod Bodis » Pia 20. Aug 2010 20:25:55

Tady bych snad napsal svůj názor, že kdybych si měl vybrat mezi těmito dvěma filtry, vybral bych si EHEIM BIOPOWER. Je sice pravdou, že u tohoto filtru, pro mechanickou filtraci, slouží pouze spodní koš filtru, kde je umístěn biomolitan a je taktéž pravdou, že je tento molitan třeba vyprat minimálně jednou týdně, což se u mého akva rovná vytáhnutí celého filtru, jelikož ho mám příkrytý kameny. Ale na druhou stranu co se týče biologické filtrace, v dalších dvou koších mám biokuličky, které jsou dle mého názoru lepší pro biologickou filtraci než biomolitan, který je v případě filtru AQUABALL ve všech koších. Tyto biomolitany se dle mého názoru také hned zanesou špínou a tím pádem kvalita biologické filtrace u AQUABALU klesá. Nicméně je třeba jednou za čas také tyto biomolitany vytáhnout a vyprat.
Ale jak psal autor recenze filtr AQUABALL je pro mechanickou filtraci jednoznačně lepší, než filtr EHEIM BIOPOWER. Sám vlastním Biopower 200, kdy bych chtěl podotknout, že problém s přisáváním vzduchu u filtru Biopower není žáden. Jde jen o to aby přisávací hadička s regulátorem přisávaného vzduchu, která je od výrobce docela krátká, byla umístěna nad hladinou. Také tento filtr je v balení vybaven přídavnou rozstřikovací rampou.

Toť jen můj postřeh k výborně napsané recenzi a určitě jsem tímto nechtěl autora nějak popíchnout :D jen sdělit ostatním svůj názor. ;)
Obrázok užívateľa
Bodis

Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod Aldebaran » Pia 20. Aug 2010 20:53:20

Pekne napísaná recenzia, zaslúžené body pre Dalibora :clap

Ja len dodám svoju osobnu skúsenosť, a síce že tie patálie s oskou budú pravdivé...Mne vydržal asi dva mesiace, potom začal strašne klepať a vrčať, nič nepomáhalo, tak som ho odložil zatiaľ (bolo mi ľúto to vyhodiť, zároveň som ale nemienil meniť osku) a kúpil hlavu Aquael Circulator a kocku molitanu.

Ak si ale odmyslím problém s oskou, čo mohla byť výrobná vada alebo aj hocičo iné (filter nebol kúpený samostatne, bol súčasťou akvasetu a v ňom bol zabalený len vo fólii, bez krabice...takže sa mohol poškodiť aj pri transporte), dovtedy fungoval výborne, bol krásne tichý aj účinný.
Obrázok užívateľa
Aldebaran
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 10
Has thanked: 6 times
Been thanked: 8 times

Poslaťod Byk1984 » Pia 20. Aug 2010 21:01:41

sakra dalsia moznost kde sa vyjadrit.Sa mi paci ako as to forum pekne rozbieha.
Recenzia na vyrobok je fakt skvela.aj ked ja osobne som zastancom skor externych filtrov
Byk1984

Images: 2
Has thanked: 7 times
Been thanked: 27 times

Poslaťod dkollar » Pia 20. Aug 2010 22:24:26

ahoj,

vdaka vsetkym za pochvalu... :blush

kolko ludi tolko chuti. klido pido davajte vsetky skusenosti, neberiem to osobne.. :-D

co sa filtra tyka, tak jediny problem bol fakt len s tym prisavanim vzduchu, kedy som musel spekulovat ktora pozicia je spravna. tym padom mi odpadla ta vyhoda ze je hlava polohovatelna, lebo musela byt v jednej polohe aby dodatocne okyslicovanie fungovalo. a to som mal nasavaciu hadicku spolahlivo nad hladinou... pamatam ze sa niekde na fore tiez niekto stazoval ze mu pri tomto filtri nefunguje prisavanie vzduchu, tak preto som to rozpytval :mrk
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod sven » Uto 28. Feb 2012 18:44:48

zdravim :mrk mam objednany filter eheim biopower 200, zajtra,pozajtra by mal prist, dufam ze bude dobre fungovat v 160l akva :) potom sem napisem dojmy z neho :hmm
sven

Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod dkollar » Uto 28. Feb 2012 19:04:49

cau,

tak to teda drzim palce, aby si bol spokojny.. :-)
Obrázok užívateľa
dkollar
Prekladateľ
Prekladateľ

Images: 3
Has thanked: 18 times
Been thanked: 9 times

Poslaťod miroslav2740 » Uto 28. Feb 2012 20:36:31

Ja mam biopower 240 a co sa tyka funkcnosti tak maximalna spokojnost. Cosa tyka udrzby tak 1x do tyzdna vyprat molitany a gulicky raz za 6tyzdnov. Ak neni zapnute vzduchovanie tak ani neviem ci filter ide alebo nie. Vzduchovanie v pohode. Ked vitahujem filter z akva natiahnem nan sacok aby spina nestiekla do akvaria a dam von filter. Jasom kupil exter.filter lebo z mechanickou filtraciou som nebol az tak spokojny,tie molitany sa rychlo zanesu. Drzim palce nak ti ten eheim dobre sluzi. ;)
miroslav2740

Been thanked: 1 time

Poslaťod sven » Str 29. Feb 2012 17:13:33

vdaka :) no zajtra by mal prist,,sa tesim jak maly na vianoce :mrgreen: no ja som tiez chcel externy,,ale nakoniec som si vybral tento vnutorny,, mozno ked kupim v lete vacsie akvarko.. kupim nejaky externy, tie gulicky su z akeho materialu? zevraj sa daju vymenit aj za take male plastove? alebo je to zbytocne? doteraz som mal v akvarku cerpaciu hlavicu atman a kocku biomolitanu asi 10x20 cm,, takze tento filter bude maly technologicky pokrok :)
sven

Been thanked: 0 time

Poslaťod miroslav2740 » Str 29. Feb 2012 20:12:48

Ja som nehal original napln lepsie ako umelina. Ja som stou naplnou maximalne spokojny. Moj nazor, nehaj original nic nemen. :wave:
miroslav2740

Been thanked: 1 time

Ďalší

Späť na Recenzie výrobkov

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia