terrible píše:Keby si bol bližšie tak by som ti vedel požičať dva čisté 50 l kanistre, ale pre tú vzdialenosť sa to asi neoplatí.
veru neoplatí, ale už mám niečo vybavené ako som písal vyššie ... 4x 50l ...
terrible píše:Keby si bol bližšie tak by som ti vedel požičať dva čisté 50 l kanistre, ale pre tú vzdialenosť sa to asi neoplatí.
l_laco píše:Dnes som odstránil z akvárka dva pomerne veľké kamene.
Mal som podozrenie že sú to vápence, čo sa aj testom s octom potvrdilo. Neviem či v akvárku nejako škodili alebo nie ... tvrdosť vody som nemeral, ani iné parametre, no keďže pridávam pre rastliny CO2 určite tam nerobili dobrotu.
Stále sa zamýšľam nad tým, ako premiestnim 250-ku do inej izby tak, aby som v bio-systéme narobil čo najmenej škody? Moja budúca 500-ka by totiž mala stáť práve na mieste kde je teraz 250-ka.
Kupovať nejaký sud na vodu s objemom 200l je blbosť ... nie je taký lacný. Jeden síce na záhrade mám ale predstava toho že by som ho mal vydrhnúť je desná ... už X rokov sa s ním nehýbalo, na dne je usadený nejaký kal ... neviem či by voda z neho aj po dôkladnom umytí bola ešte života schopná.... No a nemám ani vhodné čerpadlo ktorým by som potom všetkú tú vodu prečerpal o poschodie vyššie ... takže ostáva len ručné nosenie vo vedrách Je mi jasné že z nej budem musieť vybrať aj takmer všetok štrk, pretože po schodoch kde sa zmestíme len dvaja vedľa seba ju s 50 kg štrku nevynesieme ...
Má niekto nejaký nápad ako presťahovať akvárko tak, aby povedzme o nejaký deň či dva zas normálne fungovalo?
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia