Dnes sa veci zas pohli o kus ďalej .... dorazilo akvárko :
P1060846.jpg
P1060847.jpg
P1060849.jpg
Ako som sľúbil v úvode o tom komu som zadal zlepenie napíšem až keď akvárko dorazí domov.
Takže na odporúčania tu z fóra ale aj z iného fóra som zlepenie zveril p. Haluškovi z Púchova. Najskôr som mu zaslal mail s rozmermi akvárka a uvedením mesta v ktorom bývam s tým, aby mi poslal cenovú ponuku + cenu za dopravu. Cena bola veľmi priaznivá - 223,- eur + 20,- eur za dopravu, nakoľko do Bojníc nemal v tomto čase cestu a vodič musel zachádzať, ale myslím si že 20,- pri celkovom rozpočte nie je nič podstatné. Hlavne ak zoberiem do úvahy že mi to vodič pomohol doniesť až priamo na stojan ... vrelá vďaka. Deň pred dodaním akvárka, teda včera mi p. Haluška volal, oznámil mi že dnes príde akvárko a že ma vodič bude ešte cca. hodinu pred príchodom kontaktovať telefonicky aby som bol doma. Všetko prebehlo tak ako povedal. Vodič mi zavolal, dohodli sme sa kedy asi príde, prišiel presne, akvárko sme vyložili, zaplatil som, poďakoval a hotovo... rýchle, jednoduché, spoľahlivé... Skutočne môžem p. Halušku a jeho firmu len pochváliť, ako za robotu, tak aj za odpovedanie na moje otázky cez mailovú komunikáciu prípadne telefonáty. Celá doba od objednania po dodanie trvala presne 8 dní ...čo považujem za naozaj veľmi rýchle dodanie.
Takže ...najskôr som plánoval akvárko 200*50*50 no potom som šírku zväčšil o 5cm ..nakoľko som mal miesto na stojane, tak prečo to nevyužiť. Akvá tým narástlo o 50l na hrubý objem 550l čo ma celkom teší. Aj keď viem že to nie je nič moc v porovnaní s podaktorými "akvaristami" - bazénistami
Akva je zlepené z 10mm skla, po obvode na celom dne sú výstuhy a vo všetkých rohoch je nalepený pásik skla ako zvislá výstuha.
P1060850.jpg
Čierny silikón pôsobý veľmi pekne, práca je čistá, všetky spoje sú pekne hladké. Samozrejme bude treba akva ešte opláchnuť, možno niektoré detaily očistiť acetónom ale inak je veľmi precízne urobené. Na odporúčanie p. Halušku akvárko nechám ešte 7 dní stáť bez napúšťania a za ten čas ho len očistím, opláchnem a vyriešim niektoré detaily ako je obloženie polystyrénom a pozadie...
Ako som už minule písal, mám v pláne akvárko zo zadu a z bokov obložiť polystyrénom. Zároveň som ho natrel na čierno a plánujem ... plánoval som ho použiť ako pozadie. No medzi tým sa veci trochu zmenili a pozadie bude predsa len vnútorné ... ale o tom zas až potom keď ho budem mať doma.
Dnes som si kúpil kus samolepiacej tapety aby som ňou oblepil bočné polystyrény z vonkajšej strany aby sa čo možno najviac podobali drevenému obkladu stojana pod akvárkom.
Takže boky budú z vnútornej strany pohľadu z akvárka čierne a z vonkajšej strany budú mať farbu ako drevotrieska. Možno sa to bude zdať niekomu ako zbytočné, pretože aj tak sa na akvárko nedá pozerať z boku, ale mne to prišlo ako celkom dobrý nápad ako ten polystyrén zamaskovať...
P1060852.jpg
P1060853.jpg
hotovo....
P1060854.jpg
No a takto nejako by to vyzeralo pri čelnom pohľade ak by pozadie bolo čierne ..ale nebude
P1060855.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.