Dobre chalani podarilo sa my zohnať akva 250l. Kryt s 2 neónmi (cisto biele svetlo) Filter Tetratec ex 600. Ohriervač 250w a pravdaze pumpa na vzduch.
Zatial som to len predpripravil dole kremičitý piesok zalesnil som to tvrdolistými rastlinami (ešte aj pribudnú) a k jednému rohu som naukladal kamene až po vrch sú naukladané tak aby tam bolo co najviac jaskýň . Je to zatial v zábehu žiadné ryby som nekupoval mam len tu jednu co som aj mal ale ta je v tom druhom akva.
Moja otázka na vás je koľko a akých rýb tam dať najradšej by som dával Metriaclimy keďže jednu už mam. Rozmýšľal som že dokúpim zebra red red ešte zopár kusov a 5 kusov tich modro ciernych v obchode sa volaju kingsizei.
Lenže tu narážam na problém že kingsizei je pseudotropheus sp. a v tom istom obchode som kupoval aj moju metraclimu a tvrdia tam ze to je tiez pseudotropheus zebra red red ( lenze taka ryba nieje) . Ďalšia vec ma udivuje že kingsizej v tom obchode presne telom pripomína moju metriaclimu. Jak jej kopia len v iných farbách. Podla mňa je to Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Luwino Reef)
- Kód: Vybrať všetko
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=2289
.
No mimo problematiky koľko ks ryb môžem dať do takého akva aby sa citili dobre. Chcem tam dat aj 3 ks prísavníka s tymi výrastkamy na hlave. Myslim že sa vola Prísavník škvrnitý - Ancistrus cirrhosus.
Ešte otázočka na záver: Kraba by sa tam dalo dať ?
som ho uvidel v obchode jak sedí na skale sa my to strašne zapáčilo.
Zatial to vyzerá takto:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.