Vonkajsi filter od Aquael Uni Max Plus 700........

Diskusia o nádržiach, filtrácii, osvetlení a celkovom zariaďovaní nádrže s cichlidami

Vonkajsi filter od Aquael Uni Max Plus 700........

Poslaťod Rostratus » Sob 29. Aug 2009 7:34:29

( táto téma bola presunutá zo starého fóra)

romco

chcel by som vediet aky mate nazor na tento zaujimavy vyrobok......vykon,hlucnost,pouzitie Uv lampy a jej funkcnost,original naplne...atd vsetko co mozete napisat o tomto filtry......
ja skopirujem len strucny popis...
Uni Max Professional 700
Popis: Vnější fitr s UV sterilizérem. Výkon: 1700 l / h.
Detail: Vhodný pro akvária o objemu od 500 do 700 l. Filtr s velkým objedmem k redukci větších i menších nečistot a UV sterilizérem pro redukci bakterií a řas. Má 5 samostatných košů (o objemu 5 x 3 l) na filtrační média s jednoduchým mechanismem pro vyndávání a čištění, samostatný ventil ke snadnému připojení a odpojení hadic.
Technická data: výkon 1700 l / h, UV 11W. příkon: 38W výkon čerp. 1700l/h max.výkon: 2250l/h pro akvária do: 700l kapacita filtr. médií 5x3l rozměry (d/š/v) 34x34x54cm

romco

tu je neaka recenzia+ podrobne foto
Kód: Vybrať všetko
http://www.akwarium.net.pl/port/modules/smartsection/item.php?itemid=9&page=0

Administrátor

Osobne ho nemám ale z počutia viem, že sú kvalitné a tiché. Aj keď možno bude niekto namietať, že zn. Aquael nieje dobrá, ja som toho názoru, že sa kľudne kvalitov vyrovná napr. Eheimu a pri tom ho kúpite podstatne lacnejšie, lebo neplatíte za značku.

stiff

Mam 7 ks ex filtrov od aquaelu, z toho 3 su 700+. Z hladiska pomeru cena/kvalita/vykon je tento ex. filter urcite to najlepsie, co dnes na trhu je. Co sa tyka kvality - do teraz som nemal ziadnu poruchu. Tot moj nazor

romco

ahoj stiff:pouzivas aj Uv lampu?mas ju zapnutu stale?

stiff

samozrejme, ze pouzivam uv, ale nie stale, hoci poznam ludi, ktorim frci stale... Moje ryby su agresivne a pri prerybnenom akva sa casto napadaju. Ale su ludia, ktori maju tak isto tieto ryby a uv nepouzivaju vobec, alebo len minimalne.. Kazdopadne je dobre ju mat pripravenu a v pripade potreby ju len zapnut a hotovo.

romco

aj ja mam podobny nazor na to ked sa da kupit taky filter tak preco nie........a co naplne si nechal origos alebo si menil??aky myslis ze ma realny prietok ked je naplneny...

stiff

Naplne treba pred spustenim dobre preprat pod cistou, lebo ti to potom zakali vodu. A tak isto aj molitany - vl. skusenost. Naplne, ktore su pri filtri su v poriadku, teda mozes ich bez problemov pouzit. Ja som akurat neskor vymenil bioballsy za siporax, nepoznam totiz presny zmysel tych bioballs (resp. si myslim, ze je to blud...- ale mysliet je ho... vediet)

stiff

A realny prietok je priamoumerne zavisly od dlzky hadic z filtra do akva, tj. od vytlaku. Pri normalnej dlzke 120-130 cm je prietok odhadom 1500 - 1700l. Treba povedat, ze ten filter ma 2 motory, takze ten prietok je staly, tj. aj po zaneseni... Samozrejme nie pri upchati filtra masou detritu, podstivo zbieranou pol roka!

romco

ja som uvazoval ze by som dal ale do dvoch kosov Eheim Substrát Pro alebo ten siporax..este neviem....

romco

tak potom by mal stacit na moje akva co chcem robit 180x60x60...ked pocitam pozadie plus dekoracie tak mozno neakych 500 mozno 550L cistej vody by mal zvladnut,ale asi ho poistim do rohu cerpadlom a biomolitanom...keby sa nieco stalo nech je neaka rezerva....

stiff

No ja ho mam na 630 l akva doma (v izbe kde spim) a nepotrebujem k tomu viac nic. Ked dobre nastavis tu rozstrekovaciu rampu, tak to vyborne prevzdusnuje, ale vobec nesumi ako u bubliniek... Filter nepocujem vobec, iba ak pridem k nemu na 30 cm... cistim ho raz za dva-tri mesiace podla toho kolko a ake velke cichlidy tam mam...

romco

aha..tak potom pouzivas aj tu rampu,to som sa ta chcel spytat....inak mam doma vzduchovaci motorcek eheim na dve hadicky 2x100 L/H tak rozmyslam ze by som ho pouzil.....ale to sumenie si myslel prave pri tychto motorcekoch ze??

stiff

Ano pri vduch. motorcekoch a cerp. hlavach to sumi a pri tom by som nemohol spat... Ta rampa je super vec pretoze iba ceri hladinu a tym padom sa vo vode lepsie rozpusta kyslik. Ked to mas cca 5mm pod hladinou a rampu natocis pod jemnym uhlom na hladinu, tak to vobec nebudes pocut, ale ryby budu mat dost kysliku.

romco

a na nasavanie si pouzil tie nasavacie kose co su v baleni....ako mas dane hadice dve co nasavaju na jednej strane a dve privodne na druhej strane,alebo jednu a jednu.....ako dlho ho vlastne pouzivas ten co mas najdlhsie...ziadne netesnosti??

stiff

pouzivam komplet, ktory dodavaju s filtrom. Je to o.k., nad tym ani nespekuluj, iba si zkomplikujes zivot. Hadice mam rozdelene do rohov akva vzdy 1 nasavanie a 1 vypust. Su nastavene tak aby vytvarali akesi kolovanie vody v akva. To ma za nasledok to, ze sa mi detrit usadza vo vacsej miere na jednom a tom istom mieste v akva, odkial ho potom pohodlne odkalim, ked je treba. Samozrejme na jednom vypuste je rozstrekovacia rampa...Co sa tyka tesnosti - ako som uz napisal - nemal som ziadny problem ani u jedneho ks.

romco

a odkial si kupoval??ak to nie je tajne.....
ak ma este nieco napadne urcite sem napsiem....aby si poradil popripade aj niekto druhy kto ho pouziva.....

stiff

Ja som ich vsetky kupoval v Aqua exotic Kapusany pri Presove - To je velkosklad. Cenu ti uz nepoviem, ale nieco okolo 6000 sk.Tam ale potrebujes zivnost... Neviem ci este niekto ma tieto filtre, lebo vo vseobecnosti sa na Slovensku propaguju hlavne drahe nemecke znacky...

romco

to bolo tento rok alebo davnejsie??inak super cena ak su to tie pluska zo zabudovanou Uvc-lampou...ja som nasiel najlacnejsi 240eur...

stiff

No bolo to uz davnejsie, este za skk asi rok a pol dozadu, mozno viac. Cena bola tak nejak podobna ako uvadzas, ale ja som bral 3 naraz a este nejake veci k tomu, tak mi dali zlavu cca 1000 sk na kus... Sak som si ju aj vydupal :-) Vsetky mali aj uv. Mozno by som skusil Polsko. Tam to vyrabaju a viem, ze je to tam lacnejsie...Nepamatam si tie stranky, skus pogooglit. Mne spravili vtedy dobru cenu v Presove, tak som to uz neriesil. Aj nejaki Cesi v eshope to vtedy mali za dobru cenu.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Reklama

Re: Vonkajsi filter od Aquael Uni Max Plus 700........

Poslaťod trophik » Pia 13. Nov 2009 18:03:02

ten filter nevyzera zle.
Obrázok užívateľa
trophik

Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Poslaťod Rostratus » Pia 04. Dec 2009 23:15:51

Určite sa vyrovná aj iným značkám a je lacnejší. Určite doporučujem.
Obrázok užívateľa
Rostratus

Images: 640
Has thanked: 68 times
Been thanked: 148 times

Poslaťod l_laco » Uto 17. Jan 2012 14:25:14

admin píše:romco
chcel by som vediet aky mate nazor na tento zaujimavy vyrobok......vykon,hlucnost,pouzitie Uv lampy a jej funkcnost,original naplne...atd vsetko co mozete napisat o tomto filtry......
ja skopirujem len strucny popis...
Uni Max Professional 700
Popis: Vnější fitr s UV sterilizérem. Výkon: 1700 l / h.
Detail: Vhodný pro akvária o objemu od 500 do 700 l. Filtr s velkým objedmem k redukci větších i menších nečistot a UV sterilizérem pro redukci bakterií a řas. Má 5 samostatných košů (o objemu 5 x 3 l) na filtrační média s jednoduchým mechanismem pro vyndávání a čištění, samostatný ventil ke snadnému připojení a odpojení hadic.
Technická data: výkon 1700 l / h, UV 11W. příkon: 38W výkon čerp. 1700l/h max.výkon: 2250l/h pro akvária do: 700l kapacita filtr. médií 5x3l rozměry (d/š/v) 34x34x54cm

romco
tu je neaka recenzia+ podrobne foto
http://www.akwarium.net.pl/port/modules/smartsection/item.php?itemid=9&page=0

stiff
....treba povedat, ze ten filter ma 2 motory, takze ten prietok je staly, tj. aj po zaneseni...

Chem sa spýtať na tento filter a to čo sa tu o ňom pisalo ....
Aby som sa uistil, jedná sa o tento filter?
http://www.akvaobchod.sk/uni-max-profesional-700-p-502.html

...ibaže už nie je s UV lampou :-(

V podstate sa rozhodujem, či použiť dva filtre JBL e1501 alebo jeden so silnejším výkonom.
Z hľadiska poruchy je lepšie mať dva menšie filtre s tým, že v prípade poruchy jeden stále pôjde. Spotreba W, objem prefiltrovanej vody ako aj objem filtračného média je v podstate zhodný s jedným väčším filtrom....
No pri tomto Aquael ma zaujala Stiffova informácia o tom že má dva motory ...
Myslel si to, že má dve vrtulky a že každá pracuje nezávisle???? Že by v prípade výpadku jednej tá druhá ,mohla zabezpečovať aspoň polovičný chod?

Stále máš tie filtre? ako si po rokoch s nimi spokojný?
Dík za info....
Obrázok užívateľa
l_laco

Images: 100
Has thanked: 12 times
Been thanked: 44 times

Poslaťod Belial » Uto 17. Jan 2012 15:51:19

Pokiaľ viem, Stiff stále ide na tých Unimaxoch. Pokiaľ si ho chceš trošku omrknúť z blízka, zastav sa v akvaristike na Sládkovičovej ulici, tam by ho mali mať.
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod stiff » Uto 17. Jan 2012 16:15:50

Jeee :) s nostalgiou som si spomenul na staré fórum a tieto "prvé" debaty :) ... Prečítal som si to teraz znova a v podstate so všetkým, čo som tam napísal, súhlasím aj teraz po rokoch. Akurát s tým intervalom čistenia mám problém. Z 2-3 mesiacov som to v niektorých prípadoch natiahol na 2roky a viac. :) Ako som tam spomínal tú 630l nádrž, tak tú mám ešte stále na tom istom a. 700+ tak ako aj vtedy, aj s tou rampou, proste nič sa nezmenilo, okrem f. médií samozrejme. Filter šľape bez chyby, žiadna zmena...

K tvojej otázke:
Áno, ten filter má dva motory. Idú nezávisle na sebe, hoci si nie som istý, či majú aj samostatné cievky (ak bude čas, pozriem ti v manuáli, ak ho ešte niekde vyhrabem). Dávnejšie sa mi stalo, že mi z jedného výpustu z ničoho nič prestala tiecť voda. Myslel som, že skončil jeden motor. Niekoľko dní to takto išlo, nebol čas a v podstate som dúfal, že to možno naskočí aj samo (nečistota a pod..). Nenaskočilo. Tak som ho otvoril a vyčistil vrtuľky atď. Filter bol riadne zanesený, ani neviem už ako dlho som ho neotváral. Nenašiel som tam nič, čo by bránilo vrtuľke v práci, ale zasa som to čistil pod silným prúdom v sprche, čiže ak tam bol nejaký šuter, kus dreva a pod, mohlo ho vypláchnuť.. Poskladal som a pustil a odvtedy funguje normálne. Ale niekoľko dní išiel iba na jeden motor, takže podľa toho fungujú nezávisle od seba.

Belial ma predbehol, ako vidím.. :hi
Obrázok užívateľa
stiff

Images: 93
Has thanked: 0 time
Been thanked: 70 times

Poslaťod l_laco » Uto 17. Jan 2012 16:49:19

Vďaka Belial, určite ho omrknem ak ho ešte majú ....
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Belial » Uto 17. Jan 2012 16:50:55

l_laco píše:Vďaka Belial, určite ho omrknem ak ho ešte majú ....

Ono je to firma, pre ktorú pracujem. A Aquael si dovážame z Poľska, takže keby náhodou nebol, tak bude...
Obrázok užívateľa
Belial

Images: 7
Has thanked: 7 times
Been thanked: 21 times

Poslaťod l_laco » Str 18. Jan 2012 12:30:10

Belial píše: Aquael si dovážame z Poľska, takže keby náhodou nebol, tak bude...

...bol som ho dnes pozrieť a nebyť tej vysokej spotreby .... 38W, tak neváham a kúpim ho. Jediné čo sa mi nepáči na všetkých týchto filtroch ..nie len na tomto konkrétnom ...sú tie hadice.
Neviem si dosť dobre predstaviť ako ich vyrovnám ... sú tvrdé, málo ohybné a keď že sú v tej krabici stočené pekne dlho asi bude problém ich vyrovnať ..možno ak cez ne preženiem horúcu vodu a nechám ich tak vyrovnané vychladnúť tak sa zas neztočia...

No napriek tomu, že tento poľský filter vyzerá celkom dobre, má skvelý výkon a aj objem nie je najhorší... a aj napriek tomu že má dve vrtuľky :-) a možnosť osadiť do neho UV lampu, najhorúcejší kandidát na kúpu zostáva JBL e1501 ...
Obrázok užívateľa
l_laco

Poslaťod Rasto_2001 » Str 18. Jan 2012 22:53:57

filter JBL e1501 si plánujem kupit aj ja (asi aj dnes ) myslím si ze je to dobrá cena/parametre

čo sa týka tých hadíc myslím že toto nebude problém podľa mňa sú mäkšie a bude sa dať s nimi dobre manipulovať a určite znesú aj trocha hrubšie zaobchádzanie kým ich dostaneš tam kde ich chceš mať :-D
Rasto_2001

Has thanked: 3 times
Been thanked: 7 times

Späť na Zariaďovanie nádrže pre cichlidy

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 48 hostia