l_lacova 500-ka

Prezentácie nárží návštevníkov portálu

Ako sa vám páči táto nádrž? ( hlasujte ako v škole)

1
29
94%
2
1
3%
3
0
Nehlasovalo
4
1
3%
5
0
Nehlasovalo

Celkom hlasov : 31

Re: l_lacova 500-ka

Poslaťod l_laco » Ned 29. Jan 2012 16:09:19

:yes
máš pravdu, zašprajcovať určite nejako pôjde ;)
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Reklama

Poslaťod Walcott » Ned 29. Jan 2012 19:53:42

Myslím že aj s 5cm hrubého polystyrénu sa dá urobiť 3D pozadie, jasné nebudú v ňom skrýše pre ryby ale a v takejto malej hrúbke sa dajú narobiť pekné tvary, ale pravda je že aj tak to ubere trochu z objemu, inak pekne pokračuješ :yes
Obrázok užívateľa
Walcott

Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Poslaťod Rasto_2001 » Ned 29. Jan 2012 22:53:56

l_laco píše:Veru, tiež sa bojím že to nebude mať konca ... ;)

Nie som si však istý či takéto zloženie médií zostane na furt. :(
Totižto ... po zapojení filtra pod akvárkom som zistil, že nie je až taký tichý ako bol v pivnici. Filter bol hlučnejší a tak som vyskúšal vybrať všetky koše a pustiť ho len na prázdno ... znovu šiel úplne ticho. Takže z toho usudzujem, že čím väčší odpor musí čerpadlo prekonať tým je hlučnejší ... istú časť hluku môže spôsobovať aj vzduch ktorý sa stále drží v nových molitanoch, pretože počuť akési člupkanie, takže počkám pár dní a uvidím čo sa bude diať. Pokiaľ sa to nezlepší nahradím najspodnejšiu vrstvu molitanu keramickými valčekmi.

nazdar
keď že sme kúpili ten istý filter a v rovnakom čase môžeme porovnávať :-D
môj filter po nainštalovaní a zapojení a po vytlačení všetkého voľného vzduchu pracuje úplne potichu ani ho nepočujem či ide :-D
ja som s médiami nerobil nič, nechal som ich tak ako boli pribalené (akurát rozmýšľam že po zabehnutí tam na týždeň pridám vatu - uvidím čo to spraví)
Občas aj ja počujem nejaké klapkanie - preto že to nie je pravidelné a objaví sa to len občas tak si myslím že sú to náplne najskôr tie guličky ktoré víri voda vo filtri - ale ako som povedal filter je veľmi tichý ani ho nepočuť.
Tak nech sa darí :yes
Rasto_2001

Has thanked: 3 times

Poslaťod nimho » Ned 29. Jan 2012 22:58:05

Ja som tiez nechcel uberat priestor, takze som robil s 5cm hrubym polystyrenom. Nevyzera to najhorsie, keby to robim teraz druhykrat tak urcite viacej by som sa s tym vyhral. Pre predstavu supnem sem aj foto, sak posudis sam...
Ale da sa aj s 5cm vykuzlit pekne pozadie. len tolko...
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
nimho

Been thanked: 2 times

Poslaťod peca » Pon 30. Jan 2012 19:20:21

Laci čau, to som ja Peter. Viem neozval som sa ani nepamätám, v robote to bohužiaľ už nejde, nemám absolutne čas, tak to budem skúšať aspoň z domu. Aj na tomto portale som nebol skoro rok, čo ma dosť serie, lebo je tu veľa dobrých tém, napr. ako táto tvoja. Od začiatku až do konca som "hltal" kazde slovo a kazdu fotku, co si tam pridal a zaspominal som si na stare dobre casy. To akvarko sa ti rysuje perfektne. Som zvedavy na konecne fotky. Zatial sa maj. A nech sa ti dari..........
Obrázok užívateľa
peca

Images: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times

Poslaťod l_laco » Str 01. Feb 2012 20:50:18

Dnes sa veci zas pohli o kus ďalej .... dorazilo akvárko :

P1060846.jpg

P1060847.jpg

P1060849.jpg

Ako som sľúbil v úvode o tom komu som zadal zlepenie napíšem až keď akvárko dorazí domov.
Takže na odporúčania tu z fóra ale aj z iného fóra som zlepenie zveril p. Haluškovi z Púchova. Najskôr som mu zaslal mail s rozmermi akvárka a uvedením mesta v ktorom bývam s tým, aby mi poslal cenovú ponuku + cenu za dopravu. Cena bola veľmi priaznivá - 223,- eur + 20,- eur za dopravu, nakoľko do Bojníc nemal v tomto čase cestu a vodič musel zachádzať, ale myslím si že 20,- pri celkovom rozpočte nie je nič podstatné. Hlavne ak zoberiem do úvahy že mi to vodič pomohol doniesť až priamo na stojan ... vrelá vďaka. Deň pred dodaním akvárka, teda včera mi p. Haluška volal, oznámil mi že dnes príde akvárko a že ma vodič bude ešte cca. hodinu pred príchodom kontaktovať telefonicky aby som bol doma. Všetko prebehlo tak ako povedal. Vodič mi zavolal, dohodli sme sa kedy asi príde, prišiel presne, akvárko sme vyložili, zaplatil som, poďakoval a hotovo... rýchle, jednoduché, spoľahlivé... Skutočne môžem p. Halušku a jeho firmu len pochváliť, ako za robotu, tak aj za odpovedanie na moje otázky cez mailovú komunikáciu prípadne telefonáty. Celá doba od objednania po dodanie trvala presne 8 dní ...čo považujem za naozaj veľmi rýchle dodanie.
Takže ...najskôr som plánoval akvárko 200*50*50 no potom som šírku zväčšil o 5cm ..nakoľko som mal miesto na stojane, tak prečo to nevyužiť. Akvá tým narástlo o 50l na hrubý objem 550l čo ma celkom teší. Aj keď viem že to nie je nič moc v porovnaní s podaktorými "akvaristami" - bazénistami ;) Akva je zlepené z 10mm skla, po obvode na celom dne sú výstuhy a vo všetkých rohoch je nalepený pásik skla ako zvislá výstuha.
P1060850.jpg

Čierny silikón pôsobý veľmi pekne, práca je čistá, všetky spoje sú pekne hladké. Samozrejme bude treba akva ešte opláchnuť, možno niektoré detaily očistiť acetónom ale inak je veľmi precízne urobené. Na odporúčanie p. Halušku akvárko nechám ešte 7 dní stáť bez napúšťania a za ten čas ho len očistím, opláchnem a vyriešim niektoré detaily ako je obloženie polystyrénom a pozadie...

Ako som už minule písal, mám v pláne akvárko zo zadu a z bokov obložiť polystyrénom. Zároveň som ho natrel na čierno a plánujem ... plánoval som ho použiť ako pozadie. No medzi tým sa veci trochu zmenili a pozadie bude predsa len vnútorné ... ale o tom zas až potom keď ho budem mať doma.
Dnes som si kúpil kus samolepiacej tapety aby som ňou oblepil bočné polystyrény z vonkajšej strany aby sa čo možno najviac podobali drevenému obkladu stojana pod akvárkom.
Takže boky budú z vnútornej strany pohľadu z akvárka čierne a z vonkajšej strany budú mať farbu ako drevotrieska. Možno sa to bude zdať niekomu ako zbytočné, pretože aj tak sa na akvárko nedá pozerať z boku, ale mne to prišlo ako celkom dobrý nápad ako ten polystyrén zamaskovať...
P1060852.jpg

P1060853.jpg

hotovo....
P1060854.jpg

No a takto nejako by to vyzeralo pri čelnom pohľade ak by pozadie bolo čierne ..ale nebude :lol:
P1060855.jpg
Nemáte oprávnenie prezerať súbory priložené v tomto príspevku.
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod terrible » Str 01. Feb 2012 21:06:19

Zaujímavý autoportrét! :D
Obrázok užívateľa
terrible

Has thanked: 6 times
Been thanked: 14 times

Poslaťod Belial » Str 01. Feb 2012 21:27:52

Tak sa ti to pekne kompletizuje.... :claps:
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod l_laco » Štv 02. Feb 2012 6:50:55

Belial píše:Tak sa ti to pekne kompletizuje.... :claps:

No ... asi tak pred mesiacom som si povedal že v januári pozváram stojan. Na február som mal naplánované jeho obloženie drevotrieskou a akvárko som chcel kupovať až v marci ... keď prídu peniaze zo sporenia :angel Sakra ten čas tak letííííííí ....
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Walcott » Štv 02. Feb 2012 10:10:47

Niečo podobné sa mi zdá si mi písal aj do správy že na to máš celý rok, a ja som ti odpísal že by som to nevydržal a "zbúchal" to za dva mesiace, vidím že moje slova sa naplnaju :D
Obrázok užívateľa
Walcott

PredchádzajúciĎalší

Späť na Vaše nádrže

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 39 hostia