tropheusy vsetky K.O. - viete poradit?

Diskusia o chorobách a liečbe cichlíd

Re: tropheusy vsetky K.O. - viete poradit?

Poslaťod tomato » Štv 09. Feb 2012 21:36:25

tak pani prepacte za oneskorenu odpoved ale bol som mimo.
co sa tyka ryb, akva sice bezalo "tri tyzdne" ale:
akva je 250 litrov, 180 litrov bolo z ich vlastne vody zabehnutej,zvysok doliata odstata voda. takisto biomolitan riadne zabehnuty v akva s tropheusmi ktore su uplne v pohode,sice oprany ale v zabehnutej vode napisal som hned na zaciatku ze vsetko bolo ok. podotykam ryby nemali ZIADNE znamky choroby presedel som prinich dost aby som si to vsimol
niesu to moje prve ryby ak sa tu sudi uroven chovatelstva podla poctu prispevkov alebo neviem coho.
tie ryby boli v super stave zive vsetko v pohode a jedneho dna bum. preto netusim co bol problem,urcite by som sa nepytal niekoho co mohol byt problem na fore ked by som nedodrzal vsetky zasady.
co sa tyka prudu to by byt mohlo, skusim to otestovat

a pre pana KAHO... skus si premysliet co nabuduce napises, lebo citat si s prepacenim take koko**ny ako genocida atd.. si normalny inak? ja teda vacsinou k ludom pristupujem slusne a s respektom ale ty asi o tom nic nepoznas, tak next time prosim bud k teme alebo sa nato vyser. btw asi netrpim nejakou uchylacinou typu zabijania krasnych ryb, ked sa ich snazim odchovavat...

tot vsjo...
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Reklama

Poslaťod kaho » Štv 09. Feb 2012 21:45:27

..Uz som to tu raz spomenul.."nechal som sa uniest",Tak este raz sa ospravednujem,nechal som sa uniest...
kaho

Images: 0
Has thanked: 2 times
Been thanked: 10 times

Poslaťod tomato » Štv 09. Feb 2012 22:06:25

pohoda beriem.
ja som aj premyslal ci to tu dam na forum, lebo som ocakaval vela odpovedi typu nezabehnuty filter atd. a viem ze to problem nebol
ale prave preto som to tu dal lebo ma zaujma ze co to mohlo byt kedze ja to nechapem, akurat zaujmave je ze posledny krat ked som ich krmil tak som im uz dosypal posledne krmivo z plechovky ale to s tym asi nic nebude mat... takze neviem a dost ma to vcera odpisalo... :cry
Obrázok užívateľa
tomato
Moderátor
Moderátor

Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Poslaťod Rostratus » Štv 09. Feb 2012 23:19:06

Prvé čo ma napadlo, keď si mi tú fotku ukazoval bolo buď udusením - málo kyslíka - to si mi vyvrátil silným odvzdušňovaním, alebo otravou. Čo ma ešte napadlo ako ďalšia príčina úmrtia je, že ti mohol zblbnúť ohrievač a akvárko ti prehrialo na vysokú teplotu a tým si o ne prišiel. Tým pádom ti nepomohlo ani silné okysličovanie a ani zabehnutá voda. To je môj názor. Tomato osobne ťa poznám a viem, že základné veci dodržuješ a dokonca aj Tropheusov odchovávaš, takže tu by som hľadal príčinu skôr v "neštandartných" situáciach, ktoré mohli nastať. Je na škodu, že si nezmeral vodu hneď ako si na to prišiel. Na druhej strane neviem či by to neako neovplyvnilo namerané hodnoty, keď tie ryby boli neakú dobu vo vode K.O.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod veverka » Pia 10. Feb 2012 0:12:58

napisala som do tejto temy prispevok a preco tu nieje?
veverka

Poslaťod Matej » Pia 10. Feb 2012 0:19:56

veverka píše:napisala som do tejto temy prispevok a preco tu nieje?

Ahoj, je to v inej teme, stranka sa presuva na novy server, nejaku dobu to trva a podla toho ake pripojenie pouzivas moze sa stat ze si este pisala prispevok na stary server a teraz uz vidis stranku z toho noveho. Toto sa bohuzial inak spravit neda a par prispevkov sa strati. Jedine porovnavat databazy a presuvat udaje ale to je zbytocna komplikacia.
Matej
Sponzor Cichlidportal.sk
Sponzor Cichlidportal.sk

Images: 3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 56 times

Poslaťod jusko » Pia 10. Feb 2012 7:05:41

Je mi ľúto, čo sa Ti prihodilo.
Kaho: Tomato bol nedávno u mňa kupovať Tropheus Kirizy - zoznámili sme sa a podľa rozhovoru rozumie chovu cichlíd na slušnej úrovni.
Asi to s Tebou nebude všetko košér, aj mne si nedávno bezdôvodne dal :ne , a potom si sa ospravedlňoval, že si sa pomýlil.
Skús najprv dvakrát porozmýšlať, čo napíšeš.
Aj mne sa pred pár rokmi stalo, že mi odišiel v chovni ohrievač a uvaril som 18 ks dvojročných Tropheus Kasakalawe. A viem teda, čo asi Tomato prežíva.
Odvtedy vykurujem chovňu centrálne a hlavne pri drahých rybách nemám ohrievače - aj keby bol svetovej značky.
Obrázok užívateľa
jusko

Images: 0
Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod veverka » Pia 10. Feb 2012 7:35:27

Matej píše:

Ahoj, je to v inej teme, stranka sa presuva na novy server, nejaku dobu to trva a podla toho ake pripojenie pouzivas moze sa stat ze si este pisala prispevok na stary server a teraz uz vidis stranku z toho noveho. Toto sa bohuzial inak spravit neda a par prispevkov sa strati. Jedine porovnavat databazy a presuvat udaje ale to je zbytocna komplikacia.

Nikde nieje moj prispevok vydiet to uz podla bodou a tym padom tu nebudem prispievat.
veverka

Poslaťod kofola » Pia 10. Feb 2012 7:41:54

veverka mas precitane toto?:

Admin píše:Vážení návštevníci portálu,

oznamujem vám, že v najbližších dňoch sa celý portál presunie na nový hosting. Vzhľadom na predošlé problémy s portálom, ale aj občasné výpadky portálu, ktoré boli spôsobené preťažovaním serveru ( väčšou návštevnosťou portálu a pod.) som sa rozhodol zmeniť hosting a celé hosťovanie. Za pár dní už nebudeme bežať na klasickom hostingu, ale prejdeme na virtuálny server. Ktorí nevedia čo je virtuálny server v skratke: virtuálny server je služba určená pre klientov, ktorým bežný webhosting neposťačuje alebo potrebujú individuálnu konfiguráciu. Zmena prebehne v najbližších dňoch. Ak sa mi podarí včas vás budem informovať.

Verím, že aj toto napomôže k lepšiemu fungovaniu celého portálu a vyhneme sa predošlým problémom.

Matej píše:Priatelia - skuste nepisat ziadne prispevky tak do zajtra do rana, do nejakej 10ej hodiny. Moze sa stat ze nieco zostane na starom hoste a potom to bude chybat na tom novom. Uplne bez straty je problem to preniest :)

link:
viewtopic.php?f=28&t=2478
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod bobo242 » Pia 10. Feb 2012 8:02:32

veverka píše:
Matej píše:

Nikde nieje moj prispevok vydiet to uz podla bodou a tym padom tu nebudem prispievat.

veverka, nehysterci. mne sa stalo presne to iste, moj prispevok (dokonca som v nom s tebou suhlasil :mrk ) zo vcera rana tu nie je. az potom som si precital upozornenie od admina a mateja. nie je to cenzura, ale technicka komplikacia, takzie nie je dovod takto reagovat.
Obrázok užívateľa
bobo242

Images: 49
Has thanked: 3 times
Been thanked: 26 times

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zdravie, choroby a liečba cichlíd

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia