Akvarko pre zachranenu rybu

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Re: Akvarko pre zachranenu rybu

Poslaťod Nawi » Štv 29. Dec 2011 19:20:50

len ho prosim neukamenujte :) tu je este jeden extrem:
Kód: Vybrať všetko
http://zvierata.bazos.sk/inzerat/12221613/komplet-zariadenie.php
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Images: 0
Has thanked: 14 times
Been thanked: 40 times

Reklama

Poslaťod msms0904 » Uto 31. Jan 2012 19:23:02

Dobre chalani podarilo sa my zohnať akva 250l. Kryt s 2 neónmi (cisto biele svetlo) Filter Tetratec ex 600. Ohriervač 250w a pravdaze pumpa na vzduch.

Zatial som to len predpripravil dole kremičitý piesok zalesnil som to tvrdolistými rastlinami (ešte aj pribudnú) a k jednému rohu som naukladal kamene až po vrch sú naukladané tak aby tam bolo co najviac jaskýň . Je to zatial v zábehu žiadné ryby som nekupoval mam len tu jednu co som aj mal ale ta je v tom druhom akva.

Moja otázka na vás je koľko a akých rýb tam dať najradšej by som dával Metriaclimy keďže jednu už mam. Rozmýšľal som že dokúpim zebra red red ešte zopár kusov a 5 kusov tich modro ciernych v obchode sa volaju kingsizei.

Lenže tu narážam na problém že kingsizei je pseudotropheus sp. a v tom istom obchode som kupoval aj moju metraclimu a tvrdia tam ze to je tiez pseudotropheus zebra red red ( lenze taka ryba nieje) . Ďalšia vec ma udivuje že kingsizej v tom obchode presne telom pripomína moju metriaclimu. Jak jej kopia len v iných farbách. Podla mňa je to Metriaclima sp. "Zebra Chilumba" (Luwino Reef)
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=2289
.

No mimo problematiky koľko ks ryb môžem dať do takého akva aby sa citili dobre. Chcem tam dat aj 3 ks prísavníka s tymi výrastkamy na hlave. Myslim že sa vola Prísavník škvrnitý - Ancistrus cirrhosus.

Ešte otázočka na záver: Kraba by sa tam dalo dať ? :-) som ho uvidel v obchode jak sedí na skale sa my to strašne zapáčilo. :mrgreen:

Zatial to vyzerá takto:
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
msms0904

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod kofola » Uto 31. Jan 2012 19:46:08

S tym popisom je to tak, ze ryby este stale nie su jednotne zaradene a nazvy sa casto menia. Je to dost zlozita problematika - v skratke = pri tejto rybe sa mozes stretnut s oznacenim metriaclima, pseudotropheus ale aj maylandia. Je to stale ta ista ryba. Rovnaky problem je napr. aj u lombardoi a aj dalsich.
Co s akvarka tyka, tak mam trochu obavy aby tie skaly nepopadali a nepraskli sklo. Naukladal si ich tam fakt hodne. Predpokladam, ze technika (ohrievac, teplomer...) je viditelna len docasne a este ju zamaskujes.
Co do poctu ryb, to zavisi vsetko od druhov, ktore by si chcel. Ryby maju rozne velkosti, agresivitu, skupinove poziadavky atd. Ak tam chces napr. cisto len zebry, tak by tam mohlo ist 17-20 ryb. V pripade ze tam pojdu prisavnici, tak o par kusov menej.
Obrázok užívateľa
kofola

Images: 3
Has thanked: 13 times
Been thanked: 68 times

Poslaťod Peter304 » Uto 31. Jan 2012 19:52:47

pseudotropheus zebra red red je vlastne Metriaclima estherae red -red a kingsizei nie je pseudotropheus ale Cynotilapia kúp si ryby u ludí čo vedia čo predávajú
Obrázok užívateľa
Peter304

Images: 9
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Poslaťod Nawi » Uto 31. Jan 2012 20:37:02

Peter304 píše:pseudotropheus zebra red red je vlastne Metriaclima estherae red -red a kingsizei nie je pseudotropheus ale Cynotilapia kúp si ryby u ludí čo vedia čo predávajú

suhlasim ;) :yes
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod msms0904 » Uto 31. Jan 2012 20:38:14

Tie skaly by každopádne padnúť nemali. Jedine tie ploche bridlice hnedej farby môžu padnúť ale tie nemajú váhu. Technyka ja skovaná za tými skalami teda sanie filtru a ohrievac ten co je na fotke som len vybral od korytnačky aby pomohol vyhriať na prví krát vodu a bol som lenivý dávať ho späť :D

Tak teda tam kupim 16 ryb + tí prísavnici. Mam tam už aj tie vršovky ale keď som sa na ne pítal v akvaristyke kukal na mna ci som nespadol na hlavu lebo že to je čierny pasažier ktorého majú v každom akva a že sa ho nedá zbavyť.

Este otazocka o tom krabovi si co myslite môže isť k tým rybám? V akvaristyke mal cca 7 cm aj s nohami.

Tá kingsizei môže byt aj metriaclima
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=894
aspoň teda podla tejto stránky teraz som to tam našiel.
msms0904

Poslaťod Nawi » Str 01. Feb 2012 18:41:08

ja by som na tvojom mieste ubral z tych kamenou,menej kamenou viac miesta pre ryby ;)
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod Nawi » Str 01. Feb 2012 18:42:21

ano je to no uz po novom su to cynotilapia pulpican
Obrázok užívateľa
Nawi
Tanganyika fan
Tanganyika fan

Poslaťod jusko » Str 01. Feb 2012 20:18:49

pigeon píše:
Peter304 píše:pseudotropheus zebra red red je vlastne Metriaclima estherae red -red a kingsizei nie je pseudotropheus ale Cynotilapia kúp si ryby u ludí čo vedia čo predávajú

suhlasim ;) :yes

S týmí názvami je to zložité.
Ja keď som ich kedysi dávno choval, tak to bola Pseudotropheus zebra kingsizei.
Minulý rok som ich kupoval od killta ako Cynotilapia pulpican a už som počul, že to bude Metriaclima - je v tom bordel, ale kto sa pohybuje v chove afrických cichlíd dlhšie, tak už akotakú orientáciu má.
Pre nováčikov je to totálny bordel v názvosloví.
Obrázok užívateľa
jusko

Has thanked: 15 times
Been thanked: 29 times

Poslaťod msms0904 » Str 01. Feb 2012 23:16:43

Dobre chalani ale teraz k povodnej otazke.

Co ten KRAB može to ist k tim rybam neublizia mu alebo on im?
msms0904

PredchádzajúciĎalší

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 48 hostia