romco
chcel by som vediet aky mate nazor na tento zaujimavy vyrobok......vykon,hlucnost,pouzitie Uv lampy a jej funkcnost,original naplne...atd vsetko co mozete napisat o tomto filtry......
ja skopirujem len strucny popis...
Uni Max Professional 700
Popis: Vnější fitr s UV sterilizérem. Výkon: 1700 l / h.
Detail: Vhodný pro akvária o objemu od 500 do 700 l. Filtr s velkým objedmem k redukci větších i menších nečistot a UV sterilizérem pro redukci bakterií a řas. Má 5 samostatných košů (o objemu 5 x 3 l) na filtrační média s jednoduchým mechanismem pro vyndávání a čištění, samostatný ventil ke snadnému připojení a odpojení hadic.
Technická data: výkon 1700 l / h, UV 11W. příkon: 38W výkon čerp. 1700l/h max.výkon: 2250l/h pro akvária do: 700l kapacita filtr. médií 5x3l rozměry (d/š/v) 34x34x54cm
romco
tu je neaka recenzia+ podrobne foto
- Kód: Vybrať všetko
http://www.akwarium.net.pl/port/modules/smartsection/item.php?itemid=9&page=0
Administrátor
Osobne ho nemám ale z počutia viem, že sú kvalitné a tiché. Aj keď možno bude niekto namietať, že zn. Aquael nieje dobrá, ja som toho názoru, že sa kľudne kvalitov vyrovná napr. Eheimu a pri tom ho kúpite podstatne lacnejšie, lebo neplatíte za značku.
stiff
Mam 7 ks ex filtrov od aquaelu, z toho 3 su 700+. Z hladiska pomeru cena/kvalita/vykon je tento ex. filter urcite to najlepsie, co dnes na trhu je. Co sa tyka kvality - do teraz som nemal ziadnu poruchu. Tot moj nazor
romco
ahoj stiff:pouzivas aj Uv lampu?mas ju zapnutu stale?
stiff
samozrejme, ze pouzivam uv, ale nie stale, hoci poznam ludi, ktorim frci stale... Moje ryby su agresivne a pri prerybnenom akva sa casto napadaju. Ale su ludia, ktori maju tak isto tieto ryby a uv nepouzivaju vobec, alebo len minimalne.. Kazdopadne je dobre ju mat pripravenu a v pripade potreby ju len zapnut a hotovo.
romco
aj ja mam podobny nazor na to ked sa da kupit taky filter tak preco nie........a co naplne si nechal origos alebo si menil??aky myslis ze ma realny prietok ked je naplneny...
stiff
Naplne treba pred spustenim dobre preprat pod cistou, lebo ti to potom zakali vodu. A tak isto aj molitany - vl. skusenost. Naplne, ktore su pri filtri su v poriadku, teda mozes ich bez problemov pouzit. Ja som akurat neskor vymenil bioballsy za siporax, nepoznam totiz presny zmysel tych bioballs (resp. si myslim, ze je to blud...- ale mysliet je ho... vediet)
stiff
A realny prietok je priamoumerne zavisly od dlzky hadic z filtra do akva, tj. od vytlaku. Pri normalnej dlzke 120-130 cm je prietok odhadom 1500 - 1700l. Treba povedat, ze ten filter ma 2 motory, takze ten prietok je staly, tj. aj po zaneseni... Samozrejme nie pri upchati filtra masou detritu, podstivo zbieranou pol roka!
romco
ja som uvazoval ze by som dal ale do dvoch kosov Eheim Substrát Pro alebo ten siporax..este neviem....
romco
tak potom by mal stacit na moje akva co chcem robit 180x60x60...ked pocitam pozadie plus dekoracie tak mozno neakych 500 mozno 550L cistej vody by mal zvladnut,ale asi ho poistim do rohu cerpadlom a biomolitanom...keby sa nieco stalo nech je neaka rezerva....
stiff
No ja ho mam na 630 l akva doma (v izbe kde spim) a nepotrebujem k tomu viac nic. Ked dobre nastavis tu rozstrekovaciu rampu, tak to vyborne prevzdusnuje, ale vobec nesumi ako u bubliniek... Filter nepocujem vobec, iba ak pridem k nemu na 30 cm... cistim ho raz za dva-tri mesiace podla toho kolko a ake velke cichlidy tam mam...
romco
aha..tak potom pouzivas aj tu rampu,to som sa ta chcel spytat....inak mam doma vzduchovaci motorcek eheim na dve hadicky 2x100 L/H tak rozmyslam ze by som ho pouzil.....ale to sumenie si myslel prave pri tychto motorcekoch ze??
stiff
Ano pri vduch. motorcekoch a cerp. hlavach to sumi a pri tom by som nemohol spat... Ta rampa je super vec pretoze iba ceri hladinu a tym padom sa vo vode lepsie rozpusta kyslik. Ked to mas cca 5mm pod hladinou a rampu natocis pod jemnym uhlom na hladinu, tak to vobec nebudes pocut, ale ryby budu mat dost kysliku.
romco
a na nasavanie si pouzil tie nasavacie kose co su v baleni....ako mas dane hadice dve co nasavaju na jednej strane a dve privodne na druhej strane,alebo jednu a jednu.....ako dlho ho vlastne pouzivas ten co mas najdlhsie...ziadne netesnosti??
stiff
pouzivam komplet, ktory dodavaju s filtrom. Je to o.k., nad tym ani nespekuluj, iba si zkomplikujes zivot. Hadice mam rozdelene do rohov akva vzdy 1 nasavanie a 1 vypust. Su nastavene tak aby vytvarali akesi kolovanie vody v akva. To ma za nasledok to, ze sa mi detrit usadza vo vacsej miere na jednom a tom istom mieste v akva, odkial ho potom pohodlne odkalim, ked je treba. Samozrejme na jednom vypuste je rozstrekovacia rampa...Co sa tyka tesnosti - ako som uz napisal - nemal som ziadny problem ani u jedneho ks.
romco
a odkial si kupoval??ak to nie je tajne.....
ak ma este nieco napadne urcite sem napsiem....aby si poradil popripade aj niekto druhy kto ho pouziva.....
stiff
Ja som ich vsetky kupoval v Aqua exotic Kapusany pri Presove - To je velkosklad. Cenu ti uz nepoviem, ale nieco okolo 6000 sk.Tam ale potrebujes zivnost... Neviem ci este niekto ma tieto filtre, lebo vo vseobecnosti sa na Slovensku propaguju hlavne drahe nemecke znacky...
romco
to bolo tento rok alebo davnejsie??inak super cena ak su to tie pluska zo zabudovanou Uvc-lampou...ja som nasiel najlacnejsi 240eur...
stiff
No bolo to uz davnejsie, este za skk asi rok a pol dozadu, mozno viac. Cena bola tak nejak podobna ako uvadzas, ale ja som bral 3 naraz a este nejake veci k tomu, tak mi dali zlavu cca 1000 sk na kus... Sak som si ju aj vydupal Vsetky mali aj uv. Mozno by som skusil Polsko. Tam to vyrabaju a viem, ze je to tam lacnejsie...Nepamatam si tie stranky, skus pogooglit. Mne spravili vtedy dobru cenu v Presove, tak som to uz neriesil. Aj nejaki Cesi v eshope to vtedy mali za dobru cenu.